Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, Μην πέσεις θύμα

Αύριο Παρασκευή 20 Ιουλίου τα ξημερώματα διακόπτεται το αναλογικό σήμα από το σημείο εκπομπής του Υμηττού και οι κάτοικοι των περιοχών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τα Μεσόγεια, τις Δυτικές Ακτές των Κυκλάδων και τις Νότιες Ακτές της Ευβοίας θα πρέπει να έχουμε τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη MPEG-4 διαφορετικά θα πρέπει να αγοράσουμε εξωτερικό ψηφιακό δέκτη MPEG-4.

Αυτό το άρθρο δημιουργήθηκε για να λύσει απορίες σχετικά με τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν όσοι επηρεάζονται από την διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό. Παρακαλώ μην ρωτάτε πότε θα έρθει το ψηφιακό σήμα στην περιοχή σας, δεν γνωρίζω!

Αν η τηλεόρασή σας δεν έχει ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 θα χρειαστείτε:
• 30 ευρώ για έναν δέκτη MPEG-4 SD αν έχετε παλιά τηλεόραση “μπαούλο” 14-24 ίντσες
• 45-50 ευρώ για έναν δέκτη MPEG-4 HD αν έχετε τηλεόραση Flat 32 ίντσες και άνω (για να βλέπετε το κανάλι ERT HD)
• Kαλώδιο TV με 1.5 ευρώ
• Kαλώδιο Scart με 2,5-3 ευρώ αν πάρετε τον δέκτη SD
• Καλωδιο HDMI με 5-6 ευρώ αν πάρετε τον δέκτη HD
Αφήστε τα επίχρυσα βύσματα και τα θωρακισμένα καλώδια. Το ίδιο θα βλέπετε. Προσωπικά δεν συνιστώ τις κάρτες CI (Common Interface).

Μάθε αναλυτικά για το τι πρόκειται να συμβεί και ποιοι επηρεάζονται από αυτή την διακοπή στο σχετικό μας άρθρο για την Digea εδώ.

, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, Μην πέσεις θύμα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

65 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

Αν και έχω τηλεόραση με mpeg4 θα ήθελα να μάθω γιατί δεν συνιστάς κάρτα CI

jim88

γνωρίζετε αν με τον δεκτη hd θα παιζει ταινιες hd brip κτλ απο usb stick?

George

Έπειτα από έρευνα αγοράς για καλώδιο HDMI οφείλω να συμβουλέψω όποιον ενδιαφέρεται πως οι φτηνότερες τιμές που βρήκα (σε μεγάλα retail καταστήματα) είναι:
* Jumbo 1 μέτρο περίπου 5 ευρώ.
* Leeroy Merlin 1.5 μέτρο περίπου 2.70 ευρώ.

Στο σκρούτζ υπάρχουν ακόμα φτηνότερες τιμές… (https://www.skroutz.gr/c/700/audio-video-kalodia.html?from=catspan&keyphrase=HDMI+)

Ο καθένας χρεώνει ότι θέλει και όσο θέλει, και ορισμένοι δεν έχουν στοκ από φτηνά καλώδια.

Frou-frou

Να πώ και εγώ για τις κάρτες ότι πραγματικά χάνουν σε σχέση με τον δέκτη αρκετά σε ποιότητα.

Επίσης μπορεί να δείς lag και frame drop με τις κάρτες.

Ουσιαστικά η μετατροπή αυτή από mpeg4 se mpeg2 δημιουργεί προβλήματα.

Στο λέω γιατί την δοκίμασα και την επέστρεψα πίσω σε μαγαζί και έχω 1 δέκτη τώρα απλό της crypto hd και είμαι 1 χαρά.

Sakius

Εγώ έχω άλλο θέμα.
Έχω δύο τηλεοράσεις καινούριες στο σπίτι. Η μία πιάνει τα ψηφιακά της Digea και της ΕΡΤ.
H άλλη πιάνει της Digea αλλά ΔΕΝ μπορεί να πιάσει τα ψηφιακά της ΕΡΤ.
Και οι δύο τηλεοράσεις παίρνουν σήμα από την ίδια κεντρική κεραία της ταράτσας η οποία μάλιστα βλέπει Πάρνηθα!!!!
Γρίφος για δυνατούς λύτες!!! 😛

pandelis

σε τοπικό μαγαζί πουλάνε δέκτη SD 42€ και 44 € για δέκτη ΗD …απαράδεκτοι!!!!
πολύ καλό το άρθρο!!!

