Digea σε Βόρεια Ηπειρωτική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο «περιοχικό» switch-off δίνοντας πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea σε περίπου 800.000 κατοίκους των περιοχών των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας καθώς και των νησιών του Ιονίου Πελάγους (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας, Ζακύνθου, Παξών και Αντίπαξων).

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αρκετά από τα Κέντρα Εκπομπής, στις 19 Δεκεμβρίου θα ενεργοποιηθούν, με ταυτόχρονη παύση της αναλογικής εκπομπής, 7 βασικά κέντρα που θα προσφέρουν πληθυσμιακή κάλυψη λίγο παραπάνω από 85%, δηλαδή περίπου 800.000 κάτοικοι στους παραπάνω νομούς και νησιά θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Τα υπόλοιπα κέντρα θα ενεργοποιηθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Οι κάτοικοι των περιοχών που καλύπτονται από τα εν λόγω κέντρα θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν αναλογικό σήμα μέχρι την αλλαγή του σε ψηφιακό ώστε να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών.

Πιο αναλυτικά, στις 19 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι που καλύπτονται από τα κέντρα εκπομπής Αίνος, Παντοκράτορας, Λιγγιάδες, Μεταξάς, Κλεισούρα και Κέλλη θα χρειαστεί να διαθέτουν δέκτες που να υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG-4 (τηλεοράσεις ή αποκωδικοποιητές) και να τους συντονίσουν στις νέες συχνότητες επίγειας ψηφιακής εκπομπής, ενώ οι τηλεθεατές που ήδη απολαμβάνουν επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής των Ακαρνανικών, θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τις συσκευές τους ή να πραγματοποιήσουν επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις αυτών.

Digea σε Βόρεια Ηπειρωτική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, Digea σε Βόρεια Ηπειρωτική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα

Δ.Τ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωστας

και νομο Γρεβενων

Μάκης

Ρε τη επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα και τρίχες κατσαρές που μας λέει η Digea? έτσι είναι το ψηφιακό το σήμα ρε Digea!! που όλα τα κανάλια παίζουν με ανάλυση 576i, που άμα δεν έχει ο κόσμος τα (( Blu-ray player και της κονσόλες ps4 / ps3 / xbox 360 / xbox one / pc )) δεν θα έχει δη ποτέ πώς είναι το 1080p!! αν περιμέναμε από σένα Digea να δούμε (( HD )) εικόνα τα 1500€ που έδωσα για να πάρω TV θα πηγαίνανε στα σκουπίδια. περίμενε ο κόσμος η Digea να φέρι τα ψηφιακά κανάλια και στο τέλος μας έφερε το αναλογικό σήμα λίγο πιο καθαρό και μας το πουλάει και καλά για ψηφιακό με ανάλυση 576i!! είναι να γελάει ο κόσμος με αυτά που κάνει η Digea.

Sotiris

Στο εξωτερικό θα βλέπουνε σε λίγο καιρό με 4Κ (αν δεν το κάνουνε ήδη) και εμείς εδώ εκτός από το Νέριτ HD, σ’ όλα τ’ άλλα κανάλια έχουμε ανάλυση 547i …

Gvirginia

Και δεν είναι μόνο αυτό, σε χωριά ενώ αναγκαστήκανε να πληρώσουν 50άρια για αποκωδικοποιητές (ε τσιμπάγαν τις τιμές για τα παππούδια), με μία βροχή χάνονται τα κανάλια…Ναι μεν έχουνε εικόνα χωρίς “χιόνια” αλλά τουλάχιστον με το αναλογικό είχανε EIKONA με χιόνια (όχι μαύρη οθόνη)….

Πετρος

Πρην 4χρονια εβλεπα digea στην αλεξανδρουπολη με foul HD tv.Σε σχεση με το αναλογικο μερα με νυχτα.Μην περιμενουμε ομως 1920-1080 αναλυση με παλιες tv.

Nick V.

Παιδιά μιας και τόσα χρόνια πληρώνουμε για την δημόσια τηλεόραση αποδεκτή η κάθε αλλαγή προς το καλύτερο. Στην Αγγλία πάντως έχουμε 4Κ εδώ και 8 μήνες ύστερα από την ΔΩΡΕΑΝ αλλαγή της 50mbps γραμμής μου σε 100mbps

Μάκης

Η digea έχει εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ο κόσμος είναι ανενημέρωτος σε τεχνικά θέματα, και έτσι πουλάει άνετα φούμαρα περί ψηφιακού σήματος και καλά! όπως και να χει το θέμα είναι το αποτέλεσμα που παίρνει ο καθένας στην τηλεόραση του, γιατί όταν βλέπεις μια ταινία σε 1920x1080p και μετά βάζεις να δεις ένα κανάλι ( αν δουλεύει βέβαια λόγο καιρού γιατί καμιά φορά έχει την κάκια συνήθεια να βρέχει ) και έρχεσαι αντιμέτωπος με το και καλά ψηφιακό σήμα της Digea στην απίστευτη ανάλυση 576i, εε είναι κάπως βαρύ το θέαμα. Η digea με δυο λόγια απλά κοροϊδεύει το κόσμο.

george

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί το πέμπτο «περιοχικό» switch-off.
Αυτό αν δεν είναι ντροπή είναι Κοροϊδία – Ανικανότητα έδωσαν 6 απο τα 19 κέντρα εκπομπής ….και φταίει ο καιρός…όταν τελευταία στιγμή υπάρχει πρόβλημα με τον εξοπλισμό και ολα αυτα μετά απο νιοστές αναβολές……..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.