Canon EOS M, Μπαίνει με αξιώσεις στον… mirrorless αγώνα του ανταγωνισμού

Επρόκειτο για ένα έντονα φημολογούμενο προϊόν, αλλά πλέον ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης και έτσι έχουμε ενώπιόν μας (ok σε φωτογραφίες…) την πρώτη EOS της Canon η οποία εντάσσεται στην κατηγορία των compact mirrorless φωτογραφικών μηχανών.

Η Canon EOS M είναι εφοδιασμένη με έναν 18 Megapixels APS-C CMOS, μηχανή επεξεργασίας DIGIC 5, οθόνη αφής 3 ιντδών για τον πιο εύκολο χειρισμό της, συνεχόμενη αυτόματη εστίαση κατά τη λήψη video, δυνατότητα λήψης Full HD video 1920×1080 pixels με επιλογή 24, 25, και 30 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ εξωτερικά είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου και ατσαλιού για μεγαλύτερη αντοχή στα χέρια των… απρόσεκτων.

Η κάμερα δεν έχει ενσωματωμένο flash, ενώ λείπει και η ηλεκτρονική διόπτρα. Το βάρος της δεν ξεπερνά τα 400 γραμμάρια, ενώ η κυκλοφορία της είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο. Θα έρχεται με έναν φακό 22 mm, ενώ θα μπορεί να συνοδευτεί και από τον φακό EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Η τιμή της αναμένεται να ξεκινά από τα €660, ενδεικτικά.

, Canon EOS M, Μπαίνει με αξιώσεις στον… mirrorless αγώνα του ανταγωνισμού

, Canon EOS M, Μπαίνει με αξιώσεις στον… mirrorless αγώνα του ανταγωνισμού

, Canon EOS M, Μπαίνει με αξιώσεις στον… mirrorless αγώνα του ανταγωνισμού

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ζαφείρης

Και ποιος ο λογος να την προτιμησει κανεις απο μια DSLR ?

mad

Διότι έχει πoλύ μικρότερο βάρος αν συνδιαστεί με EF-M φακούς, ενώ η ποιότητα της εικόνας είναι πιθανότατα η ίδια με μία EOS DSLR με APS-C αισθητήρα αν χρησιμοποίσουμε τον ίδιο φακό (με τη χρήση του αντάπτορα για EF/EF-S)

Η τιμή της στην Ευρώπη με τον prime φακό θα είναι 750-800€ τα οποία είναι αρκετά όταν ο ανταγωνισμός (Olympus Pen) είναι κάτω από τα 500€ με ανάλογο φακό…

Σαν κάτοχος ακριβών και μεγάλων σε μέγεθος φακών Canon (24-105 και 70-200 2.8) δε μου κάνει και πολύ κλικ. Θα προτιμούσα μία Olympus/Panasonic και 2-3 prime φακούς με 800€ σύνολο από το να πάρω την Canon με 1 φακό στα ίδια χρήματα και να πρέπει να δώσω και 200€ για τον αντάπτορα των EF/EF-S φακών…

Sorry Canon αλλά τον τελευταίο χρόνο μας τα έχεις χαλάσει με τις τιμές σου (5D Mk III, 24-70 Mk II).

keysmith

μία NEX από την Canon 🙂

GiannisWST

Ο λογος προτιμησης μιας mirrorless απο dslr ειναι κατι που το καταλαβαινεις μονο οταν εχεις ηδη την dslr και αγορασεις μια mirrorless. Δυστυχως ή ευτυχως το 99% των χρηστων που εχουν και τις 2 τεινουν να χρησιμοποιουν μονο τις mirrorless τελικα για σχεδον ολες τις φωτογραφησεις. Εγω θυμαμαι επαγγελματιες που κουβαλαγαν τα full frame σωματα και μια ποικιλια φακων και ειχαν και μια pen μαζι τους. Παραδειγμα ο Chase Jarvis (aka nikon man) που πηγαινε στα διαφορα event για φωτογραφησεις και ειχε κρεμασμενη μονιμα μια pen στο λαιμο. Ο λογος που θα περασουν οι mirrorless της dslr μεχρι τα full frame σωματα ειναι οτι εχουν ιδια ποιοτητα, τα iso πλεον στα τελευταια mirrorless παιζουν καλυτερα και απο τα πιο ανταγωνιστικα dslr σωματα (δεν υπαρχει αυτο το χασμα με παλια), αλλα το κυριοτερο ειναι οτι εχουν αλλη τεχνολογια με af tracking που μονο η sony μπορει να δωσει αντιστοιχης ταχυτητας στα ψευτοdslr σωματα εξαιτιας του ημιπερατου τζαμιου. Τα 35 af points θα ξεπεραστουν συντομα στα μεσαια mirroless ενω τα 9-11 στα μεσαια dslr οχι τοσο ευκολα, αλλα το af tracking ειναι κατι που δε θα το φτασουν ιδιο εξαιτιας της τεχνολογικης διαφορας (googlarete για να δειτε πως λειτουργουν τα ακαθρεπτα σωματα… Συνέχεια »

ΘΟΔΩΡΗΣ

GiannisWST Eγω ήθελα να πάρω την Canon 1100d τώρα όμως που ειδα αυτην άλλαξα γνώμη μιας και η ποιότητα ειναι ίδια. Αλλα αξίζει το παραπάνω κόστος της Canon EOS M?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Canon featured

Η Canon ψάχνει συνεργασία με κατασκευαστή smartphone

Μια ακόμα συνεργασία μεταξύ κατασκευαστή smartphone και κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών φαίνεται πως θα σκάσει στο μέλλον.

Gear Canon

H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Business Canon

Live Webinar με την Canon EOS C70: Wedding Cinematography

Ζωντανή συζήτηση με τον επαγγελματία κινηματογραφιστή Γιάννη Σαρούκο για να ανακαλύψετε τη νέα κινηματογραφική κάμερα Canon Canon EOS C70.