Frou-frou

Aπό 25 ευρώ έχει στο εμπόριο. Μην δίνετε τα λεφτά σε επιτήδειους. Skroutzαρετε.

azriel84

Καλά, το τι απάτη, ιδίως σε μικρές επαρχιακές πόλεις, είχε/έχει στηθεί με αυτούς τους αποκωδικοποιητές και την Digea δεν λέγεται…στο τσαφ πρόλαβα τους γονείς μου απ’το να σκάσουν 80€ για τέτοιο μηχάνημα γιατί τους είπε ο πωλητής πως θα βλέπουν HD (?!??)…

greeceandroid

@Sakius
Στην τηλεόραση που πιάνει της Digea αλλά δεν πιάνει της ΕΡΤ βάλε χειροκίνητα τις συχνότητες των καναλιών της ΕΡΤ.

(Εγώ πάντως με 28.90 € πήρα τον LIFEVIEW LV6TBOXHD, που είχε και PVR. )

pgetsos

τι τιμη εχουν οι καρτες? δε θελω να μπλεκω με 2ο χειριστηριο μιας και του δωματιου κυριως για κανα play την εχω…

diem

@greeceandroid Ποιες είναι αυτές οι συχνότητες γιατί έχω το ίδιο θέμα με την ΕΡΤ…;;

niman

Ρε παιδιά πείτε κανά φτηνό αποδικωποιητή να πάρω για την τιβί της μάνας μου γιατί από αύριο θα με πρήζει.Κάτι για παλιά τηλεόραση χωρίς scart.

haris

πολοι δεκτες εχουν τα καλωδια μεσα.

invader9000

κ. Βλαχάκη, καταλαβαίνω πως δεν θέλετε να φοβίσετε τον κόσμο και θέλετε να την βγάλει φθηνά (και ποιοτικά) αλλά μην βάζουμε όλα τα καλωδια σε ένα καλάθι.Καλώδια του κιλού δεν είναι ίδια με καλώδια πολλών Ευρώ, οπότε για καλώδια ας προτιμήσουν κάτι ενδιάμεσο. Δηλαδή, αντί να πάρουν από το καλάθι με 1.5 Ευρώ, ας δώσουν κάτι παραπάνω για επίχρυσο βύσμα, Άλλωστε, ένα καλώδιο δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβο, αλλά πουλάνε και στα κινέζικα μαγαζιά καλώδια, απο κει θα πάρουν; Επίσης δέκτες πλέον υπάρχουν πολλοί, καλοί και φθηνοί. Προτεiνω τους Edision (έχω τον Mini T) αν και ήταν ακριβός, είναι απο τους καλύτερους της αγοράς και έχει και δυο θύρες CI (για επίγεια Nova ίσως; δεν γνωρίζω). Πάντως η Digea καθυστερεί, είναι απαράδεκτη στα χρονοδιαγράμματα!

niman

Ευχαριστώ πολύ.Ελπίζω να σε πετύχω στο Μέρωνα φέτος θα είμαι εκεί τον Αύγουστο.Να πιούμε κανά ρακάκι.

Αποστόλης

Ξερουμε ποτε θα αρχισουν να εκπεμπουν ψηφιακα και τα υπολοιπα καναλια; Extra, Mad, MTV, Sport Tv κ.λ.π.

invader9000

Σαφέστατα τα καλα μηχανήματα θα δείξουν τις ατέλειες-προτερήματα όλων των διασυνδέσεων. Εγώ δεν είχα προβολέα ούτε Kuro, έχω όμως Panasonic 42 PV 60!!! Γνωρίζεις περί τίνους πρόκειται. Οπότε, επειδή σέβομαι το μηχάνημα που έχω αλλά και θέλω απλά κάτι πιο ποιοτικό πήρα καλώδιο HDMI με 15 Ευρώ, γνωριζοντας όχι οτι θα δω καλύτερη εικόνα (αυτό συνέβαιναν επί VHS) αλλά οτι θα είναι καλύτερο (πήρα επώνυμο) από του πανεριού. Είναι και η χαρά του να έχω στην αλυσίδα μου λιγότερο επιβλαβή components. Το φθηνό δεν είναι ποιοτικό, και θα επιβαρύνει αντι να δείξει την πραγμστική ποιότητα που μπορούν να βγάλουν αυτά τα μηχανήματα.

