Digea, Η Κρήτη θα βλέπει ψηφιακά από τις 26 Ιουνίου

Επιτέλους η Digea ψηφιακή τηλεόραση πάει και στο νησί μου την Κρήτη με τα κέντρα εκπομπής να έχουν οριστεί για την “Ρογδιά” στο νομό Ηρακλείου και την “Μαλάξα” στον νομό Χανίων. Από την Τετάρτη 26 Ιουνίου που θα ξεκινήσει η ψηφιακή μετάδοση των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα καλύψει περίπου 350.000 κατοίκους του νησιού στις πρωτεύουσες Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων καθώς και τμήμα των νομών αυτών.

Για να βλέπετε τα κανάλια ψηφιακά, θα χρειαστεί να διαθέτετε τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και από τις 26 Ιουνίου να συντονίσετε το δέκτη σας στους διαύλους (συχνότητες):

Ρογδιά
• 24 (498 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
• 25 (506 MHz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, 902

Μαλάξα
• 49 (698 MHz) για τα κανάλια ALPHA, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV
• 56 (794 MHz) για τα κανάλια MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, 902=

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
LefterisN

Ελπίζω να είναι σίγουρη η ημερομηνία , και να μην βρούν καμιά περίεργη δικαιολογία την τελευταία στιγμή …….

mikegad

xaxaxaxa
και το λασίθι βλέπω φουλ κάλυψη.

Kostas A.

Μένω Άγιο Νικόλαο, συμφωνώ με τον mikegad είναι μπορώ να πω πλήρης η κάλυψη στον νόμο μας! Σητεία, Αγ. Νικόλαος, Ιεράπετρα, Νεάπολη! Από 26 Ιουνίου τέρμα στην προβληματική αναλογική τηλεόραση που κάθε λίγο και λιγάκι βάζουμε στοίχημα πιο κανάλι θα χαλάσει μετά, τι να πω… απλά δέστε τον χάρτη κάλυψης βόρεια της Κρήτης.

Anyway…καλύτερα, παρά να κλεινομαστε απολαμβάνουμε περισσότερο τις ομορφιές του τόπου μας!!

ΑΡΓΥΡΗΣ

Η δικαιολογία για της πανελλαδικές εξετάσεις στέκι…!

Άρης

ρε δε ντρεπόμαστε λέω εγώ ! έφτασε 2013 κ βγάζουν ανακοίνωση για κάτι που σε “δυτικού τύπου”(τρομάρα μας ) χώρα θα επρεπε να είναι γεγονός από πενταετίας ! αλλά εδώ έκαναν πέντε εκατομμύρια έλληνες χωρίς ελπίδα κ αύριο , εκεί θα κολλήσουν……

Δημήτρης Κ.

Να σας πώ την αλήθεια,με όλες αυτές τις ειδήσεις τα 2 τελευταία χρόνια έχω βαρεθεί να ακούω για χρεωμένες επιχειρήσεις,αυτοκτονίες,ληστείες,ξυλοδαρμούς,χρυσές αυγές και πράσινα άλογα που δεν ανοίγω καθόλου την τηλεόραση οπότε αναλογικό η ψηφιακό,δεν με ενδιαφέρει πως θα μεταφέρονται τα νέα.Οπότε ποιά η διαφορά?

Nikolaos Nikiforos

Αντε να δουμε…ο μυλοποταμος βλεπω οριακα εκτος…ας ελπισουμε οτι με εναν καλο ενισχυτη κατι θα γινει….και μην τα βλεπουμε ολα μαυρα…ειναι πολυ θετικο που το ψηφιακο σημα θα φτασει σε αυτες τις περιοχες που ακομη μεχρι και σημερα το μονο καναλι που λειτουργει καμπανα ειναι το mega και κανα δυο αλλα κρητικα

GeeZe GORGEOUS

Η Ελούντα δηλαδή, και γενικά ο νομός Λασιθίου, ως συνήθως δεν υπάρχει.

Σπύρος

Νότια Κρήτη μόνιμα ξεχασμένη . Όπως και πολλά άλλα μέρη στην Ελλάδα . Ανεξάρτητα που πληρώνουμε όλους τους φόρους (ΚΑΙ ΕΡΤ) και είμαστε νομοταγείς πολίτες

keysmith

οι χάρτες ειναι απαράδεκτοι. Γεωγραφικά δεν καλύπτουν τίποτα, πληθυσμιακά ίσως. Η καθυστέρηση του digea είναι απίστευτη σε όλη την ελλάδα. Από το 2012 θα έπρεπε να είχε αντικατασταθεί καθε αναλογική εκπομπή και αυτοί όλο παρατάσεις ζητανε.

Απο εμπειρία σε λιγο πιο μακρινά μέρη η λήψη είναι τραγική με συχνές διακοπές (παγώνει η εικόνα) που εξαρτάτε από τα κέφια του καιρού (ιονισμό ατμόσφαιρας) αφού η κεραία εκπομπής είναι πολύ μακρυά και μονο με καλό καιρό και αν δεν περνά.. καράβι (!) πιάνει.

Έχουν κάνει πολύ κακή δουλειά και θα πάρει χρόνια να έχουμε της προκοπής ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ κάλυψη (τα εξοχικά σπάνια πιάνουν).. Δεν κατανοώ τον λόγο, θα περίμενα να είναι πιο απλη διαδικασία.

Νίκος Σ.

Κώστα στα δημοσιογραφικά sites λέει 31 Μαΐου 2 το πρωί. Το άλλαξαν;

Γιώργος

@Νίκος. Ναι, το άλλαξαν.

Ο κάθε νομός έχει 3-4+ κέντρα εκπομπής, οπότε για να έχουν κάλυψη σε όλο το νομό πρέπει να αναβαθμιστούν όλα, αλλά (να μην πω τι κάνουν)…
Θεωρητικά, από ότι ξέρω, το ψηφιακό σήμα έχει καλύτερη κάλυψη από το αναλογικό, οπότε όταν γίνει η μετάβαση ΟΛΩΝ των κέντρων εκπομπής θα είναι καλύτερη η κατάσταση από ότι παλιά, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, θα έχουμε πάει στο 2020! Και φυσικά θα έχουμε και κάτι εκατομμύρια σε πρόστιμα, μιας και αν θυμάμαι καλά, όλες οι αναλογικές μεταδόσεις πρέπει να σταματήσουν το 2013 στην ΕΕ.

https://goo.gl/G6jyN

george d

Κώστα, στα χωριά “μας” τι γίνεται??Πάλι αναλογικό σήμα θα έχουμε?

Τακης

η κατασταση ειναι απελπιστικη. Ειναι δυνατον να πιανεις ολους τους τουρκους καμπανα και τα ελληνικα τιποτα?

manos

me lene mano….den leo epitheto eimai gnosto prosopo…dioti kano radiofono edo ierapetra….kai me xerou…..prin kapious mines paidia esteila email stin digea na matho pote tha mpei h psifiaki epoxi ston nomo lasithiou,,,ego eimai apo ierapetra…..mas afisane teleytaious les kai emeis den yparxoume h katourisame sto pigadi….apantisei email den peira pote apo aytous me grapsane na min po pou…..sovareytite omos ligo e….eipate arxika kalokairi tha pame psifiaki epoxi to akyrosate kai mas pigate 19 dekemvriou……paidia perimeno apo ayto pou egrapsa apantisei kai na milisoume apo edo mesa me patriotakia na mou peite tin gnomi sas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.