Στην Ιαπωνία πειραματίζονται με τηλεοπτικό σήμα 8K Super Hi-Vision

Η NHK, η δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι πέτυχε την μετάδοση και λήψη από απόσταση 27 χλμ. επίγειου τηλεοπτικού σήματος 8K Super Hi-Vision ανάλυσης 7680×4320 pixels με κάδρο 16:9. Φναταστείτε αυτή την ανάλυση σαν 16 οθόνες Full HD σε μια! Η NHK πειραματίζεται με το πρώτυπο 8K και θέλει να το διαθέσει στην Ιαπωνία έστω και πειραματικά μέσα στο έτος.

NHK 8K Super Hi-Vision, Στην Ιαπωνία πειραματίζονται με τηλεοπτικό σήμα 8K Super Hi-Vision

NHK 8K Super Hi-Vision, Στην Ιαπωνία πειραματίζονται με τηλεοπτικό σήμα 8K Super Hi-Vision

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΧΡΗΣΤΟΣ

Ειναι τρελοι αυτοι οι Ιαπωνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μαλλον θελουν να μας κοροιδευουν με τις “super full hd” τηλεορασεις που εχουμε εδω

Nero55

Εδώ καλά καλά δεν μπορεί να αγοράσει σχεδόν κανείς 4k tv και από ότι ξέρω δεν υπάρχουν πολλά κανάλια που να υποστηρίζουν αυτή την ανάλυση,ούτε κα παιχνίδια και λένε να βγάλουν και με 8k…..tragic

tech21man

Παρολα αυτα, για τηλεορασεις ειδικα μεγαλης διαγωνιου καλα θα ειναι…Εδω και σε 32ρες ψιλο οχι “επαρκες” σε καποιες περιπτωσεις το πανελ.

Παντως ελπιζω να υπαρχουν φτηνα μη ενεργοβορα ηλεκτρονικα να τα στηριξουν ολα αυτα

Και οχι δε χρειαζεται το επομενο s7-s8 να εχει ΤΕΤΟΙΑ αναλυση σε 5,4 ιντσες.

tiamat

παιδια μη μπερδευεστε!! μιλαμε για σημα και εκπομπη! .για να μπορεις να χαρεις την 4κ η’ την full hd τηλεοραση σου θα πρεπει το σημα να υποστηριζει αυτη την αναλυση, κατι που δε γινεται φυσικα στην ουγκαντοελλαδα και η DIGEA μας κοροιδευει ολους με το ψηφιακο σημα δηθεν “υψηλης ποιοτητας” τη στιγμη που ειναι μονο 570p!!!!!! (ουτε καν 720pixel..) και αρα λοιπον οι 720p hd η’ οι 1080p fullhd τηλεορασεις που εχουμε στο σπιτι,μενουν ανεκμεταλευτες και πανε στραφι παρολο που μας αναγκασαν με το ζορι να βαλουμε DIGEA.

μιλαμε για αλλη μια πολυ μεγαλη κομπινα αν το ψαξετε λιγο. απλα εδω συμβαινουν τοσες πολλες ολη την ωρα και κανεις δε νοιαζεται πια

Μπαμπης

@Nero55

“Tragic” ειναι που σε ενοχλει η εξελιξη της τεχνολογιας οχι το 8Κ.
Οι Ιαπωνες ειναι πολυ μπροστα σε αυτα τα θεματα τι να λεμε τωρα?
Ειναι 2η σε ταχυτητα ιντερνετ παγκοσμιος αλλα παιζει να σε ενοχλει και αυτο εσενα.

Nero55

#Μπάμπης

Καταρχάς δεν είπα πως με ενοχλεί η εξέλιξη της τεχνολογίας,αν με ενοχλούσε δεν θα ήμουν εδώ για να διαβάζω και να γράφω…Με ενοχλεί το ότι κατά κάποιο τρόπο προσπαθούν να μας κοροιδέψουν αφού το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί διαφορά σε περισσότερα από 326 ppi(διορθώστε με αν είναι περισσότερα ή λιγότερα) και μας πλασάρουν πράγματα τα οποία δεν μας προσφέρουν κάτι περισσότερο….Ελπίζω να σε κάλυψα…

Nero55

Ξέχασα να πω πως αυτά τα πράγματα τα οποία μας πλασάρουν έχουν και παραπλήσια τιμή….

