Volvo LifePaint: Το σπρέι που κάνει τους ποδηλάτες να φαίνονται τη νύχτα

Η Volvo στρέφει για λίγο την προσοχή της στην ασφάλεια όχι μόνο όσων οδηγούν τα αυτοκίνητά της, αλλά και στους ποδηλάτες. Η σουηδική εταιρεία και η Grey London, συνεργάστηκαν με την Albedo100 και δημιούργησαν μια βαφή σε μορφή σπρέι η οποία κάνει τους ποδηλάτες ορατούς τη νύχτα.

Ονομάζεται LifePaint, αλλά ουσιαστικά δεν είναι βαφή, είναι ένα υλικό που διαρκεί 10 μέρες, μπορεί να πλυθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι αόρατο. Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες αλλά και στο ποδήλατο φυσικά και όταν πέσει επάνω του το φως του αυτοκίνητου, τότε αντανακλά το φως.

Κάθε χρόνο μόνο στη Μ.Βρετανία πάνω από 19.000 ποδηλάτες τραυματίζονται στους δρόμους και στόχος της Volvo είναι να κάνει την ποδηλασία λίγο πιο ασφαλή. Ωστόσο το σπρέι δεν προορίζεται μόνο για ποδηλάτες, αλλά για πεζούς ακόμη και σκύλους βάφοντας το λουράκι τους.

Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στη Μ.Βρετανία, αλλά αν όλα πάνε καλά η Volvo υπόσχεται να το φέρει και στις υπόλοιπες αγορές.

Δείτε το video:

volvo σπρέι, Volvo LifePaint: Το σπρέι που κάνει τους ποδηλάτες να φαίνονται τη νύχτα

volvo σπρέι, Volvo LifePaint: Το σπρέι που κάνει τους ποδηλάτες να φαίνονται τη νύχτα

volvo σπρέι, Volvo LifePaint: Το σπρέι που κάνει τους ποδηλάτες να φαίνονται τη νύχτα

volvo σπρέι, Volvo LifePaint: Το σπρέι που κάνει τους ποδηλάτες να φαίνονται τη νύχτα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alxgiann

Καλή ιδέα, κάποιος να το προτείνει στον Μακαριαν μήπως και οι παίκτες της εθνικής αρχίσουν να βρίσκουν ο ένας τον άλλον στα νυχτερινά παιχνίδια.

Iraklis Proko

Σημειώστε οτι πρόκειται γιά προιόν φτιαγμένο από συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων. Η πρόφαση τους είναι «η ασφάλεια του ποδηλάτη» αλλά η πραγματική τους πρόθεση είναι η μετάθεση της ευθύνης της επικινδυνότητας του αυτοκινήτου, στον ποδηλάτη!

Πρόκειται γιά μία ακόμη νόμιμη κακοήθεια, όπως και στην περίπτωση του κράνους.
Το αυτοκίνητο δεν είναι επικίνδυνο και δεν σκοτώνει άρα καλώς υπάρχει, εσείς είστε «αόρατοι» και «επικίνδυνοι»

Iraklis Proko

Η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει προιόντα που σκοτώνουν. Και προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη της επικινδυνότητας των αυτοκινήτων, στους πεζούς και τους ποδηλάτες. Συλλογή υπογραφών γιά να βαφτούν οι ίδιοι με την μπογιά που νομίζουν οτι θα βαφόμαστε εμείς!

https://www.change.org/p/volvo-european-commission-volvo-should-retrofit-all-their-cars-and-trucks-with-their-life-paint?recruiter=270368151&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=share_page&utm_term=des-lg-no_src-custom_msg&fb_ref=Default

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t31.0-8/s720x720/11084016_731512423632626_960187306332997358_o.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Volvo

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo θα δέχονται over-the-air ενημερώσεις λογισμικού

Όλα τα νέα μοντέλα Volvo είναι τώρα διαθέσιμα με δυνατότητα λήψης ασύρματων (over-the-air) ενημερώσεων λογισμικού.

Cars featured Volvo

Το YouTube έρχεται στο Volvo σας

Η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο «YouTube» θα προστεθεί σε όλα τα αυτοκίνητα Volvo με ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, ως επόμενο βήμα στη συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Google.

Cars featured Volvo

Volvo: Νέα τεχνολογία μεταμορφώνει το παρμπρίζ σε οθόνη

Τεχνολογία που μετατρέπει ολόκληρο το παρμπρίζ σε οθόνη ετοιμάζει η Volvo, επενδύοντας στην Spectralics.

Reviews Volvo

Volvo XC40 Recharge T5 Plug-In Hybrid review: Ηλεκτρική γεύση

Το Volvo XC40 Recharge T5 Plug-In Hybrid έρχεται με υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1500cc και ηλεκτροκινητήρα 10.7KWh αποδίδοντας συνολικά 262 ίππους.