WD My Passport Pro, Ο πρώτος σκληρός της Western Digital με Thunderbolt

Η Western Digital μόλις έβγαλε στην κυκλοφορία τον My Passport Pro, ο οποίος είναι ο πρώτος φορητός σκληρός δίσκος που παίρνει ρεύμα και μεταφέρει δεδομένα μέσω Thunderbolt. Το περίβλημα αλουμινίου του μπορεί να στεγάσει δύο HDD 2,5 ιντσών και υποστηρίζει RAID 0 αλλά και RAID 1.

Έρχεται σε δύο μεγέθη, 2TB και 4TB, και η τιμή τους ανέρχεται στα 299,99$ και 429,99$ αντίστοιχα.

Η λειτουργία RAID θα επιλέγεται από τον χρήστη μέσω software της WD, RAID 0 για επιδόσεις και RAID 1 για ασφάλεια και ο ονομαστικός ρυθμός μεταφοράς δεδομένων από την WD είναι 233 MB το δευτερόλεπτο. Επίσης οι My Passport Pro έχουν ελεγχθεί για κραδασμούς, ώστε να ανταποκρίνονται σωστά σε αντίξοες συνθήκες.

Δίχως να μπούμε σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες, να διευκρινησουμε τι είναι το RAID και γιατί χρησιμοποιείται. Το RAID 0 ιδανικά, προσφέρει τις διπλάσιες επιδόσεις από τους σκληρούς στην συστοιχία, χωρίς να προσφέρει κάποια επιπλέον ασφάλεια. Οπότε αν ένας σκληρός έχει 80 MB/s ταχύτητα μεταφοράς, δύο ίδιοι σε RAID 0 έχουν 160 MB/s, ιδανικά πάντα.

Το RAID 1(γνωστό και ως mirroring) προσφέρει αυξημένη ασφάλεια, κρατώντας ένα ακριβές αντίγραφο του κάθε αρχείου που βρίσκεται στον σκληρό. Για να επιτευχθεί φυσικά αυτή η λειτουργία, ο ένας εκ των δύο σκληρών της συστοιχίας πρέπει να θυσιαστεί σαν αντίγραφο.

Οπότε η ονομαστική ταχύτητα που δίνει η WD είναι πιθανότατα σε RAID 0, ενώ αν διαλέξετε RAID 1, η χωρητικότητα και η ταχύτητα θα μειωθούν στο μισό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το RAID εδώ.

WD My Passport Pro, WD My Passport Pro, Ο πρώτος σκληρός της Western Digital με Thunderbolt

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gmis

Ειναι ο πρωτος που βλεπω με thunderbolt ! Νομιζω πως ουτε η Seagate εχει βγαλει τετοιον …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro: Ίσως πωλείται προαιρετικά καλώδιο USB-C Thunderbolt

H Apple ίσως προσφέρει καλώδιο μεταφοράς δεδομένων USB-C για τα iPhone 15 Pro που μπορεί να έχει ταχύτητες Thunderbolt ή USB4 έως 40 Gbps.

Gear thunderbolt

Apple Thunderbolt 5: Υπόσχεται πολύ υψηλές ταχύτητες

Μέσω Twitter έγινε η διαρροή και μάθαμε για τις δυνατότητες που θα προσφέρει η σύνδεση Thunderbolt 5 της Apple.

Gear Apple thunderbolt USB

Η Apple πουλάει καλώδιο Thunderbolt 3 Pro αξίας 129 δολαρίων

Το Thunderbolt 3 Pro που παρέχει η εταιρεία είναι πλεκτό, έχει μάκρος 2 μέτρων και υποστηρίζει εξόδους DisplayPort και USB 3.1 Gen 2.

Business featured Intel thunderbolt

Thunderbolt 4: Το νέο πρότυπο με υποστήριξη έως δύο 4K ή μίας 8K οθόνες

Το νέο Thunderbolt 4 έρχεται με τις διπλάσιες ελάχιστες απαιτήσεις του Thunderbolt 3, τόσο σε video όσο και σε υλικό.