Panagiotis_Salonica

Αναφορικά με τις CI κάρτες συμφωνώ απόλυτα με τον φρου – φρου. Επειδή δεν ήθελα δεύτερο τηλεχειριστήριο πήρα μια με το που εμφανίστηκε το ψηφιακό στην Θεσσαλονίκη. Μπορεί να γλύτωσα το δεύτερο τηλεχειριστήριο αλλά η κάρτα όταν ζεσταίνεται (και ζεσταίνεται πολύ ειδικά το καλοκαίρι) μου κόβει το σήμα πολύ συχνά. Την έχω συνδεδεμένη με Philips 42. Συν της άλλης δεν υποστηρίζει (τουλάχιστον αυτή που πήρα εγώ πριν 2 χρόνια) HD σήμα.Η αγορά της μου κόστησε 50 ευρώ, πάντως παρά τα ελλατώματα , το γεγονός ότι δεν πρόσθεσα άλλα καλώδια, συσκευή και τηλεχειριστήριο στο σαλόνι μου , μου αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό τα μειονεκτήματα.

George

Αν έχω 5 τηλεοράσεις πρέπει να πάρω 5 αποκωδικοποιητές;;;

Βαγγέλης

Η τις πετάς και δεν ενημερώνεσαι απο τα καθεστωτικά μέσα, όπως επίσης δεν τους προσφέρεις νούμερα στα κανάλια τους.

Αλήθεια Κώστα πότε θα ενημερώσεις με ενα ωραίο αρθράκι για τον τρόπο που η ψηφιακή τηλεόραση ενημερώνει ουσιαστικά πιο κανάλι βλέπεις; Ο Βαξεβάνης εχει άρθρο σήμερα, θα είναι αρκετά ενδιαφέρον θέμα.

Menelaos

Εγω παντως εχω θεμα με τα καναλια της ΕΡΤ με τον crystal audiio micro SD.Ενω τα υπολοιπα τα πιανει τελεια με τα κρατικα καθολου εικονα και σπασιματα στον ηχο.
ΤΙ να πω με αναλογικο σημα μια χαρα τα επιανα και τωρα τιποτα.

Σπύρος

Η πιο απλή λύση για να μην αγοράζετε δέκτες κτλ είναι να γυρίσετε την κεραία προς την Πάρνηθα (όσοι έχετε οπτική επαφή) και να συντονιστείτε στα αναλογικά κανάλια.

dimpep

Πρακτικά στην αγορά κυκλοφορούν 2 πλακέτες και οι κατασκευαστές τους κάνουν φασόν με τις επωνυμίες τους. Ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν. Κανένας δεν είναι Ελληνικός. Είναι κατασκευασμένοι στην Κίνα. Με 30 ευρώ είναι η πλειονότητα των δεκτών. 40 ευρώ δέκτης είναι ακριβός αλλά δεν αγοράζουμε όλοι το ίδιο ;). Επίσης σε τηλεόραση CRT δεν αξίζει να βάλεις ακριβό δέκτη. Διαφορά δεν θα δεις, είναι στα ίδια κυβικά όλοι τους. Υπάρχουν και αξιόλογα μοντέλα αλλά η πλειονότητα είναι 2-3 μοντέλα φασόν. Οπότε αυτά που λέει ο Κώστας ισχύουν. Μην ψάχνετε τον φτηνότερο για διαφορές 2-3 ευρώ. Δεν αξίζει καν τον κόπο.

