Ερευνητές δημιούργησαν εικονική οθόνη με απτά αντικείμενα [video]

Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, δημιούργησε μια δική της έκδοση οθόνης αφής, διαφορετκή από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Συνδυάζοντας λοιπόν έναν αισθητήρα υπέρυθρων και τεχνολογία υπέρηχων, κατάφερε να δημιουργήσει μια εικονική οθόνη, η οποία είναι πάρα πολύ λεπτή και σου επιτρέπει να αισθανθείς κάθε αντικείμενο που ακουμπάς.

Το HaptoMime project, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί μια ανακλαστική επιφάνεια για να σου δώσει αυτή την αίσθηση αφής, και ταυτόχρονα κάθε αλλαγή στην πίεση των υπέρηχων μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές αισθήσεις. Για παράδειγμα όταν παίζεις με ψηφιακά πλήκτρα θα έχεις μια διαφορετική αίσθηση από όταν χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές. Μπορείτε να δείτε την Haptomime ολογραφική οθόνη σε δράση στο παρακάτω video:

εικονοκή οθόνη με απτά αντικείμενα, Ερευνητές δημιούργησαν εικονική οθόνη με απτά αντικείμενα [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.