Digea, Αρχές Απριλίου ξεκινούν οι ψηφιακές εκπομπές στην Αθήνα

Σύμφωνα με το περιοδικό Digital TV, το οποίο παρευρέθηκε σε άτυπη συνάντηση δημοσιογράφων με την εταιρεία Digea, οι ψηφιακές εκπομπές στην Αθήνα αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα (4 Απριλίου), κάτι που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα. Ως κέντρα εκπομπής θα χρησιμοποιηθούν αυτά του Υμηττού και της Αίγινας και όχι της Πάρνηθας, που από ότι φαίνεται θα λειτουργήσει ψηφιακά μετά το 2012.

Update: Καθυστερεί το ψηφιακό σήμα στην Αθήνα. Ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία.

Η εκκίνηση των εκπομπών της Digea στην Αθήνα θα συνοδευτεί με την κατάργηση των αναλογικών εκπομπών των καναλιών που την απαρτίζουν (Mega, ANT1, Alpha, Star, Alter, ΣΚΑΪ, Μακεδονία TV), από το κέντρο της Αίγινας. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Αττικής που παρακολουθούν τα κανάλια μέσω του κέντρου αυτού θα πρέπει να προμηθευτούν επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG-4 (εάν δεν ενσωματώνει ήδη η τηλεόρασή τους).

Σε αντίθεση με τις εκπομπές στο Ξυλόκαστρο και τη Θεσσαλονίκη, στην Αττική τα κανάλια δεν θα είναι 7, αλλά 8, αφού τη δεύτερη τετράδα εκπομπής (τα κανάλια εκπέμπουν ανά τέσσερα στην ίδια συχνότητα) έρχεται να συμπληρώσει ο 902 TV. Πρόκειται ουσιαστικά για τον ρώτο “ξένο” πελάτη της Digea, αφού μέχρι σήμερα είχε πελάτες τους ίδιους τους μετόχους της, δηλαδή τα κανάλια 7 που την απαρτίζουν.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konstantinos

“που από ότι φαίνεται θα λειτουργήσει ψηφιακά μετά το 2012”

Τι εννοεί ο ποιητής; Πως θα λειτουργεί τώρα δλδ, αναλογικά; Αυτή δεν είναι η ουσιαστική διαφορά της υπάρχουσας δομής;

george

Δλδ ποιες περιοχες θα πιανει το ψηφιακο σημα?

Βαγγέλης

Χμμ εμεις που ειμαστε δηλαδη προποδες Υμμητοστ χλωμο να πιασουμε 😛

Πρεπει να τσεκαρω που κοιταει η κεραια μας.

Βαγγέλης

Καλα με εσωτερικη δεν πιανω και τωρα τιποτα στα Mpeg2, τπτ μιλαμε. ZERO. Οπως επισης για ενα περιεργο λογο μονο στο σαλονι πιανω ψηφιακα οπου η κεραια περναει απο παλιο βιντεο και ενισχυετε. Στο υπολοιπο σπιτι (πριζες) παλι τπτ :S

Πρεπει να ριξω κουβεντουλα με τον διαχειριστη της πολυκατοικιας για αλλη κεραια και ενισχυτη μου φαινετε.

Staf

Βαγγελη μια καλη και φθηνη λυση ειναι αυτες οι περιστρεφομενες κεραιες που υπαρχουν στην αγορα.Κανει περιπου 22 ευρω νομιζω.Εχει τα παντα μεσα..Ενισχυτη,καλωδια ,ολα.Δεν θα χρειαστεις δηλαδη κατι εξτρα.Την βαζεις στην βεραντα και εισαι αρχηγος! Η αλλιως κανε μια προεκταση στο καλωδιο και βαλ την στην ταρατσα εαν θελεις πιο καλαισθητο αποτελεσμα!

Βαγγέλης

Μιας και πιασαμε το θεμα (και ευχαριστω για τις συμβουλες) γνωριζει κανεις καποιο αξιοπιστο εξοπλισμο γιατι πλεον εχουν ακουστει παραπονα κ απο αλλους στην πολυκατοικια.

6 οροφοι Χ 3 διαμερισματα = 18 κατοικιες. Εχουμε κοινη κεραια οποτε δεν θα παω στην ατομικη λυση. Φανταζομαι ειναι περισσοτερο θεμα ενισχυσης του σηματος κ οχι απαραιτητα κεραιας.

Ευχαριστω

Staf

Eπειδη εχω ασχολειθει,θα σου πω οτι ειναι συνδυασμος πολλων πραγματων.
Πρωτον: Ποσο καλη καλωδιωση εκανε ο μαστορας
Δευτερον:Εαν εχει τοποθετησει καλα τους κατανεμητες
Τριτον: Τα dB που πιανει η κεραια και κατα ποσο ενισχυεται
Τεταρτον:Εαν ειναι καλα τοποθετημενα τα βυσματα και το καλωδιο που μεσολαβουν απο την πριζα εως την τηλεοραση σου.
Για μενα με τον διαχειρηστη ακρη δεν θα βρεις.(Που ξες αυτος μπορει να μην εχει προβλημα).Απο εκει και περα επιλογη σου.

Γιώργος

Πολύ καλά νέα, επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε τηλεόραση «πολιτισμένα» (όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, όχι απαραίτητα το περιεχόμενο :-P).

ΥΓ. Η «Άιγηνα» γράφεται με «ι» και ο «Υμμητός» με ένα «μ» και δύο «τ».

Λευτέρης

Μια χαρά μου άρεσε αυτό …..κατεβαίνω Αθήνα και το καλοκαιράκι
Συγνώμη δηλαδή τζάμοα τόσες συζητήσεις για απολωδικοποιητές θα μας τους δώσουν στο χέρι;

Άσχετο τελείως ξέρει κάνεις που θα δω την Φόρμουλα 1 γιατί δεν είδα τίποτα στον ΑΝΤ1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.