Digea, 21 Νοεμβρίου σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά και Βόρεια Εύβοια

Ολοκληρώνεται, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΟΙΚ. 62941/1831/Φ111Α/29-10-2014, Φ.Ε.Κ. 2931/Β’/30-10-2014), το τέταρτο από τα έξι συνολικά switch-off της χώρας, προκειμένου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα να αντικατασταθεί από το ψηφιακό στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, σε τμήμα της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια.

Digea Μακεδονία, Digea, 21 Νοεμβρίου σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά και Βόρεια Εύβοια

Περισσότεροι από 2.5 εκ. πολίτες των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea.

Στις 21 Νοεμβρίου, 21 κέντρα εκπομπής θα «καλύψουν» με επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, μέρος της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια. Δεκαοκτώ κέντρα που τώρα εκπέμπουν αναλογικά θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή και οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG-4 (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή). Τα υπόλοιπα τρία κέντρα εκπομπής, ο «Χορτιάτης» και το «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη και το «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, ήδη εκπέμπουν ψηφιακά και θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/ και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.

Παράλληλα, θα διακοπεί η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αλλά και τα κανάλια της περιφέρειάς τους με υψηλής ποιότητας σήμα, άψογη εικόνα χωρίς «χιόνια» και τέλειο ήχο, ενώ θα έχουν πρόσβαση και σε νέες υπηρεσίες όπως τον εύχρηστο Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (EPG).

Η Digea, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών, συμπεριλαμβάνει στο site της χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Στο www.digea.gr οι τηλεθεατές μπορούν να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, αλλά και για το πώς πραγματοποιείται ο επανασυντονισμός ή η σύνδεση του αποκωδικοποιητή.

Πίνακας συχνοτήτων ανά κέντρο εκπομπής
Digea Μακεδονία, Digea, 21 Νοεμβρίου σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά και Βόρεια Εύβοια

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ορέστης Γκιόκας

αντε μωρέ που το θεωρούν και επιτυχία! 5 χρόνια πια για να φτιάξουν ένα δίκτυο της πλάκας που εκπέμπει σε ανάλυση χαμηλότερη και από ταινίας βουβου κινηματογραφου! η μόνη διαφορά που έχω εντοπίσει μετά την φασιστικη μετάβαση απ το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα είναι η εκνευριστικη καθυστέρηση κατά την εναλλαγή των καναλιών! πάμε καλά ρε? εδώ στην Ιαπωνία τραβάνε σειρές σε quad HD και μέσα στα επόμενα χρονια σκοπεύουν να τις εκπεμψουν ψηφιακά, κι εδώ αγκομαχουμε να στήσουμε ένα δίκτυο μετάδοσης σε….. 313×288 στα…. 50hz… οκ ναι μπράβο digea μας εκσυγχρονισες

Ioannis

Πες τα φίλε….κάποιοι επειδή χρησιμοποιούν και κονδηλια και μας πλασάρουν την ανακαληψη του τροχού νομίζουν πως τρώμε και κουτόχορτο.(δεν κάνω επίθεση στο άρθρο προς Θεού)

Ορέστης Γκιόκας

πάντα με τις ευλογίες του ελληνικού κράτους…

Ορέστης Γκιόκας

όχι τίποτα άλλο, απλά για να μην φαίνεται ότι τα βγάζω από το κεφάλι μου… https://techblog.gr/homecinema/lg-kbs-uhd-98084/ (στο άρθρο αναγραφεται άλλη ανάλυση η οποία μάλλον αναφερεται σε άλλη συχνότητα ανανέωσης)

Δημήτρης

Κανείς δεν μίλησε για το τι ζητά η digia
Από τα περιφεριακα κανάλια.
Αυτό που γίνεται είναι μονοπωλειο στα ΜΜΕ. Καταλαβενετε τι σημαίνει αυτό.

Knight Rider

Πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι ακoμα ειναι στο θεμα δικτυο μεταδοσης ?,
τουλαχιστον ας κανουν τα καναλια σε HD,,απορω τοτε γιατι τζαμπα αγοράζουμε τηλεορασεις με full hd αναλυση ?

Xristos

Η digea σε ποιον ανήκει ;
Ρητορικό ειναι το ερώτημα …

ΤΖΙΜΠΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΕΧΩ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΣΟΝΥ ΜΠΡΑΒΙΑ 26 ΕΝΩ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΔΕΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΔΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.