10 χρόνια Xbox στην Ευρώπη

10 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κυκλοφορία του πρώτου Xbox στην Ευρώπη. 10 χρόνια μέσα στα οποία έχουν αλλάξει πάρα πολλά -σχεδόν τα πάντα- τόσο στο gaming, όσο και στον κόσμο γενικότερα. Στις 14 Μαρτίου 2002, το Xbox κυκλοφορούσε στα μέρη μας, εν μέσω κυριαρχίας του PS2, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής αλλά και ενός νέου console war, που θα κλιμακωνόταν στην επόμενη γενιά συστημάτων.

Το Xbox εισήγαγε καινοτομίες όπως το Xbox Live και ο σκληρός δίσκος, ανέβασε το επίπεδο του software με τίτλους όπως το Halo και αποτέλεσε ένα ικανοποιητικό πρώτο βήμα της Microsoft στο console gaming. Τσεκάρετε το εκπληκτικό επετειακό timeline site της Microsoft εδώ και πείτε μας για την εμπειρία σας με το πρώτο Xbox!

, 10 χρόνια Xbox στην Ευρώπη

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Topdim

Xbox και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Tony Cool

Απο τη μια εφερε σκληρους δισκους την εποχη που η sony πουλουσε τις memory card των 8mb κοντα στα 100 ευρω(ναι,mb εγραψα,οχι gb,καλα διαβασατε!!!) απο την αλλη ομως χρεωνει το on line gaming ενω το psn ειναι δωρεαν.Οπως και να εχει μονο και μονο που βρισκεται πανω απο τη sony σε πωλησεις ειναι τρομερο επιτευγμα.Και ας ειναι ακομα πισω απο τη nintendo,μην τα θελουν και ολα δικα τους!

MANOS

Ήταν ερωτας με την πρώτη ματια!

Σαν κάτοχος και των δυο προσωπική πάντα άποψη είναι ότι προτιμώ το επί πληρωμή XLive από το δωρεάν PSN (30 euro το δεκατετράμηνο δεν είναι και σπουδαίο ποσο για αυτά που προσφέρει).
Το PS βγαίνει από το ντουλάπι που είναι παρατημένο καιρό τώρα μονο σε ειδικές περιπτώσεις πχ. νέο God Of War κτλ.

Αυτό που με προσέλκυσε στο πρώτο xbox ήταν κύριος το χειριστήριο το οποιο (στα δικά μου χερια) ήταν πολύ πιο φιλικό.

alexis

αν και απεκτησα xbox στην δευτερη γενια του(360)το θεωρω top…ακομα θυμαμαι οταν πρωτοειδα το πρωτο gears of war ειχα να εντυπωσιαστω τοσο απ την εποχη του resident evil….(του original οχι των μεταγενεστερων wannabe shoot em up)!!!!!

Ανδρέας

τέλειο το πρώτο xbox κ πολύ αξιόπιστο!

Bakos360

Πάντα ήμουν fan του ps1-2.
κάποια στιγμή πήρα ps2(slim) μετά από πολύ αναμονή και σε μια βδομάδα τα τίναξε..(δεν έφταιγε ακριβώς το ps αλλά το ότι άφησα να το χειριστεί άτομο που απλά δεν έπρεπε)
ξενερωμένος την επόμενη βδομάδα πήρα το πρώτο xbox (ευτυχώς με το 2nd gen gamepad που ήταν μικρότερο και το αγάπησα) μιας και είχα ξαναπαίξει σε έναν φίλο και μου άρεσε..
ε και η ζημιά έγινε..από τότε έχω κολλήσει με τα xbox και δεν το αλλάζω το 360 μου με τίποτα.

by the way γιατί δεν βλέπω πουθενά link για αυτό το εκπληκτικό επετειακό timeline site της Microsoft? 😛

angelos

Παιδιά εγώ πέρσι τα Χριστούγεννα το πήρα και μαγεύτηκα. Είναι πραγματικά υπέροχο και το live κατά τη γνώμη μου το απογειώνει !!! Οπότε Χρόνια πολλά xbox, να σε χαίρεται η μαμά Microsoft. Kαι εμείς φυσικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.