Apple iTV, Η Foxconn λαμβάνει παραγγελία για smart TV [φήμες]

Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο σαφές το ότι η Apple μπαίνει για τα καλά στον αγώνα του home entertainment, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες από το εργοστάσιο του Shenzhen της Foxconn στην Κίνα λένε ότι ελήφθη παραγγελία από το Cupertino, προκειμένου να κατασκευαστούν τα πρώτα δοκιμαστικά μοντέλα smart TV.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ανώνυμες πηγές, εννοείται, τις οποίες έχουν βγάλει στη φόρα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Η πληροφορία έρχεται να δέσει με όλη τη φημολογία που είχε κατακλύσει εδώ και μήνες το Ίντερνετ, περί της πρόθεσης της Apple να κατασκευάσει μία τηλεόραση με σύνδεση, ενώ σχετικές αναφορές γινόταν και στη βιογραφία του Steve Jobs.

Οι φήμες φτάνουν να μας δίνουν μέχρι και πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της τηλεόρασης της Apple, ίσως στο δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ ο ίδιος ο διευθυντής της Foxconn, o Terry Gou, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία του προετοιμάζει την γραμμή παραγωγής της για ένα τέτοιο προϊόν, χωρίς να διευκρινίζει εάν έχει λάβει σχετική παραγγελία από την Apple.

, Apple iTV, Η Foxconn λαμβάνει παραγγελία για smart TV [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ηλίας

Εγώ αναρωτιέμαι αν ένα iPhone έχει 650-780 και ένα iMac 1800+ αυτή η τηλεόραση πόσο θα έχει???

neCross

όσο ένα iPhone και ένα Mac.

MEDS

Οτιδήποτε είναι “made in China” θεωρείτε παρακατιανό, εκτός και αν είναι Apple. αχαχαχα

Κωνσταντίνος

Κλασική Apple, υπερτιμημένο H/W για το δήθεν εξελιγμένο OS της, το οποίο μετά απο ενα υπερτιμημένο service pack τύπου OS show leopard, lion, mountain lion κτλ σου βγάζει μέσα σε 2.5 3 χρόνια το συσκευή σου knock out για να κάνεις ανανέωση. Φυσικά επειδή είναι εξελιγμένο το OS… Αμα ήταν όντως εξελιγμένο εγώ δεν γύρναγα πίσω στα windows 7!

Μιλάει ο ιδιοκτήτης ενός iMac, ενός macbook, 3 iphone(s) και ενός ipad.

makis88

Και όλα αυτα (υποθετικά) τα λεφτά για “τηλεόραση”??

Antonis

Αρκει να μην ειναι πανακριβη και να εχει και καμια καλη τεχνολογια. Παντος πιστευω οως δυσκολα θα διωξει την κυριαρχια της samsung και lg. Εκτος αν βαλει κατι ουαου,

Panagiotis_Salonica

Καλησπέρα, πιστευώ πως αν υιοθετήσει η apple το design των iphone imac ipad σε μια τηλεόραση , το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακό , όσο στις προηγούμενες (για αρκετούς) συσκευές. Ηδη οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των tv έχουν φτιάξει πανέμορφες συσκευές , άρα δύσκολο να βγάλει η apple κάτι τόσο πρωτοποριακό, ειδικά αν είναι οπως των φωτογραφιών που επισυνάπτονται στο άρθρο για μένα προσωπικά δεν θα ήταν όχι πρώτη αλλά ούτε καν εναλλακτική επιλογή για tv.

makis88

H sony επίσης έχει πολύ όμορφα στολίδια-τηλεοράσεις για το σαλόνι! Σχετικά με το εντυπωσιακό design.

Panos7GR

Μια τέτοια κίνηση της Apple για δημιουργία smart TV θα είχε ενδιαφέρον για εμένα μόνο αν είχε ως κύριο σκοπό το gaming. Γιατί το λέω; Το λέω επειδή πιστεύω πως αν έδινε περισσότερη προσοχή στο gaming χαρακτήρα που θα μπορούσε να πάρει μια τηλεόραση πραγματικά θα καινοτομουσε και θα δημιουργούσε μια νέα αγορά. Γιατί κακά τα ψέματα με τις νυν Κορεάτικες και Ιαπωνικές εταιρίες σε αυτήν την αγορά δεν θα μπορούσε να τα βάλει.
Τώρα τι σόι παιχνίδια θα μπορούσε να έχει δεν ξέρω… Αν ήξερα θα ήμουνα CEO σε εταιρία 😛 Ίσως παιχνίδια τύπου Κινέκτ ή παρόμοια.
Πραγματικά θα είχε ενδιαφέρον! Χωρίς να συνδεεις κονσόλες, καλώδια κτλ, χωρίς τίποτα. Θα πατουσες ένα κουμπάκι και θα “καιγοσουν”…

GREG

Την τηλεόραση Apple την είχε έτοιμη στα σχέδια ο Steve Jobs πριν πεθάνει. Το λέει στη βιογραφία του. Ο χειρισμός θα γίνεται, προφανώς, με τα χέρια στον αέρα, όπως με το Kinect.

Panos

Δε νομίζω η apple να ποντάρει και πολλά στο θέμα design και χαρακτηριστικών. Το 1ο θα το έχει αλλά το έχουνε και άλλοι (βλ. LG, Samsung, SONY) με μοντέλα πραγματικά στολίδια όπως είπαν και οι φίλοι – ειδικά οι σειρές LED της Sammy είναι όλα τα λεφτά! Τα χαρακτηριστικά ΣΙΓΟΥΡΑ θα είναι υποδεέστερα σε ποιότητα εικόνας από τους άλλους, ειδικά από τη SONY που οι BRAVIA έχουν άψογη εικόνα, οι Samsung τρομερά χρώματα, οι LG απίστευτο value for money και δεν μιλάω για κάτι plasma Panasonic /Pioneer που το μαύρο τους κόβει την ανάσα… Εκεί που θα ποντάρει ο κολοσσός της τεχνολογίας, νομίζω ότι θα είναι το περιεχόμενο και το cloud. Όπως έκανε ο itunes, έτσι θα το περάσει και στην τηλεόραση, με δυνατότητα ό,τι έχεις στο tablet και στο iphone σου να το έχεις άμεσα και στην τηλεόρασή σου, να ακούς τραγούδια που έχεις αγοράσει ή να αγοράζεις καινούρια, να βλέπεις ταινίες και videos γρήγορα απλά και σε HD. Και οι άλλοι τα έχουν δε λέω, όμως σίγουρα δεν θα τα έχουν σε τέτοια έκταση και ποσότητα που θα τα έχει η apple γιατί όπως είπα έχει ήδη από πίσω τόνους περιεχομένου στο itunes. Τώρα αν κάνει την TV… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.