Αν έχετε τον βιντεοπροβολέα και τον έχετε να βλέπετε τα ελληνικά κανάλια τι να πω…περαστικά σας! Πάρτε ακριβά καλώδια αλλά μην περιμένετε ανάλογη ποιότητα όταν στριμώχνουν 4 κανάλια σε ένα δίαυλο και μειώνουν το bandwidth για να χωρέσουν όλοι 😉

Theodore

Και γιατι να μη γυρισουν την κεραια κατα Παρνηθα μερια,να συνεχισουν να βλεπουν αναλογικα,και να γλυτωσουν και το 30,ή 40άρι;

Theodore

Μενελαε,εγω εχω προβολεα,και οταν βαζω κανα κρατικο,πολλες φορες,δεν ακουω καθολου ηχο.Ουτε DW.Αλλα μερικες φορες,ακουγονται αλλα και βουβαινονται αλλα.Κρατικα παντα.Και ο αποκδ./player,αγοραστηκε 270€,εδω και 3-4 χρονια.

dimpep

Δεν μπορεί ολόκληρη πολυκατοικία να γυρίσει σε Πάρνηθα! Και αφού μπορούμε να έχουμε το καλύτερο, γιατί να μην το έχουμε;

kiriakos

καλημερα ειμαι σαλαμινα δεν μπορω να πιασω ψηφιακα δεν μου ρυθμιζει τα καναλια μονο 4 ξενα κ τα 4 το ρικ το bbc ενα γερμανικο κ βουλη γιατι?

Marios

Καλημέρα!! Γνωρίζετε γιατί, εφόσον έχω σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού μου mpeg4, δεν βλέπω ψηφιακά την ΕΡΤ, ΝΕΤ? Και δεν εννοώ μόνο από σήμερα…Τους χρησιμοποιώ από την αρχή του ψηφιακού σήματος και μένω Αθήνα. Ευχαριστωωωω και καλημέρα!

Stavros

Η τηλεοραση μου δεν βρισκει μερικα καναλια οπως mad tv και κατι αλλα μπορει να μου δωσει καποιος λινκ για ολες τισ συχνοτητες καναλιων να τα ρυθμισω χειροκινητα?

τηλεορασακιας

Εμείς, πάντως, στα όρια Κάτω Γλυφάδας – Κάτω Βούλας (απέναντι απ’ το ΠΙΚΠΑ) συνεχίζουμε να βλέπουμε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με αναλογικό σήμα ΟΛΑ τα κανάλια!!! Τι συμβαίνει; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίρνουμε σήμα από την Πάρνηθα…! Επομένως, τι;;;;

Menelaos

θοδωρη τι να πω κριμα τα λευτα που εδωσες πραγματικα.
Δστυχως παντως σε αυτη τη χωρα ολα γινονται εκ του προχειρου και πιστευω κατελαβαινει ο καθενας τι εννοω.Για μια ακομα φορα αποδικνυεται οτι ειμαστε πολλα χρονια πισω.

Pakis Typakis

Ο φίλος “Τηλεορασάκιας” έχει δίκηο:
κι εμείς εδώ στην περιοχή τών “Αστεριών” στη Γλυφάδα συνεχίζουμε να βλέπουμε ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ χωρίς καμμιά διαφορά!
Πραγματικά, κι εγώ απορώ…!

Ξέρει κανείς να μάς πει τι συμβαίνει για να καταλάβουμε;

Αφού οπτική επαφή με τήν Πάρνηθα δεν έχουμε και παρεμβάλλεται κι ο Υμηττός κι έχουμε απέναντι και τήν Αίγινα και έχουμε και τίς αντανακλάσεις στήν θάλασσα…

Τι γίνεται βρε παιδιά; Από που συνεχίζει να μάς έρχεται το αναλογικό σήμα;;;

Theodore

Κοιτα,ο mpeg4/player,ειναι ενα Ellion 3150,που ειναι μακραν καλυτερος απο τους περισσοτερους απο οσους κυκλοφορουν.Απο τοτε ομως ου βαλανε αυτα τα καινουρια ξενογλωσσα,δεν ξερω τι κανανε και μπερδευεται .

