Canon EOS-1D C, Τέλος το 1080p-έρχεται το 4K

Η Canon ανακοινώνει την EOS-1D C, η οποία είναι μία κάμερα που σπάει το φράγμα των 1080p, προσφέροντας αναλύσεις που φτάνουν στο 4.096×2.160 pixels, η οποία και θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον. Ήδη η Canon ετοιμάζει μια ολόκληρη γκάμα προϊόντων που προσφέρουν ανάλυση 4 φορές ανώτερη από αυτό που όριζε το High Definition μέχρι σήμερα.

Η ψηφιακή φωτογραφική μπορεί να τραβά video ανάλυσης 4Κ σε 24 καρέ το δευτερόλεπτο μέσω του αισθητήρα CMOS, ενώ είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι θα μπορεί να τραβά και 1080p video είτε σε 24, είτε σε 60 fps.

Πρόκειται για μία κάμερα που βασίζεται στην EOS 1D X της Canon, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα 4K, όπως είναι η EOS C500 και η EOS C500L. H Canon EOS-1D C, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα διατίθεται σε “εξωπραγματική” τιμή (γίνεται λόγος για 15.000 δολάρια στις ΗΠΑ!), αλλά όσο η τεχνολογία θα γίνεται ευρέως διαθέσιμη, είναι λογικό να πέφτουν και οι τιμές.

, Canon EOS-1D C, Τέλος το 1080p-έρχεται το 4K

, Canon EOS-1D C, Τέλος το 1080p-έρχεται το 4K

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george

Για να δούμε και οθόνες αλλά και τηλεοράσεις που να υποστηρίζουν την ανάλυση αυτή. Σε κανά δυο χρονάκια ίσως…

Νικος

ε ρε τι γινεται…δεν εχω προλαβει να κανω αποσβεση την ex1r και την 7D και μου φερνουν 4K σε compact μεγεθος…ημαρτον..τον επαγγελματια δεν τον σεβονται καθολου…να του τα φανε ολα στο μπαμ…δηλαδη στον κινηματογραφο τωρα θα μου φερουν 8K??? και ολοι οι υπολοιποι θα αρχισουμε σιγα σιγα να γυριζουμε ταινιες ? χαχαχα ε ρε γλεντια.

fnsgr

@Νίκος: Όπως δίαβασα κάπου στο τουίτερ… “Crap at 4K is still crap. It just takes up more room.” οπότε… don’t worry! 😛

Επίσης, η τιμή μπορεί να ακούγεται εξωπραγματική αλλά όταν έρθει η ώρα να κυκλοφορήσει, τη βλέπω κοντά στα 10.000 αλλά προς τα κάτω. Προσωπική εκτίμηση πάντως. Όχι ότι κι έτσι δεν είναι πολλά για μια dslr… αλλά anyways!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.