Ποιος είναι πίσω από το πρώτο e-paper FES Watch αλλά δεν αποκαλύφθηκε;

Μέσα στην εβδομάδα διέρρευσαν οι πληροφορίες ότι η Sony θέλει να φτιάξει το πρώτο smartwatch το οποίο θα είναι ολόκληρο φτιαγμένο από e-paper, ακόμη και το λουράκι του και θα αλλάζει το design του ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Είχαμε δει το πρώτο video από ένα ρολόι ανάλογης τεχνολογίας που υποτίθεται θα χρησιμοποιούσε και η Sony.

Τελικά όμως σύμφωνα με την Wall Street Jounal η Sony έχει στα σχέδια ένα νέο project με την ονομασία “Fashion Entertainments”. Με το νέο project επικεντρώνεται στην έρευνα του πως το e-paper μπορεί να εφαρμοστεί στην κατασκευή προϊόντων μόδας. Όπως αναφέρει η WSJ, η ομάδα έχει ήδη δημιουργήσει ένα ρολόι που αποκαλείται Fes Watch, και το οποίο έχει λουράκι που αλλάζει σχέδια ανάλογα με τις κινήσεις του χρήστη.

Ωστόσο, η Sony επέλεξε να μην αποκαλυφθεί ότι είναι πίσω από το prototype, το ρολόι μπήκε σε crowdfunding καμπάνια τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασε τον αρχικό στόχο για 2 εκατομμύρια yen (17,000 δολάρια) σε μόλις 3 εβδομάδες και έφτασε στα 3.5 εκατ. yen. Η Sony δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του ρολογιού, αλλά οι υποστηρικτές της καμπάνιας σύμφωνα με τη σελίδα, μπορούν να το παραλάβουν τον Μάιο που μας έρχεται.

Σύμφωνα με άτομο που ήταν στο project, επέλεξαν να μην προβάλλουν το όνομα της Sony διότι με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δουν την πραγματική αξία και απήχηση που θα είχε το προϊόν από μόνο του, και όχι επειδή κουβαλάει ένα μεγάλο όνομα από πίσω.

Όπως έχουμε ξαναπεί,η Sony προχωρά σε αλλαγή στρατηγικής και θέλει να επικεντρωθεί όλο και πιο πολύ σε καινοτόμα projects.

Δείτε επίσης: Υπολογιστής που φοριέται στον καρπό, το μέλλον της Sony

sony fes watch, Ποιος είναι πίσω από το πρώτο e-paper FES Watch αλλά δεν αποκαλύφθηκε;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisMix

Μ’ αρέσει πολύ το ρολόι και επίσης παρα πολύ καλή ιδέα μου φαίνεται και ο σκελετός των γυαλιών. δε ξέρω την αντοχή όλων αυτών των gadgets ομως.. το epaper τι αντοχή εχει ρε παιδιά; και ειναι καθόλου επιβλαβές για την υγεία;

Panos7GR

Εμένα πάντως μου φαίνεται αδιάφορο. Ένα απλό ρολόι που δείχνει μόνο ώρα και ημερομηνία είναι. Θα μου άρεσε η ιδέα μόνο αν παρουσιάζονταν ένα λουράκι e-paper. Γιατί το έχουμε ξαναπει το ρολόι είναι ίσως το μόνο κόσμημα που έχει ένας άντρας, δεν είναι απλά ρολόι ή gadget. Αλλά και πάλι, θα φορτιζεις κάθε μέρα/βδομάδα το λουράκι του; Ολίγον κουλο…

Πιστεύω ότι όλα αυτά προκύπτουν, επειδή στη Sony δε θέλουν να πάνε χαμένα όλα εκείνα τα χρήματα που επένδυσε για έρευνα και ανάπτυξη οθονών για τα e-reader της, τα οποία δεν περπάτησαν καθόλου και τα ξεφορτώθηκε με την πώληση του εν λόγου τμήματος.

eleonora

Ρε Panos7GR πριν μιλησεις ψαξτο λιγο να δεις περι τινος προκειται..η μπαταρια κραταει 60μερες οχι μια,και αυτο που θελει να δημιουργησει η FES ειναι παραπανω απο ενα ρολοι.Ηδη εχει δειξει prototypes απο παπιγιον και παπουτσια,που αλλαζουν χρωμα χαρι στο e-paper που διαθετουν.

tech21man

Πανο ωραιος ο αρνητισμος σου (μπα…) αλλα πως θα σου φαινοτανε αν ειχε καποιο micro soc να ελεγχει το e-paper και να βλεπεις ολες σου τις ειδοποιησεις εκει απο το κινητο η ο,τιδηποτε αλλο?

Panos7GR

eleonora μου, την άποψή μου είπα και θα την ξαναπω πως μου φαίνεται αδιάφορο. Σαν ιδέα ίσως θα μου άρεσε μόνο το λουράκι (αν το πάμε σε ρολόι, όπως μας έδειξαν) γιατί σαν ρολόι εξ ολοκλήρου άσχημο είναι. Είπαμε το μόνο αντρικό κόσμημα που μας έμεινε.
Επίσης διάβασα για ρούχα, παπούτσια κτλ που θα μπορούσε να εφαρμοστεί το e-paper. Δηλαδή θα φοβάμαι να μη πατήσω έξω μετά απο βροχή ή ψιχαλα με τα e-paper παπούτσια μου ή θα χάσω την υφή του υφάσματος για να αλλαζω χρώμα/σχέδια;
Δε ξέρω… Ίσως σκέφτομαι πολύ αυστηρα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως δεν ξέρουν πως αλλιώς να εκμεταλλευτούν τις e-paper οθόνες που τους ξέμειναν.

@tech21man: Φυσικά δε θα με χαλούσε, αλλά το εν λόγω δεν έχει και δεν αναφέρθηκε αν θα έχει ποτέ τέτοια δυνατότητα. Πιο πολύ τους νοιάζει η παραμετροποίηση του λουριού. Αλλά και πάλι θέλει έξυπνο τρόπο για το πως θα δείχνει τις ειδοποιήσεις, για να μη χαλάει το χρώμα/σχήμα του και πως θα το δείχνει διακριτικά χωρίς να βλέπει όλος ο κόσμος και ο ντουνιάς τι ειδοποιήσεις έχω. Επιπλεον για τα 167 δολλάρια που ζητάει για ένα ρολόι που λέει μόνο τη ωρα και ημερομηνία, άνετα χαρακτηρίζεται αδιάφορο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.