Stavros

Οποιος εχει πσ3 μπορει να παρει και το playtv που κανει kai upscaling τα προγραματα μεσω του cell kai ειναι και dvr.

Theodore

Εχω το εξης προβλημα.Εβαλα ενα Funai,σε μια παλια τηλεοραση CRT,που εχω,και οταν παω να την ανοιξω,πατωντας και τα δυο τηλεκοντρολ,και της τηλεορασης δηλαδη,και του αποκωδ/τη,ο ηχος,πεταγεται στα υψη,ενω οταν τα ειχα κλεισει,δεν ηταν τοσο δυνατα.
Τι κανω για να διορθωθουν,γιατι με βλεπω να γυριζω την κεραια προς Παρνηθα μερια,για να βλεπει η μανα μου αναλογικα,με ενα τηλεκοντρολ,χωρις μπερδεματα.

Haris

καλημερα σε ολους και σε ολες εχω το εξης προβλημα αν μπορει να με βοηθησει καποιος. στο σπιτι εχω τρεις τηλεορασεις με 2 κεραιες (ηταν πανεξυπνοσ ο πολιτικος μηχανικος) λοιπον αγορασα 2 αποκωδικοποιητες για να βαλω στις δυο τηλεορασεις στα 2 υπνοδωματια αλλα επειδη μονο το ενα δωματιο εχει πριζα για κεραια εβαλα και τους 2 αποκωδικοποιητες στην ιδια πριζα κεραιας με ενα ανταπτορακι που χρεισιμοποιουσα και πριν το ψηφιακο σημα για να βλεπουμε κ οι δυο τωρα ομως ο ενας αποκωδικοποιητης κολλαει και δε μπορεισ να δεις ενω ο αλλος παιζει μια χαρα καμια ιδεα??? ευχαριστω

invader9000

Ηaris, μάλλον μερικά κόλπα της αναλογικής λήψης δεν πιάνουν στην ψηφιακή 🙂
Δοκίμασε να βρεις κανένα splitter σήματος, έτσι ώστε να μη χάνεται η ισχύς του σήματος. Μην ξεχνάς οτι η κεραία σοιυ λαμβάνει και αναλογικά και ψηφιακά σήματα, οπότε μόλλον μπερδεύεται ο δεύτερος αποκωδικοποιητής. Ρώτα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών.

invader9000

Theodore μήπως η στάθμη του αποκωδικοποιητή είναι πολύ δυνατά; Μπες στο μενου και τσέκαρε. Μήπως μπαίνει το AGC της τηλεόρασης και ενισχύει τον χαμηλότερο ψηφιακό ήχο; Πρόσεξε, διότι η αναλογική είκόνα σε αντίθεση με την ψηφιακή, ακόμη και στο ίδιο κανάλι έχει μεγάλη διαφορά στην ένταση.

Theodore

Aσε,αφου σε ευχαριστησω,θα σου πω τι ηταν για να γελασεις.
Ο αποκωδ.,εχει και δικο του ποτενσιομετρο ηχου.Ετσι,αμα το εχεις βαλει χαμηλα,αναγκαζεσαι να ανοιξεις πολυ αυτο της τηλεορασης,για να ακουσεις.
Οταν λοιπον,ανοιξεις πρωτα την τηλεοραση,και πριν ανοιξει ο αποκωδ.,μπει ο αναλογικος σταθμος που ειναι απο κατω,τοτε,και επειδη το ποτενσ.της τηλεορασης,ειναι πολυ ανοιγμενο,χαλαει ο κοσμος.
Το ιδιο γινεται και οταν κλεισεις πρωτα τον αποκωδ.
Ετσι λοιπον,και οταν το καταλαβα,ανοιξα αρκετα το ποτενσ.του αποκωδ.,οποτε δεν χρειαζεται να ανοιξω πολυ αυτο της τηλεορασης.Ετσι,οποιο και να ανοιξω ή κλεισω πρωτο,ο ηχος ειναι ενταξει.

