Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 3 Φεβρουαρίου πάει Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Για τις 3 Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η επόμενη μετάβαση στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση στη Δυτική Ελλάδα. Το ψηφιακό σήμα της Digea θα εκπέμψει από το κέντρο εκπομπής «Αρόη» στην Πάτρα και θα εξυπηρετήσει περισσότερους από 280.000 κατοίκους. Οι πόλεις Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτος καθώς και τα παράλια του νότιου τμήματος του νομού Αιτωλοακαρνανίας, μεγάλο τμήμα του νομού Αχαΐας και τα βορειοδυτικά παράλια του νομού Ηλείας θα έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea.

Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4. Ως επόμενο βήμα, θα πρέπει να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 44 (658 MHz) & 46 (674 MHz), ενώ συνιστάται και ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Αρόη». Το αναλογικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08.

Για την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, σχεδιάζονται στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Επίσης, οι τηλεθεατές θα ενημερώνονται για τις ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιήσουν και με κυλιόμενο ενημερωτικό μήνυμα (crawl) που θα βλέπουν στον τηλεοπτικό τους δέκτη.

, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 3 Φεβρουαρίου πάει Πάτρα, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Christos

Ναι νωρίς τ θυμηθήκανε…

kkouzinas

Εγώ πιστεύω ότι σε 2 χρόνια θα το πληρώνουμε το digea.

giorgio

kkouzinas, μην τους βάζεις ιδέες!

Panos7GR

Ήδη με το να αγοράσει μια οικογένεια τους αποκωδικοποιητές για την κάθε μια τηλεόραση του σπιτιού που συνήθως είναι γύρω στις 4 είναι μια περιουσία! Οπότε αυτό το Digea με το καλημέρα σε βάζει αναγκαία να βάλεις βαθειά το χέρι στη τσέπη…
Βασικά τι το καλύτερο απ το αναλογικό έχει; (Στο νησί μου δεν έχει έρθει ακόμα..)

GiannisWST

Το τραγικο ειναι στη πατρα, την ιδια μερα που το βαζουν θα σταματήσουν τα αναλογικά και αναγκάζουν τον κοσμο να παρει δεκτές καπάκι. Εμενα δε με νοιαζει γιατι πλεον ολες οι tv με mpeg4 ειναι σπίτι, αλλα ειναι τραγικοί που το αφησαν τελευταια στιγμη στη πατρα…

Spyros

3 τηλεορασεις εχουμε παιδια :Ρ την κατσαμε την βαρκα..!!!

GiannisWST

Αν δεν υπηρχε η οδηγία της εε για τις 3/2 χαλαρα πιστευω οτι η πατρα δε θα έβλεπε ποτε ψηφιακά…

Panos7gr τα ψηφιακά εχουν αρκετες διαφορες με τα αναλογικά, κυριως εχουν καλυτερο σήμα ειδικα σε περιοχές δυσπροσιτες απο το αναλογικό σήμα, εχουν καλυτερη αναλυση και ποιοτητα εικονας, στελνουν ταυτοχρονα και πληροφορίες μετάδοσης οπως να δεις τι ειναι αυτο που παιζει τωρα και μετα απο το καθε καναλι κ.α. Γενικα εχει ολη η ευρωπη καιρο ψηφιακα απλως η ελλαδα αν δεν την ανάγκασαν δε θα ειχε ποτε..παλι καλα που σε μερικα μας αναγκάζουν και εξελιζομαστε. Μη γκρινιαζετε μερικοι, γιατι αν πιάνατε καλα αναλογικά υπήρχαν αλλοι που έπιαναν μονίμως θόρυβο, ακομα και σε πολυσύχναστες περιοχές αττικης οπως Γλυφάδα που ειχαν απο τις πιο χάλια εικόνες εν έτη 2010…

κώστας βασιλάκης

Στην Κρήτη λέει θα έμπαινε μέσα του 2010… εμείς είμαστε μόνο να για να εισπράττουμε από τους τουρίστες και να τα δίνουμε σε φόρους στο κωλοκράτος. ούτε δρόμους, ούτε αεροδρόμιο, ούτε λιμάνια, ούτε νοσοκομεία, ούτε καν (φυσικά) digea!

GREG

Πέρυσι τον Ιανουάριο η Digea ανακοίνωσε πως θα είχε ολοκληρωθεί πανελλαδικά η κάλυψη στα μέσα του 2012. Είχε ανακοινώσει ότι «μέσα στο 2011 θα γίνει η μετάβαση στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, αφού μετά τη Ρόδο (25 Φεβρουαρίου 2011) θα ακολουθήσουν τα Ακαρνανικά, η Πάτρα, η Λάρισα, η Κρήτη (Ηράκλειο και Χανιά) και η Μυτιλήνη.» Η Πάτρα άργησε ένα 6μηνο τουλάχιστον.

«Η σειρά εξαρτάται από τις τοπικές αρχές και τις καιρικές συνθήκες, όπως αναφέρθηκε και ως εκ τούτου το σχέδιο προβλέπει πρώτα την Πάτρα και τη Λάρισα και στη συνέχεια τη Μυτιλήνη και την Κρήτη με ορίζοντα το επόμενο 6μηνο (του 2011 εννοούσαν)» Όλα τα χρονοδιαγράμματα καθυστέρησαν. Εντωμεταξύ «πτωχεύσαμε».
Σύμφωνα με την ΕΕ πρέπει να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση μέχρι το τέλος του 2012.
Όχι, δεν έχει καμία σχέση με το τέλος του κόσμου… 🙂

Γιωργος

Η λεσβος με 100000 πληθυσμο και τον μεγαλυτερο δημο σε εκταση και σαν τριτο μεγαλυτερο νηση ακομη ψηφιακο σημα δεν εχει παρει!

Βύρωνας

Πάλι καλά που δεν βλέπω τηλεόραση! Μόλις καλυφθεί όλη η Ελλάδα από την Digea σίγουρα θα γίνει συνδρομητική! Θα πληρώνουμε να βλέπουμε την Μενεγάκη!

Kostas

Για τη Δυτική Μακεδονία ακόμη κανένα νέο… Θα κόψουν και τα αναλογικά και αυτοί ακόμη θα ψάχνουν “κατάλληλο σημείο εκπομπής”….

aggelos

εγω ενα εχω να πω στην θεσσαλονικη εκλισε 2 χρονια το ψηφιακο σημα και ακομα δεν εχουν κοψει το αναλογικο γτ ακομα με αναλογικο βλεπω και δεν εχω παρει αποκωδικοποιητη…

Max91

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕ….?????

Lefteris

Παιδια εχει και φορητες κεραιες που πιανουν ψηφιακο+αναλογικο που κοστιζουν τα μισα αν και δεν ξερω κατα ποσο καλες ειναι γιατι εδω δεν εχουμε DIGEA αλλα θα το διαπιστωσω καποια στιγμη! 😛

Λευτέρης

Για Κρήτη ακούγεται η Απρίλιο η Μάιο

Kotsoman

οταν λεει οτι Δεν υποστηριζετε σημα HD εγω τι να κανω ?

γιαννης

ποτε θα ερθει στο ναυπλιο ξερετε???????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.