Ταπετσαρία που εφαρμόζεται στον τοίχο κόβει τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi

Παλαιότερα θυμάμαι ότι το μόνο Wi-Fi στη γειτονιά μου ήταν το δικό μου, σήμερα αν κάνω έναν έλεγχο θα βρω τουλάχιστον 7 διαφορετικά hot-spots. Αγχώνεστε για την ακτινοβολία που δέχεστε μέσα στο σπίτι ή το γραφείο από τα Wi-Fi των διπλανών σας; Γάλλοι επιστήμονες ανέπτυξαν μια ειδική ταπετσαρία που τοποθετείται σε τοίχους και ταβάνια και απομονώνει το χώρο σας από τα ασύρματα δίκτυα.

Ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε είναι για να προσφέρει ασφάλεια μέσα στο χώρο σας και να μην “διαφεύγει” το σήμα του Wi-Fi πέραν αυτού ώστε ίσως να σπάσει κάποιος τον κωδικό και να εισέλθει στο δίκτυό σας. Φαντάζομαι όμως ότι και το σήμα από έξω προς τα μέσα δεν θα περνάει. Οι Γάλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι η ταπετσαρία τους θα πρέπει να εφαρμοστεί και στο πάτωμα για πλήρη ασφάλεια ενώ οι “τρύπες” που δημιουργούν τα παράθυρα θα καλυφθούν μελλοντικά με νέα διαφανή υλικά που αναπτύσουν. Σύμφωνα με τις μελέτες τους η εν λόγο ταπετσαρία δεν επηρεάζει τη λειτουργία των δικτύω κινητής τηλεφωνίας.

, Ταπετσαρία που εφαρμόζεται στον τοίχο κόβει τα ασύρματα δίκτυα Wi-Fi

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

καλο φαινεται αλλα
1ον η ολη ακτινοβολια απο το wifi σου θα μενει μεσα
2oν δεν θα εντοπιζεις ελευθερα δικτυα και
3ον αν εχεις εσωτερικη κεραια(tv) πιθανον να μην εχεις σημα
πιο πολυ φανταζομαι θα το χρησιμοποιουν διαφορες εταιρειες

Rapid-eraser

Η ακτινοβολία του wifi είναι αμελητέα σε σχέση με το κινητό μας (εκτός και αν μιλάμε για πειραγμένα firmware ή Out of band ανεξέλεγκτου broadcasting) 🙂

Το πιο ενοχλητικό είναι ότι τα περισσότερα AP πλέον μπορούν να κάνουν channel bonding με αποτέλεσμα με 3-4 ενεργά APs στην γειτονιά να υπάρχει τόσο πολύς θόρυβος στα κανάλια που πρέπει να είσαι σχεδόν δίπλα στο AP για να πιάσεις ταχύτητα της προκοπής.

DJ Radical

όπως και να έχει αυτό είναι ότι πρέπει για δωμάτια μωρών (εκτός κι αν μπλοκάρει και τα baby monitors) και λοιπές τέτοιες περιπτώσεις.
Μπορεί να είναι αμελητέα η ισχύς του σήματος αλλα ευαίσθητους οργανισμούς δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να επηρεάζει και αν.
Επίσης μια τέτοια ταπετσαρία είναι σαφώς καλύτερη λύση από το να φοράς αλουμινόχαρτο στο κεφάλι…. 🙂

Ξέρουμε πού μπορούμε να την βρούμε και σε τι τιμή;

GfK

Συμφωνώ, είναι πολύ καλή λύση για υπνοδωμάτια όπου περνάμε το 1/3 της μέρας μας ονειρευόμενοι.
Εγώ έχω 2 hotspot μεσ στο σπίτι και καμια 10ριά επέξω.
Οπότε τουλάχιστον ντύνοντας το υπνοδωμάτιο θα ξέρω ότι κάποιες (πολλές) ώρες θα μαι out of reach.
Ελπίζω να βγει κάτι πιο ισχυρό να κόβει ΚΑΙ την ακτινοβολία του κινητού ΚΑΙ την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του ρεύματος που κυκλοφορεί στους τοίχους ΚΑΙ οτιδήποτε άλλο.
ΟΧΙ, δεν γίνομαι γλαφυρός, ποτέ δεν ζήτησα να φύγουν οι πυλώνες απ’ τη γειτονιά, ποτέ δεν έβαλα στο κινητό αυτοκολλητάκι μείωσης σήματος, ποτέ δεν πέταξα φαγητό από φούρνο μικροκυμάτων.

Δεν θέλω όμως να δοκιμάσω πρώτος τα αποτελέσματα…
Πόσο μάλλον τα παιδιά μου

cghera

Προς ενημέρωση υπάρχουν ήδη υφάσματα που απομονώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
https://www.lessemf.com/fabric.html

GfK

κάτι σε μπογιά, να προτείνουμε στους κατασκευαστές ?

Vladimir Rus

μπογιά υπάρχει εδώ και ένα χρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Wi-Fi

Wi-Fi 7: Πέντε φορές γρηγορότερο από το Wi-Fi 6E

Η Wi-Fi Alliance παρουσίασε το Wi-Fi 7 που φέρνει μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Smartphones Apple featured iPhone

WiFi 6E: Πιθανώς θα είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone 15 Pro

Το χάσμα χαρακτηριστικών μεταξύ iPhone και iPhone Pro θα μπορούσε να διευρυνθεί με τα μοντέλα του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία.