Digea, Μεταμεσονύχτιες δοκιμαστικές εκπομπές από τον Υμηττό

Σε εγρήγορση βρίσκεται τις τελευταίες μέρες το τεχνικό team της Digea πραγματοποιώντας δοκιμαστικές εκπομπές επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης από τους σταθμούς Υμηττού και Αίγινας. Το πρωί της 18ης Ιουνίου ξεκινάνε οι εκπομπές στον μεγαλύτερο Νομό της χώρας και τα πάντα θα πρέπει να δουλεύουν ρολόι. Σήμερα τα ξημερώματα έκανα αναζήτηση και έπιασα ANT1, Alter, Alpha και Μακεδονία TV από τον Υμηττό. Digea, καλωσόρισες στην Αθήνα.

Διαβάστε όλα τα θέματα για την Ψηφιακή Τηλεόραση Digea.

, Digea, Μεταμεσονύχτιες δοκιμαστικές εκπομπές από τον Υμηττό

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex

τι να πω εκατσες στης 2 να καταγραψεις video για την digital tv μπραβω σου

alex

ναι

Peter

ερώτηση: εμείς που μένουμε ανατολικά προάστια και πιάνουμε μόνο από τον Υμηττό, από τα ξημερώματα Παρασκευής, θα έχουμε μόνο ψηφιακή τηλεόραση ή θα πιάνουμε και αναλογική?

johndigital

https://www.digea.gr/flash/digea.html
Στις 18 Ιουνίου η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR στην περιοχή της Αττικής.Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εμπειρία της Κεντρικής Μακεδονίας και εφαρμόζοντας πάντα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας σύμφωνα πάντα με τη συγκεκριμένη απόφαση. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

johndigital

επισης ειδα δοκιματικη ψηφιακη εκμπομπη ..η εικονα και ο ηχος ηταν απιστευτα..περιμενω με αγωνια να ερθει 18 ιουνιου

Peter

Eyxaristw gia tis plirofories!
Ara den agxonomai na eksoplisw me apokwdikopoiites oles tis tv tou spitiou!siga siga

Pablo

orea eikona me ti psifiaki tileorasi.. oxi tromaxtiki diafora pantos me tin analogiki.an den anevei h analisi toulaxiston 1080×720. anyway.. orea kai gw opws oloi piasame ta 12 kanalia.. ta 4 pou pianame kai palia me tous palious dektes k ta 8 kenourgia. mega , star ktl..
H ET1,NET k ET3 pou ine?

Peter

Είναι μια αρχή τα 11 κανάλια! Πολύ ωραία εικόνα! Καθόλου είδωλα!
Όμως πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να εκπέμψουν και τα υπόλοιπα κανάλια ψηφιακά! Τουλάχιστον τα 4 κανάλια της ΕΡΤ και κάποια άλλα όπως MAD, MTV, EXTRA3 κλπ. Εύχομαι αυτό να γίνει άμεσα!

Stef

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά γιατί δεν βγάζω άκρη εδώ πέρα. Έχω τηλεόραση LG με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη mpeg4. Μέχρι τώρα έπιανα κανονικά τα 4 κανάλια που εκπέμπανε αλλά τώρα ου προσπαθώ να δω τα καινούρια το μόνο που βλέπω στην οθόνη είναι ένα σηματάκι που λέει “HD service”. Μένω στους Αγίους Αναργύρους και από ότι είδα θα έπρεπε να βλέπω κανονικά. Μπορείτε να μου πείτε τί κάνω λάθος?

Peter

@Stef
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά κι εμένα το ίδιο σήμα μου βγάζει στην τηλεόρασή μου, η οποία όμως δεν έχει αποκωδικοποιητή MPEG4 αλλά μόνο MPEG2!

Stef

Κι όμως η δικιά μου έχει mpeg4 και γι’αυτό αναρωτιέμαι τί κάνω λάθος

kelly

Ψάχνω εδώ και ώρα να ενημερωθώ σχετικά με την digea. Το μόνο που βρίσκω στα διάφορα bolg είναι τους κλασσικούς κακομοίρηδες νεοέλληνες που ούτε που ξέρουν γιατί γκρινιάζουν και ποτέ (μα ποτέ) δεν έχουν να πουν κάτι καλό για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ!!!!!!
Σας ευχαριστώ λοιπόν για την ενημέρωση, θα προμηθευτώ άμεσα αποκωδικοποιητή γιατί το σήμα σπίτι μου είναι χάλια.
Έχει κανείς να προτείνει μοντέλο αποκωδικοποιητή???

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.