WonderCube: Το all-in-one gadget για smartphones [video]

Το WonderCube είναι ένα project που μπήκε για χρηματοδότηση στο Indiegogo και θέλει να γίνει το all-in one αξεσουάρ για το κινητό. Είναι ένας μικροσκοπικός κύβος που χωρά στα κλειδιά και μπορεί να κάνει διάφορες λειτουργίες στο κινητό.

Το WonderCube μπορεί να μεταφέρει δεδομένα στο κινητό, να το φορτίσει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως stand, λειτουργεί ως OTG USB, flash drive ενώ έχει ακόμη ένα μικροσκοπικό LED το οποίο λειτουργεί ως φακός.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορτιστής σε περίπτωση ανάγκης. Ενσωματώνεις επάνω μια μπαταρία 9-volt και μπορείς να φορτίσεις το κινητό σου. Έχει Lightning ή micro USB για να ταιριάζει με όλα τα κινητά.

Μπήκε στο Indiegogo με στόχο να συγκεντρώσει 50.000 δολάρια, έχει φτάσει σχεδόν 23.000 δολάρια και απομένουν ακόμη 34 μέρες μέχρι να λήξει

Δείτε το project στο Indiegogo: WonderCube

wondercube, WonderCube: Το all-in-one gadget για smartphones [video]

wondercube, WonderCube: Το all-in-one gadget για smartphones [video]

wondercube, WonderCube: Το all-in-one gadget για smartphones [video]

wondercube, WonderCube: Το all-in-one gadget για smartphones [video]

wondercube, WonderCube: Το all-in-one gadget για smartphones [video]


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bania

Ωραία gadgetια! Όμως πόσο θα μπορεί να φορτίσει από μια 9V μπαταρία?

Panos7GR

@Bania: Τόσο όσο για μια τελευταία κλήση πριν σου κλείσει το κινητό ή για να στείλεις μερικά μηνύματα. Σε συνδιασμό με τα Ultra Power Saving modes που έχουν μερικοί κατασκευαστές, custom ROMs και “χακιές” (στο Android τουλάχιστον) μπορεί αυτά τα 9V να φανούν σωτήρια.
Αν και πιο πολύ χρήσιμα θα είναι για το LEDακι φακό που θα φέρει, όπως λέει το άρθρο.

Τελος πάντων το θεωρώ πολύ ωραία ιδέα και πολύ χρήσιμο!!

lefteris

Δεν ξέρω γιατί αλλά μου αρέσει πολύ σαν ιδέα και μάλλον θα επενδυσω

Tpctsu

Ωραίο

Manos K

@Bania: Από τη 9V μπαταρία το κινητό θα φορτίζει σαν να ήταν στη πρίζα, εφόσον η μπαταρία μπορεί να δώσει την ισχύ που δίνει ο φορτιστής (5V * 2A = 10 Watt) (Το ονομαστικό ρεύμα στην έξοδο των φορτιστών είναι γύρω στα 2A με διαφορές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή και η τάση πάντα 5V DC). Γενικά 10 Watt μπορούν να δώσουν οι περισσότερες μπαταρίες, συνεπώς η φόρτιση θα γίνεται σαν να το έχεις στη πρίζα.

Lefteris

Ωραίο gadget αλλά θα ήθελα και ακόμα μία λειτουργία gps για να βρίσκεις τα κλειδιά σου… Κατά τα άλλα είναι πολύ καλό!

Στάθης

Μάνο η σκέψη σου αν και όχι λανθασμένη είναι δυστυχώς πολύ λίγο σχετική με την ερώτηση. Δεν έχει σημασία αν θα φορτίζει σα να είναι στην πρίζα, αλλά ΠΟΣΗ ΩΡΑ θα φορτίζει σα να είναι στην πρίζα.. Γιατί αν φορτίζει για 1 δευτερόλεπτα (που λέει ο λόγος) τότε δεν έχει και πολύ νόημα… Μια μέση μπαταρία 9V έχει χωρητικότητα περίπου 500-600 mAH 0.6 ΑΗ * 9V = 5.4WH 5.4WH / 3.7 volt = 1.45Ah =1450mAh @ 3.7 volt Όμως για να είμαστε ποιό σωστοί αφού υπολογίζουμε βάση των peak της αλκαλικής (9V) να υπολογίσουμε και βάση peak της λιθίου άρα: 5.4WH / 4.2V = 1.28Ah = 1280mAh ! Άρα είναι σαν να χρησιμοποιείς ένα powerbank με μπαταρία 1280 mAh, όχι και άσκημα. όμως αυτό είναι best case scenario και υποθέτει ότι το cube δεν χρησιμοποιεί γραμμική σταθεροποίηση τάσης. Αν η ρύθμιση ΕΙΝΑΙ γραμμική (πολύ πιθανό) τότε το cube για να παρέχει πχ 500mA στα 5V τραβάει ρεύμα από τη μπαταρία… 500mA στα 9V (λιγότερο από 50% απόδοση…) Σε αυτή την περίπτωση ισχύει η ονομαστική χωρητικότητα της μπαταρίας (600mAh) καθώς όλη η υπόλοιπη ενέργεια χάνεται σε θερμότητα. Συνεπώς η 9v μπαταρία θα παρέχει χοντρικά την φόρτιση ενός power bank χωρητικότητας είτε… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Indiegogo

SmartDuvet: Στρώνει το κρεβάτι μόνο του και ρυθμίζει τη θερμοκρασία

Όταν μοιράζεσαι το κρεβάτι σου με κάποιον δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Ο ένας μπορεί να ζεσταίνεται και να πετά την κουβέρτα και ο άλλος να κρυώνει. Επίσης, και το ποιος και αν θα στρώσει το κρεβάτι μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση. Στην εποχή που όλα γίνονται “έξυπνα” δεν θα μπορούσε […]

Gear Indiegogo Star

Pilot: Ακουστικό για real time μετάφραση [video]

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία όπως το Google Translate, τα οποία σε βοηθούν να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα με εσένα. Φανταστείτε όμως να είστε σε μια ξένη χώρα και να πρέπει να επικοινωνήσετε γράφοντας μηνύματα στο a Google Translate.

Gear Indiegogo Star

Bioo Lite: Η γλάστρα που φορτίζει το κινητό μέσω της φωτοσύνθεσης

Το ζήτημα της ενέργειας σε smartphones και tablets (και όχι μόνο) είναι κάτι που απασχολεί πάρα πολλούς. Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορες καινοτόμες ιδέες για μπαταρίες και μεθόδους φόρτισης, που υπόσχονται να φέρουν επανάσταση και να αλλάξουν τα όσα γνωρίζουμε.

Gear Indiegogo Star

TappLock: Το λουκέτο που ξεκλειδώνει με το δαχτυλικό αποτύπωμα

Οι αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σε smartphones για να έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια στα προσωπικά σου δεδομένα, αλλά έχουν εφαρμογή και σε άλλα καθημερινά αντικείμενα όπως οι κλειδαριές.