Γιάννης

xaxa, φανταζομαι τα μπινελικια της μαμας χαχαχα!!

invader9000

δε γελάω γιατί το βάζο μπορεί να είναι βαρύ χαχαχα

Διονυσης

Παιδια καλημερα εχω μια flat 40αρα Samsung που εχει θυρα PCMCIA / CI και επειδη δεν θελω να εχω εξτρα τηλεχειριστηρια θα ηθελα να μου προτεινετε ποια καρτα να αγορασω… η τηλεοραση παιζει mpeg2 και ειναι μολις 3ων ετων…

Διαβασα οτι οι καρτες εχουν μια καθυστερηση οταν αλλαζεις καναλια ..ισχυει ? για ολες τις καρτες ? η υπαρχουν και καλης ποιοτητας ??? Εκτος της καθυστερησης αν δουλεψουν στην tv εχουν αλλα θεματα??? που θα επρεπε να γνωριζω πριν αγορασω ??

Αν δεν προτεινετε καρτα τι λετε να αγορασω μιας και η tv μου υποστηριζει και HD ??
Τελος επειδη εχω επανω και PS3 διαβασα για το playtv …αλλα δεν καταλαβα πως λειτουργει και αν αξιζει να το παρω… εσεις τι λετε??

Ευχαριστω…

Stavros

Γεια σου φιλε μου καλημερα, αποτι εχω ακουσει απο τους περισοτερους η καρτα δεν κανει καλη δουλεια επειδη μετατρεπει απευθειας το σημα απο mpeg 2 se 4 το καλητερο απολα ειναι το playtv λογω του cell σου δινει και την καλητερη εικονα δες και ενα review εδω https://www.thelab.gr/gaming/playtv-deite-eggrapste-kai-kante-rewind-psifiaki-73099.html

ΘΕΟΔ. ΔΩΡ.

πιανω ολα τα ψηφιακα καναλια εκτος απο ερτ. γιατι,

καλοκαση μαρια

ΨΆΧΝΩ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΌΛ ΓΙΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΉΤΗ ΜΑΡΚΑ STRONG 8001 , TON AGORASA PRIN DYO XRONIA

Takis

ΑΠΑΤΗ!!!

Να μας αναγκάσουν να πάρουμε δεκτές θέλανε και το πέτυχαν (σαν καλά ζώα που ήμαστε…)
Για να πάμε και στο συνομωσιολογικό σκέλος της υπόθεσης, οι δέκτες αυτοί είναι scanners! Σαρώνουν τα πάντα μέσα στο σπίτι, έπιπλα, χώρους και φυσικά τι άλλο… τις φάτσες μας!
Αυτή η ξαφνική μετάβαση σε ψηφιακό σήμα τηλεόρασης (σε όλες τις χώρες του κόσμου) δεν είναι καθόλου τυχαία και συμπτωματική!
Επίσης ο ρόλος της digea, μιας εταιρίας που εμφανίστηκε ξαφνικά και από το πουθενά, είναι λίαν ύποπτος!!!

invader9000

Πές τα Τάκη!

Theodore

Φαινεται οτι το υγρο απο τον ψεκασμο,επεσε περισσοτερο σε μερικες περιοχες,εξ ου και τα ‘φιλοσοφημενα” σχολια.
Αληθεια,αμα καποιος γραφει κατι τετοια,τι διαλογος να γινει;

invader9000

Μ[πορεί κ΄’αποιος αν θέλει, να ανοίξει το δέκτη του κ να εντοπίσει όλες τις συσκευές παρακολούθησης, να κόψει τα σχετικά καλωδιάκια κι να απολαύσει ψηφιακή τιβί, ακόμη και χωρίς εσώρουχα. χαχαχα!!!

anti

εχω τηλεοραση lg 2 ετων και έχει mpg4 dvb και full hd, αλλά δεν παίζει. τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω; πρέπει να αγοράσω κάτι;

invader9000

anti Αν κάνατε σάρωση καναλιών και δεν παίζει, δείτε αν το καλώδιο κεραίας είναι σωστό, ή αν έχετε ενισχυτη κεραίας σβήστε τον για δοκιμή. Πλέον δεν χρειάζεστε δυαντ’ο σήμα στην κεραία. Τελευταίο αφήνω το θέμα της αναβαθμ,ισης λογισμικού (αν και απίθανο), μόνο απο συνεργείο της LG για να μη χασετε την εγγύηση. Ελπίζω να βοήθησα

