Αεροπλάνα χωρίς παράθυρα φιλοδοξούν να έρθουν σε μια δεκαετία

Ερευνητές στην Μεγάλη Βρετανία δουλεύουν για να αντικαταστήσουν τα βαριά παράθυρα των αεροπλάνων με υπέρ-ελαφρές οθόνες που θα προβάλουν το εξωτερικό περιβάλλον, ώστε να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων και το κόστος των εισιτηρίων.

Αυτή η ματιά στα μελλοντικά αεροπλάνα, τα οποία θα έχουν οθόνες για να βλέπεις τι γίνεται έξω, καθώς και πρόσβαση στο ίντερνετ, μπορεί να προκαλέσει θαυμασμό σε κάποιους αλλά σε άλλους μπορεί να προκαλέσει τρόμο.

Οι ερευνητές φιλοδοξούν σε μια δεκαετία τα αεροπλάνα θα αντικαταστήσουν τα παράθυρα με full-length οθόνες κατά μήκος του αεροπλάνου αλλά και στα καθίσματα, με τα οποία θα έχεις θέα του εξωτερικού περιβάλλοντος και οι οθόνες θα σε βοηθάνε να αναγνωρίσεις εξέχοντα αξιοθέατα την ώρα που θα περνάς από πάνω τους. Αν δεν νιώθεις άνετα με αυτό θα μπορείς να αλλάζεις την προβολή σύμφωνα με τα γούστα σου και θα μπορείς ακόμη να σερφάρεις στο internet.

Τα αρχικά στάδια του concept για τα windowsless αεροπλάνα βασίζονται στην τεχνολογία οθονών που χρησιμοποιούνται σε κινητά και τηλεοράσεις και έρχεται από το Centre for Process Innovation, έναν οργανισμό που βρίσκεται στην βορειο-ανατολική Αγγλία και συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες για να αναπτύξουν προϊόντα.

Σε αυτό το concept θα χρησιμοποιηθούν μεγάλες, λεπτές, ελαφριές, υψηλής ανάλυσης οθόνες για το εσωτερικό της ατράκτου, οι οποίες θα προβάλουν εικόνες από κάμερες που θα βρίσκονται έξω από την άτρακτο.

αεροπλάνα χωρίς παράθυρα, Αεροπλάνα χωρίς παράθυρα φιλοδοξούν να έρθουν σε μια δεκαετία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tάσος

Και αυτοί που έχουν υψοφοβία τι θα κάνουν; 😛

RigoMS

Για να μπορουν οι ελληνες πιλοτοι να εχουν το ενα χερι απ εξω!!!!

Jorge

Mein Gott. Όχι όχι καλύτερα λεωφορεία!

Άγγελος

Απλά υπέροχο.

pantzos

Εμένα άρχισαν να τρέμουν τα χέρια μου από τον φόβο.

Βασίλης Γ.

Το θεωρώ λίγο…ανούσιο το concept αυτό. Αν και αποτελεί πολύ πρωτότυπο και εντυπωσιακό σχέδιο, όμως, τα πάνελ οθονών, υψηλής ευκρίνειας, είναι πολύ φθηνότερα από τα κλασικά παράθυρα που έχουν αυτή τη στιγμή; Συν τις κάμερες που θα πρέπει να διαθέτουν… Θα προτιμούσα να αντικαθιστούσαν τα υπάρχοντα παράθυρα με τζάμια, με χαμηλότερο κόστος παραγωγής και μικρότερης μάζας. Ή τουλάχιστον, αντί να αντικαταστήσουν ολόκληρη την πλευρά, να τοποθετούσαν μικρότερα πάνελ σε κάθε θέση.

Βαγγέλης

Η ειδηση είναι παλιά και δεν προβλέπεται να εφαρμοστεί.

Τα παράθυρα δεν υπάρχουν μονο για να βλέπει ο κόσμος απέξω αλλα για το σημαντικότερο να βλέπουν οι έξω μέσα, σε περίπτωση ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.