Digea, 4 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης MPEG4 με HDMI και USB

Digea επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Στις 18 Ιουνίου έρχεται στην Αθήνα θέλοντας να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα μέχρι σήμερα μιας και θα κληθεί να καλύψει ψηφιακά τη γεωγραφική περιοχή με τον περισσότερο πληθυσμό της Ελλάδας. Αν δεν είστε από τους τυχερούς που αποκτήσατε επίπεδη τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4, καλό θα είναι να κάνετε άμεσα έρευνα αγοράς και να προμηθευτείτε έναν εξωτερικό δέκτη DVB-T MPEG-4. Το Techblog σας προτείνει.

Γιατί με έξοδο HDMI:
Για να συνδέσετε το δέκτη με την επίπεδη τηλεόρασή σας χωρίς απώλειες στο σήμα εικόνας και ήχου.
Γιατί με είσοδο USB:
Για να συνδέσετε στο δέκτη σε εξωτερικό σκληρό δίσκο και να γράφετε τα τηλεοπτικά προγράμματα.

, Digea, 4 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης MPEG4 με HDMI και USB
Crypto ReDi 200
Ο Crypto ReDi 200 είναι ένας ψηφιακός MPEG4 δέκτης υψηλής ανάλυσης, ο οποίος σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσετε επίγεια ψηφιακή τηλεόραση στην αναλογική συσκευή τηλεόρασης που ήδη έχετε. Με τη σύνδεση HDMI σας δίνει την δυνατότητα να απολαύσετε υψηλής ποιότητας ψηφιακή εικόνα και ήχο. Με τη χρήση ενός εξωτερικού μέσου αποθήκευσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες PVR και Time Shift.
Τον βρήκαμε στο e-shop με 65 ευρώ.

, Digea, 4 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης MPEG4 με HDMI και USB
Fastnet FTR-100S
Ο FTR-100S της Fastnet είναι ένας αποκωδικοποιητής MPEG-4 High Definition για τη νέα ψηφιακή εποχή. Διακρίνεται για τον λεπτό μεταλλικό σχεδιασμό, τη σύνδεση HDMI καθώς και τη δυνατότητα απευθείας αναπαραγωγής φωτογραφιών και μουσικής από USB stick. Ο FTR-100S διαθέτει ακόμη εύχρηστο ελληνικό μενού, υποστηρίζει αυτόματη εύρεση σταθμών και 5 λίστες αγαπημένων για πιο άμεση πρόσβαση.

, Digea, 4 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης MPEG4 με HDMI και USB
IQ Smart DVB-T750

, Digea, 4 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης MPEG4 με HDMI και USB
Xoro HRT 7600
Ο πολυχρηστικός DVB-T ψηφιακός δέκτης – αποκωδικοποιητής της Xoro έφτασε για να γεμίσει τις οθόνες μας με το επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της DIGEA. Με συμβατότητα MPEG-2 και MPEG-4 δεν θα στερηθείτε ούτε το ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, ενώ με τη δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού μέσου αποθήκευσης USB η συσκευή μετατρέπεται σε ένα πλήρες PVR για να προγραμματίσετε και να εγγράφετε τις εκπομπές που σας ενδιαφέρουν και να τις παρακολουθείτε στο χρόνο που θα επιλέξετε.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
marinos35

Το xoro είναι στα 49 euro στο eshop μήνες τώρα
https://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.808098
https://www.skroutz.gr/s/253179/Xoro-HRT-7600.html

Βασικά θα κάνεις καμία σύγκριση στα μηχανήματα για τις επερχόμενες αγορές μας? 😉

kouzoum

Παιδιά καλό θα ήταν να μάθουμε, εάν υπάρχει κανένας δέκτης που να έχει και δυνατότητες σαν media player (avi,divx,mkv,mp3 κτλ) γιατί έχει γεμίσει το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο με συσκευές και καλώδια.

ioannis

Για μένα αρκετά καλό θα ήταν να έχει PVR και μάλιστα να μπορείς να γράφεις ένα πρόγραμμα και να παρακολουθείς ένα άλλο. Θα ήταν καλό να είχαμε έναν συκριτικό οδηγό για την καλύτερη αγορά όταν με το καλό γίνει η μετάβαση.

Κώστας Βλαχάκης

ioannis, για να γράφεις ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και να παρακολουθείς ένα άλλο χρειάζεσαι αποκωδικοποιητή με δύο δέκτες. Θα το ψάξω, όπως επίσης θα ψάξω και για media player που πολύ σωστά αναφέρει ο kouzoum.
Τα μοντέλα που αναφέρουμε εδώ, έχουν είσοδο USB και με χρήση εξωτερικού σκληρού δίσκου ή USB stick, είναι και PVR.

