Digea, Ψηφιακά από την Αίγινα τα Blue Sky, Channel 9, Kontra Channel, Τηλεάστυ

Συνεχίζοντας την πορεία της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, η Digea ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος του τρίτου «μπουκέτου» των περιφερειακών σταθμών της Αττικής BLUE SKY, CHANNEL 9, KONTRA CHANNEL και ΤΗΛΕΑΣΤΥ από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, στη συχνότητα 65 (826 MHz).

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στη συχνότητα 65 (826 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας, από όπου μέσω της Digea εκπέμπονται πλέον 19 ψηφιακά κανάλια. Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά.Με την ένταξη του τρίτου «μπουκέτου» των περιφερειακών σταθμών της Αττικής στο πακέτο της Digea, οι κάτοικοι που λαμβάνουν σήμα από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας απολαμβάνουν πλέον συνολικά 27 ψηφιακά κανάλια.

, Digea, Ψηφιακά από την Αίγινα τα Blue Sky, Channel 9, Kontra Channel, Τηλεάστυ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giwrg0sk92

Η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά από Αίγινα;

Μάριος

Τι καλά θα ήταν να δίνανε HD σε όλα τα μεγάλα κανάλια τουλάχιστον…

Ιωσήφ

Συμφωνώ με το Μάριο. Το μόνο καλύτερο προς το παρόν είναι ο ήχος. Με τη ποιότητα που εκπέμπονται τώρα τι αναλογικό τι ψηφιακό είναι περίπου το ίδιο. Εκτός και αν έχεις προβλήματα με χιόνια… που και πάλι αν δε πιάνει καλά στο ψηφιακό θα έχεις “κοψίματα”. Ελπίζω πάντως να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σύντομα τα extras της ψηφιοποίησης τόσο σε επίπεδο ανάλυσης όσο και σε διαδραστικότητα γιατί έτσι όπως είναι σήμερα κατά τη γνώμη μου, κάποιος ο οποίος δεν βλέπει ψηφιακό σήμα, δε χάνει και πάρα πολλά σε σχέση με τους άλλους…

Petros

Εμείς στα ανατολικά προάστια, που δεν πιάνουμε από Αίγινα αλλά από Υμηττό, δεν θα δούμε ποτέ ψηφιακά τα τοπικά κανάλια?

axel

νομίζω πως δεν υπάρχει η παραμικρή οργάνωση στο θέμα εκπομπής καναλιών από Αίγινα και Υμηττό. Διαβάζω σε φορουμ για πατέντες για 2πλή κεραία για να βλέπουν και τα 2 κέντρα εκπομπής.

ΡΑΠΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σας παρακαλω να εκπεψουν ολα τα καναλια ψηφιακα απο τον Υμηττο.δεν μπορουμε να περιμενουμε ποτε θα κλεισει ο σταθμος.μενουμε στον πειραια αλλα δεν εχουν ολοι ψηφιακους δεκτες και δεν μπορουμε να γυρισουμε την κεραια στην αιγινα.ευχαριστω.με πολλη αγαπη

iakovos

Το βαζω στη συχνοτητα 65 και δεν βρισκει τιποτα!Ποιος ο λογος που συμβαινει αυτο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.