WalkCar: Ο νέος ιαπωνικός τρόπος μετακίνησης [video]

Τελικά μιας και τα Segway δεν κατάφεραν να γίνουν ο νέος maintream τρόπος μετακίνησης στις πόλεις, κυρίως λόγω του όγκου και της τιμής τους, έρχεται μια άλλη νέα πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. Το WalkCar είναι ένα ατομικό σύστημα μετακίνησης που μπορεί να χωρέσει στην τσάντα σου.

Το WalkCar είναι ιδέα ενός 26χρονου Ιάπωνα μηχανικού ο οποίος την υλοποίησε μαζί με την ομάδα του στην Cocoa Motors. Το WalkCar μπορείς να το έχεις στην τσάντα σου και να το χρησιμοποιήσεις όταν νοιώσεις ότι κουράστηκες.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο έτσι ώστε να αντέξει βάρος μέχρι και 120 κιλά. Πιάνει μέγιστη ταχύτητα έως 10kmph και διανύει 12km μέχρι να χρειαστεί και πάλι φόρτιση η οποία για να ολοκληρωθεί χρειάζεται 3 ώρες.

Η οδήγηση του WalkCar είναι πολύ εύκολη, ξεκινά μόλις ανέβεις επάνω και σταματά μόλις αποβιβαστείς.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν μιλάμε για ένα απλό concept, αλλά για ένα project που θα ζητήσει χρηματοδότηση στο Kickstarter το φθινόπωρο. Η τιμή του θα είναι στα 800 δολάρια.

Δείτε το video και πείτε μας πως σας φαίνεται:

WalkCar: Ο νέος ιαπωνικός τρόπος μετακίνησης [video], WalkCar: Ο νέος ιαπωνικός τρόπος μετακίνησης [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john

Καλό αλλα με αυτο τον τροπο θα κινουνται λιγοετερο οι ανθρωποι.

ΑντώνηςΤ

@john, και όχι μόνο, σύντομα τα χρειαστούν ισχυρότερα μοτέρ για άτομα 200Kg+ (όπως θα καταντήσουμε από την ακινησία)

FoT1s

Καλό, αλλά όχι για τους Ελληνικούς δρόμους!

Αλέξανδρος

@Φώτη
Χαχχαχα αυτό ακριβώς σκεφτόμουν!
Για εδώ χρειάζεται ανεξάρτητες αναρτήσεις marzocchi και ζαντολάστιχα 11+ ίντσες με λάστιχα all-terrain :Ρ

Genesis

καλό για τους παππούδες.

Ελευθεριος

Δε θελω να σαςστεναχωρησωαλλα οι youtubers χρησημοποιουνοι περισσοτεροι ηδη αυτα η ακομα κ φτηνοτερα .ειναι σαν αυτα που κανουν ξεναγησεις ..που χρησημοποιησε κ ο ομπαμα καποια στιγμη αλλα χωρις χερι μπροστα τιμονι
Glidrλεγονται τα αυθεντικα καντε μια αναζητηση και θα δειτε οτι μπορειτε με 500 na βρειτε κ σεις

thanoik

Θα κατακλύσουν την αγορά και μετά θα σου λέει να το συνδέσεις με το smartphone και μετά με το smartwatch και μετά με το βραχιόλι μέχρι να βρούνε πάλι κάτι άλλο δεν ξέρω ειλικρινά αν χρειάζονται όλα αυτά

wrangler10

Θα σκοτωθεί πολύς κόσμος λέμε.

Excelsior

Για εμένα που έχει ακρωτηριασμό κνήμης και το περπάτημα μου είναι αρκετά δύσκολο κάποιες φορές, θα μου ήταν χρήσιμο.

Από την άλλη ένα δίκυκλο είναι πιο φθηνό.

Θα δείξει το μέλλον.

φ.βασιλάκη

Αν βρεθει εστω κ ενας Ελληνικός δρόμος χωρίς λακουβες/σαμαρακια/χαλίκια/ λασπόνερα,… η ενα στρωμένο καλά κ αψογο πεζοδρομιο το συζηταμε. Η μήπως οι ιαπωνια αποφασισε να αυξήσει τα ποσοστά παχύσαρκων της? Η μόνη περίπτωση χρήσης είναι σε παγοδρόμιο…θαρρώ.
Πως στριβει άραγε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Acer Android Smartphones Acer Android Tablets Android Nougat

Jelly: Το μικρότερο 4G Smartphone με οθόνη 2.45″ και Nougat

Μπορεί η τάση να επιβάλει smartphones με οθόνες από 5.5 ίντσες ακόμη και πάνω από 6 ίντσες για να σερφάρεις καλύτερα, να παίζεις παιχνίδια και να βλέπεις video, όμως υπάρχει και μια μερίδα που προτιμά μικρότερες οθόνες. Βεβαίως όταν λέμε “μικρότερες” εννοούμε γύρω στις 5 ίντσες.

Gear iPhone KickStarter Star

Eye: iPhone και Android smartphone σε ένα, νοικοκυρεμένα

Τα iPhones της Apple συγκαταλέγονται σταθερά στα καλύτερα smartphones της περιόδου που κυκλοφορούν. Έχοντας ως ανταγωνιστές τις high-end Android ναυαρχίδες, οι προτάσεις του Cupertino προσφέρουν στον χρήστη κάποια χαρακτηριστικά που μόνο εκείνα έχουν στην φαρέτρα τους.

Smartphones Atari KickStarter

Gameband & Atari: Λανσάρουν smartwatch για gamers

Για όσους ανήκουν στην κατηγορία που δεν τους έχουν πείσει ακόμη τα smartwatches, αλλά αγαπούν τα games, το Gameband ίσως τους αλλάξει γνώμη. Το Gameband είναι ένα smartwatch με επεξεργαστή Snapdragon Wear 2100.