Johnny P

Πειτε και καμια καλη CI (Common Interface) καρτουλα για Samsung.

Κώστας Βλαχάκης

Johnny P, έχω ακούσει ότι υπάρχει αρκετή καθυστέριση στο zapping με τις κάρτες CI. Sorry αλλά δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για τις Samsung. Αν γνωρίζει κάποιος άλλος θα σου απαντήσει 🙂

kouzoum

Νομίζω οι Neotion και Irdeto βγάζουν CI, αλλά παρουσιάζουν πολλές ασυμβατότητες. Βέβαια άποψη μου είναι ότι αν το αναλογικό σήμα μείνει μέχρι 2012 δεν χρειάζεται να βιαστούμε να προμηθευτούμε δέκτες εάν ήδη έχουμε ικανοποιητική λήψη.
1. Η ανάλυση του ψηφιακού θα είναι 576i και όλα τα κανάλια(εκτός skai) θα είναι 4:3 δηλ. ούτε ποιότητα DVD.
2. Σιγά τα προγράμματα και τις ταινίες που προβάλουν.
3. Μέχρι το 2012 μπορεί να σου χαλάσει η TV ή να θες να αλλάξεις σε 3D και να πάει στράφι και ο δέκτης (σιγά τα λεφτά θα πεις, αλλά θα σου αντιπαραθέσω το προαναφερθέν 2).

Κώστας Βλαχάκης

kouzoum, μέχρι το τέλος του 2012 θα εξακολουθήσει να εκπέμπει αναλογικά το σημείο εκπομπής του Υμηττού (Αθήνα). Αίγινα από 18 Ιουνίου θα σταματήσουν οι αναλογικές εκπομπές. Όπως επίσης και θα σταματάνε σε όποιο σημείο της Ελλάδας ξεκινάει το ψηφιακό.

kouzoum

Ψάχνοντας, βρήκα κάτι σε all-in-one. Το όνομα αυτού “IAMM NTR-83”, τα κάνει όλα, αλλά δεν συμφέρει 240 – 250 € !!!!

Teo010

Μια ερωτηση, αν καποιος εχει τηλεοραση με MPEG-2, παλι θελει δεκτη ‘η μπορει να γινει κατι αλλο?

Κώστας Βλαχάκης

Αν η τηλεόραση έχει είσοδο για κάρτες CI (Common Interface) τότε μπορεί να πάρει κάρτα που μετατρέπει το MPEG-2 σε MPEG-4. Όμως ακούω ότι υπάρχουν ασυμβατότητες και ότι αυτές οι κάρτες δεν δουλέυουν σε όλες τις τηλεοράσεις. Διαφορετικά, εξωτερικό δέκτη DVB-T MPEG-4.

jimv26

Κώστα,παίρνει κάρτες nova?

Κώστας Βλαχάκης

jimv26, οι κάρτες την Nova αναγνωρίζονται μόνο από τους δορυφορικούς δέκτες που πουλάει η ίδια η Nova.

jimv26

Όχι απαραίτητα..Έχω έχω έναν αποκωδικοποιητή της Humax κ του έχω βάλει κάρτα nova με προσαρμογέα..Μπορείς να αγοράσεις και κάρτα nova χωριστά..
Γενικά παίρνει τέτοιες κάρτες? (Κ ας μην είναι nova..)

Κώστας Βλαχάκης

jimv26, θα είσαι από τους παλιούς συνδρομητές. Από 31 Αυγούστου 2009 οι κάρτες της Nova είναι “παντρεμένες” με τους δικούς της δέκτες και δεν παίζουν αλλού.
Όταν ρωτάς αν “παίρνει τέτοιες κάρτες”. Ποίος να τις παίρνει; Οι δέκτες που αναφέρουμε σε αυτό εδώ το άρθρο;

jimv26

Α κατάλαβα..Δεν το ήξερα..Έχω μείνει πίσω..Αν και μου στείλανε την καινούρια κάρτα..
Ναι για αυτούς τους δέκτες ρωτάω..Να υποθέσω πως όχι..

Κώστας Βλαχάκης

Οι συγκεκριμένοι όχι.