Δημήτρης Μ

@Νero 55
Από έναν αριθμό ppi και πάνω(ανάλογα με τον τύπο της οθονης γιατί παίζουν ρόλο και τα subpixel) το μάτι σου δεν μπορει να διακρίνει το κάθε pixel ξεχωριστά.αυτό δε σημαίνει όμως πως δε διακρίνεις διαφορες όσο μεγαλώνει η ανάλυση.βελτιώνεται το sharpness-crispness,το βάθος Παιδιού κ.α. δίνοντάς σου μια καλύτερη εμπειρία.επειδή όμως οι fhd Είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές και επειδή υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με την αυτονομία,τις βρίσκεις περιττές προς το παρον.στις τηλεορασεις τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και φυσικά οι 4κ και 8κ το μέλλον έχουν να δώσουν πολλά κυρίως στη βιομηχανία του κινηματογράφου στην εξέλιξη του 3d κλπ κλπ.όσο για την digia μας κοροϊδεύουν οι επ. Όμιλοι των καναλιών μες τα μουτρα μας γιατί δε θέλουν να χαλάσουν φράγκο.για αλλα και αλλα ξερουν να αλλάζουν μέσα σε ένα βράδυ τους νόμους.για το θέμα των συχνοτήτων απλά κλεγονται για το θεαθήναι

Αρης

Συμφωνώ με τον Nero55 για να δεις 4κ από τα 3 μέτρα πρέπει να εχεις τηλεόραση απο 65” και πάνω γιατί το ανθρώπινο μάτι μετά 3 μέτρα σε αυτή την διάσταση δεν βλέπει τον κοκο γιαυτό και 4κ βγαίνουν σε μεγάλες διαστάσεις.Είναι πολλοί που παίρνουν 32” η 42” και βλέπουν απο τα 4 μέτρα (για την Digea μια χαρά ειναι ). Παραθέτω από άλλο σαιτ ” Ο κανόνας ένας και μοναδικός: Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι ο θεατής να μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία εικόνας [pixels] σε συνδυασμό με την ανάγκη κάλυψης του οπτικού μας πεδίου, των 120 μοιρών [+/- 60] οριζόντια και των 60 μοιρών [+/- 30] κάθετα. Οι δεκάδες μαθηματικοί τύποι που κυκλοφορούν ορίζουν απλά την κόκκινη περιοχή μέσα στην οποία δεν πρέπει να κάθεται ο θεατής. Από αυτήν μία αύξηση της τάξεως του 50% ορίζει και την μέγιστη απόσταση θέασης. Η απλή λογική βέβαια, αμέσως καταλαβαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση τόσο μικραίνει η απόσταση θέασης για τις ίδιες ίντσες. Εάν δηλαδή για μία τηλεόραση 50 ιντσών ανάλυσης 1080p [FullHD], σύμφωνα με την THX, απαιτούνται 1.5 μέτρα ώστε να μην είναι ορατά τα στοιχεία εικόνας της, εάν η ίδια τηλεόραση αποκτήσει ανάλυση 2160p [Ultra HD]… Συνέχεια »

nikos

Στην ελλαδα εχουμε απο το mpg4 560p περιπου

Makis

@ Ο/Η Αρης λέει:
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 στις 21:40

Πολύ ενδιαφέρον, εύγε. Μάλλον είμαι τους αντιρρησίες.

tiamat

ari εισαι φοβερος στις αναλυσεις σου

alexandros

Δηλαδη ξεμπερδεψαν με το 4k και πάνε για το 8? Εκεί δηλαδη εκπέμπουν σε 4k? Η σε 1k? Ρωτάω, δε γνωρίζω την απάντηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Smartphones Android Android Smartphones Japan

Sharp AQUOS R Compact: Με οθόνη 4.9 ιντσών Edgest fit IGZO [Japan]

Αυτό είναι το Sharp AQUOS R Compact με οθόνη 4.9 ιντσών ανάλυσης 2032×1080 pixels, τεχνολογίας IGZO και θυμίζει έντονα το design του αναμενόμενου iPhone X. Έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 660, μνήμη RAM 3GB και ενσωματωμένη μνήμη 32GB.

Gear Japan

Gatebox: Η πρώτη ολογραφική ψηφιακή βοηθός τεχνητής νοημοσύνης

Η Vinclu, ιαπωνική startup που ασχολείται με το IoT (Internet of Things), δημιουργεί μια συσκευή με τεχνολογία ολογράμματος που αλλάζει εντελώς την εικόνα που είχαμε για τους ψηφιακούς βοηθούς.