Intel Atom CE5300 Media Processor, Επεξεργαστής για τηλεοράσεις

Η Intel παρουσίασε τον επεξεργαστή Atom CE5300 Media Processor (codenamed Berryville) ο οποίος προορίζεται να τοποθετηθεί σε set-top boxes, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του IPTV World Forum που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. Στόχος της Intel είναι να δώσει περισσότερες επιλογές στους χρήστες, ανεξάρτητα από το είδος της τηλεόρασης που χρησιμοποιούν (flat panel, HDTV, 3DTV ή OLED TV).

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής θα αποτελεί τον εγκέφαλο ενός set-top box το οποίο θα μπορεί να συνδυάζει το Internet με την τηλεόραση. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η Intel και οι πάροχοι θα είναι σε θέση να προσφέρουν ένα εύκολο στη χρήση περιβάλλον χρήσης, δυνατότητες τρισδιάστατων γραφικών, βελτιωμένη έρευνα και φυσικά downloadable εφαρμογές και παιχνίδια.
Φανταστείτε λοιπόν ότι πλέον δεν θα είναι απαραίτητος ο συνωστισμός γύρω από το PC για video chat. Αντίθετα, με το νέο επεξεργαστή το video conference θα μπορεί να γίνεται από έναν ευμεγέθη τηλεοπτικό δέκτη. Επίσης, ο χρήστης θα μπορεί να απολαμβάνει από την τηλεόρασή του νέες υπηρεσίες όπως gaming, ασφάλεια χώρου, IT/help desk αλλά και υπηρεσίες οικιακού αυτοματισμού.

Ο Intel Atom CE5300 Media Processor θα αποτελέσει τον πρώτο επεξεργαστή 32nm για το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, θα είναι διπύρηνος με υποστήριξη hyper threading και virtualization, θα διαθέτει αναβαθμισμένη μηχανή γραφικών 3D/2D, ενσωματωμένη διαχείριση ενέργειας και έναν H.264 B-picture hardware encoder.

, Intel Atom CE5300 Media Processor, Επεξεργαστής για τηλεοράσεις

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geko

καλησπέρα, ξέρουμε τίποτα για συμβατότητα των “atom-tvs” με WiDi?
thnx. 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.