SAKIS

μπορειτε να μου πειτε γτ μερικες φορες χανω το σημα στο σταρ και το μεγκα;
γινεται πολυ συχνα αυτο! εχω παρει ενα αποκωδικοποιητη απο κωτσοβολο!
η τηλεοραση μου ειναι philips 5 ετων.ευχαριστω!!!

invader9000

Ίσως θέλει update το formware του δέκτη. Έχω αντιμετωπίσει προβλήματα μεε δέκτες Crystal Audio/Video αφού δεν έδειχναν ΧΤV, Κανάλι 9 και τα υπόλοιπα αυτής της συχνότητας. Έφτιαξε απο μόνο του, αλλά στο site δεν εβγαλα΄άκρη για το αν υπήρχε αναβάθμιση. Ψάξε για update στο site του κατασκευαστή. Συνήθως οι πολύ φθηνοί δέκτες κάνουν χαζομάρες.

aggelos

βλακια ειναι το ψιφιακο σιμα ..( τη καλα που ειμασταν με τα παλια αναλογικα μεσα οπος το video player) ιρθε με το ετσι θελο η digia για να μασ κανη ( και καλα) καλητερο σιμα πολες φορες ο aplha μου λεη “δεν εχει σιμα” ετσι στα ξεκουδουνα γιαυτο και εγω ΔΕΝ εχω αφερεσι απο τα μιχανιματα μου το video player το ΜΟΝΟ καλο που βλεπω ειναι οτι τα αρχια”.mts” που κανη ο αποκοδικοπηιτης μου πεζουν κατευθιαν στο pc η το laptop με την βοηθια του pot player χορις καμια μεταρτοπη τους ενο με το κλασικο video πρεπει να βαλο καρτα βιντεο στο πι-σι και απετι real time

ΣΤΑΘΗΣ

Έχουμε μια κεραία στην πολυκατοικία και ενώ συντονίσαμε ψηφιακά τις 3 τηλεοράσεις η μία τηλεόραση η Sony δεν συντονίζεται και λέει δεν έχω σήμα. Πήραμε την Digea και μας είπε ότι δεν είναι δικό της θέμα. Κάναμε επανεκκίνηση όπως μας πρότεινε, αλλά πάλι γράφει δεν έχω σήμα.

αγγελος

εγω στην τιλεορασι εχο mpeg4 αλλα και αποκοδικοπηιτες πολες φορες ( ιδικα στον alpha δεν σιντονιζετε και μου λεει πος δεν εχει σιμα

νικος

εχω μια 32αρα με μινι netvil sd αποκοδ/τή και τώρα τον Νοέμβρη χάνω το σήμα πότε τα κανάλια mega,antenna,skai ΚΑΙ αλλη φορα τα κανάλια aktion,attika,blue skai,channel ,ΑΒ. ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ξέρει κανείς κάτι;

αγελος

ειχα γραψη το εξεις “εγω στην τιλεορασι εχο mpeg4 αλλα και αποκοδικοπηιτες πολες φορες ( ιδικα στον alpha δεν σιντονιζετε και μου λεει πος δεν εχει σιμα” ( την Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014 στο 9:43).
τορα θα πο το εξεις αυτο στον alpha εχει πλεον σταματιση ομος καπιες φορες ( ευτιχος οχι πολη σιχνα). η τιλεορασι μου κανη σαν να δηνη φιλακια. ταυτοχρονα εχω μια οικονα ( σαν να εχει ενα μοσαϊκο ( σε γνοστα καναλια οπος MEGA ANT1 STAR κλπ) εκεινι την στιγμη γραζω το καλοδιο κερεας ( οστε ο αποκοδικοπηιτης να μην εχει σιμα). μολης δο στην οθονη το ” ΧΟΡΗΣ ΣΙΜΑ ” τοτε το ξαναβαζω και ολα οκ. απο την ωρα που θα το βγαλω μεχρει την ωρα που θα το βαλο εινε 2-3 δευτερολεπτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.