Adobe DNG 1.4, Πρότυπο αποθήκευσης εικόνων σε υψηλή ανάλυση χωρίς μεγάλες απαιτήσεις όγκου

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να αποθηκεύουμε σε JPEG τις φωτογραφίες που τραβάμε με την Camera, αλλά αν θέλει κανείς να κάνει σοβαρή και επαγγελματικού επιπέδου επεξεργασία στις φωτογραφίες που τραβά με μία DSLR, τότε θα επιλέξει RAW. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το format απαιτεί μπόλικα ΜΒ μνήμης και πολλά GHz επεξεργαστικής ισχύος. Η Adobe παρουσιάζει το DNG 1.4 για να λύσει το πρόβλημα.

Το πρότυπο της Adobe υπόσχεται υψηλή ποιότητα λήψης, πλήρεις δυνατότητες επεξεργασίας και μικρό όγκο. Τα βασικά χαρακτηριστικά της έκδοσης 1.4 είναι η δυνατότητα κροπαρίσματος από τον χρήστη, η διαφάνεια και η ακόμα καλύτερη συμπίεση των δεδομένων. Καλοδεχούμενο! Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότατες πληροφορίες για το DNG στα link των πηγών που παραθέτουμε.

, Adobe DNG 1.4, Πρότυπο αποθήκευσης εικόνων σε υψηλή ανάλυση χωρίς μεγάλες απαιτήσεις όγκου

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MEDS

Καλό!

Χρήστος

αρκεί να το υποστηρίξουν και τα sites, γιατί το jpeg δεν είναι αρκετό! και μακάρι να βρουν κάποιον αλγόριθμο να μειώσουν τον όγκο του TIFF και τότε θα είμαστε όλοι μια χαρά, δεν θα χρειαζόμαστε δίσκους κάθε λίγο και λιγάκι όσοι τραβάμε φωτογραφίες σαν hobby/επάγγελμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Software Adobe Creative

Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες.