Τηλεοράσεις 3D, 21 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο

Ο κόσμος σταδιακά αποκτά υψηλή ευκρίνεια και… τρεις διαστάσεις, ειδικά όσον αφορά στην οικιακή ψυχαγωγία, αφού ο αριθμός των τηλεοράσεων 3D που έχουν αποσταλεί σε διάφορους προορισμούς του κόσμου κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2011 έφτασαν τα 21 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της DisplaySearch.

Οι LCD τρισδιάστατες οθόνες έφτασαν τα 7,8 εκατομμύρια, εμφανίζοντας μία αύξηση του 26%. Οι τάσεις για το 2012 εμφανίζονται αυξητικές αφού οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στα 3D μοντέλα τους και τα διαφημίζουν κατά το δοκούν. Έτσι δεν θα πρέπει να μας παραξενέψει το γεγονός ότι γίνεται ήδη λόγος για πωλήσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν έως και τα 50 εκατομμύρια τεμάχια εντός του 2012.

Εάν τώρα έχετε απορία για το ποια είναι η τεχνολογία που προτιμούν οι περισσότεροι αγοραστές 3D τηλεοράσεων, τότε θα σας πούμε ότι οι πιο πολλοί επιλέγουν ενεργά γυαλιά. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις των οθονών υπολογιστή με δυνατότητα 3D.

, Τηλεοράσεις 3D, 21 εκατομμύρια τεμάχια σε όλο τον κόσμο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petsas

εγω δεν εχω και ουτε θα παρω σφυριζω αδιαφορα

MANOS

Έπαιξαν μεγάλο ρολο πιστεύω και η τιμές που έχουν πέσει αισθητά σε σχέση με αυτές που είχαν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν. Πλέον βρίσκεις 32άρα 3D κάτω από 500 Ευρώ

Κώστας Βλαχάκης

Από την εμπειρία μου, για home cinema τηλεόραση κάτω από 42 ίντσες για να βλέπεις 3D δεν έχει τόσο αξία.

Alex

Εγω παλι δεν ηθελα αλλα λογω του οτι τα καλυτερα πανελ μπαινουν σε 3d τηλεορασεις αναγκαστικα να παρω μοντελο που ηταν 3d χωρις να με ενδιαφερει η επιλογη αυτη. Η δικη μου ειναι 40αρα και μετανιωσα που δεν πηρα μεγαλυτερη.

MANOS

Δεν θα διαφωνήσω, κάτι θα ξέρεις παραπάνω. Προσωπικά η μονη 3D TV που έχω παρακολουθήσει αρκετές ώρες (εκτος Cinema και βιτρίνες καταστημάτων) είναι μια Samsund UE 40D8000 ενός τρελαμένου με την τεχνολογία θείου η οποια μάλιστα συνεργάζεται και μπορεί να στέλνει την εικόνα στο GS2 που, έχω και όχι μονο :p

Μου έχει αφήσει παρα πολύ καλές εντυπώσεις όσον αφορά την ποιότητα εικόνας και το 3D!

Sotiris

Κωστα υπαρχει καποια ενδεχομενη ημερομηνια ας πουμε προς το τελος του 2012 το 13 κλπ
οπου να γνωριζουμε ποτε θα υπαρχουν τηλεορασεις 3Δ χωρις γυαλια ?
Ρωταω επειδη η τεχνολογια ηδη υπαρχει απλα δεν ξερω ποσο την εχουν εξελιξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Smartphones 3D Android Smartphones Apple

Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.