Efstratios

Δηλαδή,ας με βοηθήσει κάποιος, είναι συμφέρουσα η αγορά κάρτας CI ή πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσουμε έναν αποκωδικοποιητή MPEG-4?
Όπως όλων πιστεύω που έχουν καινούργιες (και εγώ δύο LCD και μία τύπου με καθοδικό σωλήνα), σχετικά, τηλεοράσεις διαθέτουν υποδοχή κάρτας CI…και επειδή έχω βαρεθεί καλώδια και διαφόρων ειδών τηλεχειριστήρια θα ήθελα να τοποθετήσω μία ανάλογη κάρτα για να μην έχω την ανωτέρω ανακατοσούρα…
Μάλλον από ότι βλέπω, θα παραμείνω χωρίς αποκωδικοποιητή ή κάρτα μέχρι τα τέλη του 2012 (αφού το αναλογικό σήμα θα παραμείνει ως έχει) μήπως και τελικά, που μάλλον έτσι θα’ναι, υπάρχει καμιά καλύτερη εξέλιξη στον ορίζοντα…
Τί λέτε…?

jimv26

Thanks Κώστα 🙂

ΓΙΑΝΝΗΣ

ευχαριστούμε Κώστα για την ενημέρωση, αλλά δεν το συζητάω. αφού το αναλογικό σήμα στην Αθήνα θα παίζει μέχρι το 2012, φυσικά και ΔΕΝ θα αγοράσω αποκ/τή. όπως λέει και ο φίλος kouzoum, τί να βλέπω? Τον Χατζηνικολάου και την Κορομηλά σε καλύτερη ανάλυση! Ευχαριστώ, αλλά δεν…. Ας φτιάξουν λίγο (τι λίγο δηλαδή που είναι για τα μπάζα) το πρόγραμμα τους τα κανάλια της DIGEA και τα ξαναλέμε.

Κώστας Βλαχάκης

Αν πιάνεις από Υμηττό, ναι το 2012 θα σταματήσουν να εκπέμπουν αναλογικά. Αν πιάνεις από Αίγινα, 18 Ιουνίου τέλος το analog. Για το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν έχουν πει κάτι ακόμα. Θα συνεχίσει τις αναλογικές εκπομπές μέχρι νεοτέρας.

Pytheas

Πώς μπορουμε να ξερουμε εαν πιανουμε τα κανάλια από Αίγινα ή Υμηττό?
Btw, πολυ ενδιαφερον το άρθρο. Με μια αναζήτηση στο skroutz.gr μπορει να βρειτε και πιο οικονομικους δεκτες αλλα ισως με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σιγουρα οσο περναει ο καιρος θα κυκλοφορησουν ολο κ πιο φθηνά μοντελα.

Κώστας Βλαχάκης

Pytheas, που κοιτάει η κεραία σου; Έτσι θα το καταλάβεις.

Pytheas

Καλά, εγώ μένω στα Μεσόγεια, οπότε σίγουρα παίρνω σήμα από τον Υμηττό. Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει άλλος μπούσουλας για να ξέρω γενικότερα (π.χ. στο πατρικό μου) οπότε θα βασιστώ στον προσανατολισμό της κεραίας.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Κώστα!

nkk

ευχαριστώ για την πληροφόρηση Κώστα, αλλά έχω μια απορία… εγώ που έχω μια τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη, υπάρχει τρόπος να μάθω τι MPEG υποστηρίζει το ρημάδι; τα ψηφιακά της ΕΡΤ τα βλέπει κανονικά, αλλά από όσο καταλαβαίνω, αυτό δε λέει και πολλά… οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει, το εκτιμώ…

Κώστας Βλαχάκης

Δώσε μου τον πλήρες κωδικό της τηλεόρασής σου.

nkk

τώρα δεν έχω πρόσβαση σε αυτό (είμαι γραφείο), θα σου πω με την πρώτη ευκαιρία… το μοντέλο λεγόταν Samsung Jasmine και εικάζω ότι υποστηρίζει MPEG 2… θα επανέλθω με τον κωδικό…
ευχαριστώ 🙂

MAIK

Κωστα μενω κοντα στο κωπηλατοδρομιο λογω βουνου μαλλον παιρνω σημα απο ευβοια . Εμεις τι κανουμε ?

Κώστας Βλαχάκης

Μαικ, δες το χαρτη εδω με τα σημεια εκπομπης και την περιοχη καλυψης, οπως τα εχει δωσει η Digea https://techblog.gr/homecinema/digea-psifiaki-tileorasi-athina-18-iouniou-3939 ελπιζω να σε βοηθησει.

