Μάθετε τα πάντα για το 3D, Digital Athens podcast

, Μάθετε τα πάντα για το 3D, Digital Athens podcast

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

καλα μεχρι να κυκλοφορησουν στην ελλαδα εχουμε καιρο…. να δουμε και τι τιμη θα παιξει…

customer

Γιατί όμως προωθείτε τυφλά τις τεχνολογίες μερικές φορές ??

Μόνο εγώ δε βρίσκω το 3D του Avatar (και του κάθε Avatar) τόσο super WOW που να πάω να αγοράσω και συσκευές κιόλας ?

Αφού είναι ακόμα ψιλο-ανώριμο, πως να το κάνουμε τώρα …..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

ενταξη δεν ειναι και ασχημα 3000ε για 50″… θα εχεις τηλεοραση-homecinema με ολη την σημασια της λεξης…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

customer εγω παντως ειμαι πολυ ενθουσιασμενος με την 3d τεχνολογια..ειναι σαν να εισαι μεσα στην ταινια κυριολεκτικα… ειδικα απο τοτε που ειδα το avatar 3D εχω ξετρελαθει… εγω ενα θα σου πω… λογικα θα το ειδεσ κ εσυ σε 3d , για να λεσ οτι δεν εντυπωσιαστηκες… για δεσ’το ομως και σε κανονικο (μη 3d) και μετα τα λεμε 🙂 θα ξενερωσεις πολυ !!

customer

Αυτό το “έρχεται χωρίς τη θέλησή μας” είναι που με triggάρει εμένα. Η αλήθεια είναι εύκολα το παραδέχτηκες, αλλά εγώ αυτό πάω να πώ, ας μην το περνάμε στα ψιλά γράμματα, δεν είναι τόσο ασήμαντο 🙂

Έχω δει μερικές ακόμα ταινίες σε RealD, δε με πολυπείσανε πως αξίζει τα +3-4 ευρώ σε σχέση με το “κανονικό” εισιτήριο, αλλά για να είμαι σε θέση να κρίνω συνολικά τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα ήθελα να παρακολουθήσω αντίστοιχη ταινία σε αίθουσα IMAX, αλλά αυτό είναι κομματάκι ελαφρώς πιο δύσκολο! Και κανείς δε γράφει στην Ελλάδα για αυτό 🙂 Ναι μεν να προωθηθεί το RealD και να πουληθούν ένα κάρο οικιακές συσκευές που στάνταρ θα έχουν μικρή διάρκεια ζωής επειδή θα γίνουν γρήγορα outdated, αλλά αφού θα το φέρουν “είτε θέλουμε είτε όχι”, για να τους δώ τους μάγκες να χτίζουνε Imax κινηματογράφο και μετά ξαναμιλάμε 😛

seff

Πολύ απλά το HOLLYWOOD πιεσε την κατάσταση λόγω πειρατειας…
Οι ανθρωποι βρηκαν εναν εντιμο τροπο να καταπολεμήσουν τουλαχιστον την CAM πειρατία τουλάχιστον αλλά και τα ripαρισμενα λόγω μεγάλου ογκου δεδομενων που θα καταλαμβάνει…

Από την άλλη είναι έλλειψη σεβασμού η μετάβαση τοσο γρήγορα από την μια τεχνολογία στην άλλη…Και μην ακουω βλακίες… η 3D τεχνολογία ΥΠΗΡΧΕ εδω και 50 χρόνια και στην υπάρχουσα μορφη της τουλάχιστον 10 χρονια… Και τι θα γίνει με τις FULL HD ?? Πεταμα ?? Τεχνολογία μιας χρονιάς??

Ετσι το κόστος… η έλληψη 3D υλικού (οχι animation….μιλαω για ταινίες κανονικες)… αλλά και η πιεση να αλλάξουμε σε ενα φορματ που δεν θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε για μεγάλο χρονικό διαστημα (ο εγκέφαλος μας δεν μπορει να συνιθίσει τον μη φυσιολογικό τροπο προβολής και 2 ώρες αντιστιχούν 12 ώρες κανονικης προβολής) ….

Ακόμα… όταν τα τηλεοπτικα κανάλια ειναι ακομα 4:3… και SD … τι να λέμε…

NikkosK

Μην ξεχνάτε και τα games αλλά και την adult movies βιομηχανία που πάιζουν κυρίαρχο ρόλο στο λανσάρισμα νέων τεχνολογιών.

Η τεχνολογία προχωράει με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια (πχ η μετάβαση στο 3D από το FullHD, θα γίνει πιο γρήγορα από ότι το VHS στο DVD).

Στην αρχή πάντως θα είναι λίγο το 3D υλικό, οπότε ας μην τρελαινόμαστε από τώρα.

mickeynx

πιστευω και το 3D θα καταφερουν να το ανεβασουν στο Internet
δεν θα ειναι για πολυ καιρο προστατευμενω
παντα βρισκουν προπο

Staf

Γι αυτο ας αγνοουμε τα cam xvid και παμε στα DVD Rip..

Staf

Nαι ενταξει..Οι χακερς παλι κατι θα σκεφουν Κωστα.Φαντασια θελει μονο..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema 3D TV Philips Samsung

Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Οι 3D ταινίες μπορεί να έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στο σινεμά, όμως το 3D στο σπίτι, μοιάζει να μην έχει πολλούς fans. Σήμερα η Samsung και λίγο νωρίτερα η Philips, επιβεβαίωσαν επίσημα ότι η σειρά τηλεοράσεων του 2016 δεν θα περιλαμβάνει 3D οθόνες.

Home Cinema 3D TV Home cinema LG

Μεγάλος διαγωνισμός LG Smart TV για developers

H LG Electronics Hellas ανακοίνωσε έναν καινοτόμο και πρωτότυπο διαγωνισμό, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή με ελληνικό περιεχόμενο για την πλατφόρμα LG Smart TV. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον προγραμματισμό.

Home Cinema 3D TV Home cinema newsletter

Μειώθηκαν οι πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι επίπεδες τηλεοράσεις (LCD, LED, Plasma) παρουσίασαν πτώση για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία απεικονίζοντας το κορεσμό της συγκεκριμένης αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία της IHS iSuppli το 2012 τα shipments flat τηλεοράσεων ήταν 238.5 εκ. τεμάχια μειωμένα κατά 6.3% σε σχέση με τα 254.6 εκ. τεμάχια το 2011. Τα νούμερα θα επανέλθουν […]

Home Cinema 3D TV Home cinema LG

LG και Samsung, Χωρίς δικαστική διαμάχη η εύρεση λύσης για την τεχνολογία OLED

Η διαμάχη μεταξύ LG και Samsung για την τεχνολογία OLED συνεχίζεται, αλλά από ότι φαίνεται σε πιο ήπιους τόνου. Σύμφωνα με το Κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap οι δύο εταιρείες αποφάσισαν από κοινού να λύσουν τις διαφορές τους για την πατέντα της προαναφερθείσας τεχνολογίας οθονών μέσω διαλόγου, αφήνοντας τελείως στην άκρη τις όποιες δικαστικές διαμάχες θα […]