Giorgos Gianakidis

Καλημέρα, ψάχνω ψηφιακό δέκτης για την παλιά μου τηλεόραση. Βρήκα στα Multirama τον Hyundai HDT3025 PVR MPEG4 ( https://www.multirama.gr/products/product?pid=0470039&catid=060304) στα 38,99 ευρώ. Είναι από τους φθηνότερους που βρήκα και με PVR. Τον έχει δοκιμάσει κανείς;

Ευχαριστώ πολύ.

marinos35

Εγώ θα έλεγα ότι δεν αξίζει. Δεν έχει HDMI έξοδο για τις καινούργιες και το XORO που έχει κάνει μόνο 49 (1ο comment). Υποστηρίζει και HD αναμετάδοση για άμα σου χρειαστεί στο μέλλον και μερικά formats video και με ελληνικούς υπότιτλους. Θα μου πεις είναι για την παλιά. Θα σου πω ότι το Hyundai DVD που είχα πάρει από το Multirama πέθανε το τροφοδοτικό του και έπρεπε να τρέχω στο Αμοιρίδης+Σαββίδης στην παραλιακή (και όχι στα Multirama από όπου το πήρα) για την εγγύηση, το έφτιαξαν και ξαναπέθανε. Το XORO θα το πας σε οποιοδήποτε eshop και μάλλον θα το αντικαταστήσουν ολόκληρο ή θα σου κάνουν πίστωση για ότι άλλο θέλεις. Που σημαίνει ότι η εγγύηση ανανεώνεται και δεν είναι μόνο για την τροφοδοσία για άλλους 2 μήνες.

marinos35

Επίσης δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι υποστηρίζει τα κρατικά (παρά το ότι λέει πως ναι) γιατί δεν λέει πως υποστηρίζει το MPEG2 που χρησιμοποιούν. Λέει μόνο το MPEG4.

RED_ODIN-7-

Κωστα να πουμε οτι ολοι οι καταχοι ON απο 16 Ιουνιου θα εχουν τα καναλια τις Digea .
Αυτο με λιγα λογια σημαινει πως δεν χρειαζεται εξτρα εξοπλισμο 🙂

Κώστας Βλαχάκης

RED_ODIN-7-, On TV φαντάζομαι, το πλήρες πακέτο τηλεόρασης με τον αποκωδικοποιητή. Πόσοι να είναι αυτοί οι συνδρομητές??? Λίγοι.

RED_ODIN-7-

Δεν ξερω αν ειναι λιγοι τουλαχιστον στιν γειτονια μου ειναι αρκετοι , ενας απο αυτους και εγω 🙂
To θεμα ειναι οτι γλυτονουμαι το τσαμπα 50ευρω , κατι ειναι και αυτο .

pavlos

Για usb tv tuner mpeg2 υπάρχει τρόπος για μετατροπή σε mpeg4?

cgoolas

Να κάνω μια ερώτηση …Έχω έναν απόκωδικοποιητή της F&U (για τα κρατικά ψιφικά ) που γράφει πάνω του DTR 930 και Digital Terrestrial Receiver….μίπος μπόρω να κάνω τίποτα με αυτόν…..και επισης άμα πάρω καινούριο θα πιάνω και τα κρατικά ψιφιακά η θα γεμίσει το σαλόνι μου με αποκωδικοποιητές ;

Και κάτι τελευταίο ……….. η ασπροβάλτα είναι στα όρια ανάμεσα σε Σέρρες και θεσσαλονίκη (ανίκη στο νομο θεσσαλονίκης ) πιάνει τα ψιφιακά ;;;

mickeynx

μια ερωτηση,καποιες συσκευες αποκωδικοποιητων εχουν δυο SCART σημαινει οτι μπορουν δυο ΤV ταυτοχρονα να βλεπουν δυο διαφορετικα καναλια ή οχι???

Κώστας Βλαχάκης

Όχι, αυτό θα συνέβαινε αν ο αποκωδικοποιητής είχε δύο δέκτες.
Όπως για παράδειγμα οι τηλεοράσεις με λειτουργία PIP (picture-in-picture).

mickeynx

δηλαδη που κανει την οθονη στα δυο και βλεπεις δυο καναλια ταυτοχρονα
σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια και για την γρηγορη απαντηση

χαραλαμπος

Ηθελα να ρωτησω LG-42 HD ΚΩΔ 5000 εχει mpeg4 αποκωδ ευχαριστω

Κώστας Βλαχάκης

Δώσε μου το μοντέλο αναλυτικά, όπως το γράφει στο λευκό ταμπελάκι στο πίσω μέρος της τηλεόρασης.

mickeynx

Χαραλαμπε εαν αναφερεσαι στο LG 42LH5000 εχει mpeg4

Thanos

Γεια σου cVlachakis, επειδή σε βλέπω πολύ ενημερωμένο, εγώ έχω την LG 42LG5000 αλλά δεν ξέρω πως να πιάσω τα MPEG-4. Πιάνει ψηφιακή ΕΡΤ αλλά όχι κάτι άλλο σήμερα (Αθήνα). ΒΟΗΘΕΙΑ;;;

Κώστας Βλαχάκης

Η LG42LG5000 έχει ενσωματωμένο δέκτη MPEG2. Θα χρειαστείς δέκτη MPEG4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.