Digea, Εκπέμπουν Ψηφιακά 8 τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής

Συνεχίζοντας την πορεία της ψηφιακής μετάβασης, η DIGEA ξεκίνησε την εκπομπή ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας 0-6 TV, ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON και SPORT TV, καλύπτοντας ένα μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου Αττικής.

, Digea, Εκπέμπουν Ψηφιακά 8 τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής

Συγκεκριμένα, η DIGEA ξεκίνησε την ψηφιακή μετάδοση από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας του προγράμματος των σταθμών: ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON στη συχνότητα 54 (738 MHz) και 0-6 TV ,MAD TV, MTV GREECE, SPORT TV στη συχνότητα 63 (810 MHz), στα πλαίσια των διατάξεων που αφορούν στη ψηφιακή μετάβαση. Διευκρινίζεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εξακολουθούν να εκπέμπουν και αναλογικά στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Οι ανωτέρω τηλεοπτικοί σταθμοί περιφερειακής εμβέλειας εκπέμπονται ψηφιακά μέσω της DIGEA, με κωδικοποίηση MPEG4. Προκειμένου οι τηλεθεατές να μπορέσουν να απολαύσουν ψηφιακά τους παραπάνω τηλεοπτικούς σταθμούς θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 54 και 63. Για τη λήψη του σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
κον

Η ΕΡΤ ποτε θα εκπεμψει ψηφιακα???

george

Εγω απο νικαια δεν τα πιανω

TazGR

Έκανα χειροκίνητο συντονισμό στη Sony W4000 και ενώ μου τα βρίσκει κανονικά και τα σώζει στη λίστα με τα κανάλια όταν επιλέγω το κανάλι κάνοντας ζαπινγκ μου λεει πως δεν είναι συντονισμένο/διαθέσιμο.Συμβαίνει σε κανέναν άλλο αυτό;

pandelis

ούτε εγώ στο μπραχάμι

Spiros

Θα έρθει και Ηράκλειο το Ψηφιακό σήμα. Οπότε πες μου ότι θα εκπέμπει και αυτά τα πάνω τα κανάλια (πιο πολύ για το Mad και για το MTV) να μου φτιάξεις την μέρα :).
Βλέπεις εδώ δεν πιάνουμε ούτε Mad ούτε MTV..

REDODIN-7-

Όντος η ΕΡΤ πότε θα εκπέμπει ψηφιακά ???

dimitris

egw st mpraxami pianw kanonika ektos apo 0-6 alla g n pw thn alh8eia dn me polyendiaferei kiolas.. 😛

dimitris

συγγνώμη για τα greeklish.. :\

Z.Ero.

Αυτους τους σταθμους θα τους εκπεμπει η DIGEA και σην Θεσσαλονικη;

george

Ουτε και εγω απο Νικαια τα λαμβανω, ξερει κανεις κατι γι’αυτο??? Και οντως ποτε θα μπει και η ΕΡΤ στη Digea να δουμε ενα μπασκετ της προκοπης……

john

για να τα πιαστε ολοι εσεις και εγω μαζι σας θα πρεπει η να γυρισετε την κεραια σας στην αιγινα η να εκπεμψει η digia απο το κεντρο υμητου, οπως τα 8 προηγουμενα καναλια.

john

οσο για την ερτ εχει δικο της τροπο εκπομπης(πρισμα σπορ σινε)

dionisis

Ξέρει κανένας αν η Digea θα εκπέμψει ποτέ απο Πάρνηθα; Στο Γαλάτσι πότε βλέπουμε και πότε οχι.

κον

εδω λεμε ποτε θα δουμε τν ΝΕΤ ψηφιακα…οχι τα σπορ + και τις αλλες κουταμαρες …

kostas

ti tha gini re pedia tha anevokatevenume stis taratses na girname sinexia tin kerea
se dulia na vriskomaste

Donalt Duck

Εγώ στην Καλλιθέα δεν πιάνω κανένα από τα καινούρια κανάλια. Ξέρει κανείς γιατί; Η κεραία είναι εσωτερική και το σήμα για τα υπόλοιπα 8 κανάλια είναι καλό ενώ για τα ψηφιακά της ΕΡΤ είναι μέτριο προς άσχημο. Συντόνισα την συχνότητα, γύρισα την κεραία αλλά δεν τα βρίσκει.

tsakonasn

Δυστυχώς στην Καλλιθέα θα τα δούμε από το 2013…

Avraam

Egw sto Neo Hrakleio DEN lamvanw ta 8 nea kanalia.

ΧΡΗΣΤΟΣ

όλα τα’χε η ανάπηρη η χώρα μας,τα ψηφιακά κανάλια μας μαράνανε…Ζιμπάμπουε είμαστε

Marinos

Ουτε στο Μοσχατο πιανω τα 8 νεα καναλια. Ενω τα προηγουμενα 7 μια χαρα. Ποτε θα ξεκινησει η μεταδοση τους και απο τον Υμηττο? Θελω να ελπιζω οχι το 2013!

ΜΗΤΣΟΣ

Παιδια αν γυρισετε την κεραιασας [ βασικα θελει 2η κεραια να βλεπει αιγινα με μεικτη ιστου ,κανονικα] τοτε ψηφιακα πιανουμε το 63 με μετριο σημα καικαλη εικονα mtv, mad spor canellκαι στο 54 τα αλλα atica,nikelenodeon, high,extra3 oμως στην ιδια συχνοτητα 54 εκπμπει και το kontra tv με πολυ δυνατο σημα και ετσι ενω σου λεει ο δεκτης ου οτι εχεις που καλο ψηφιακο σημα αυτο το σημα εν μπορεις να το δεις λογω της παρνβολης το αναλογικου σταθmου[ κοντρατv ]

alex

petroupoli den piani kai den boro na epembo stin kerea, ta erotimata ine giati den piani kai ti boro na kano. plz help
Y.S. to problima edopizete sta kenourgia kanalia extra 3,nikelodeon…

dimitris

ούτε Περιστέρι

Avraam

Γιατί το κάνουν τόσο πολύπλοκο ?

Ειναι δυνατόν να πρέπει να έχουμε ΔΥΟ κεραίες για να πιάνουμε και τα 8 νέα κανάλια?????

George

Επιασα τα καναλια της ΕΡΤ ετ1,νετ,ετ3, και τους 5 σταθμους ραδιφωνου ψηφιακα, με κεραια γυρισμενη προς Υμητο (απο Νικαια) στο καναλι 52 και πρεπει να ειναι mpg2. Αυριο θα δοκιμασω να γυρισω και προς Αιγινα μερια.

ΜΗΤΣΟΣ

ναι φιλε ΑΒΡΑΑΜ θελει 2 κεραιες αναλογα την περιοχη εγω απο αιγαλεω βλεπω Υμητο και δεξια μου σχεδον 45 μοιρες Αιγηνα αρα πως θα δω τα καναλια της Αιγηνας χωρις 2η κεραια τωρα το 63 dtv Aighnaκαλο σημα το 54 αριστο σημα αλα εκπεμπει το κοντρα αναλογικα στην ιδια συχνοτητα και ετσι δεν βλεπεις τιποτα.πρεπει να αναλαβει το υπουργειο να κλειση η να αλαξει συχνοτητα στο αναλογικο καναλι ΚΟΝΤΡΑ που ειναι του κουρη τυχαιο?

ΜΗΤΣΟΣ

george τωρα τα επιασα και εγω οπως τα λες

σταμος

εγω απο κηφησια η ερτ , νετ , κλπ ειναι κανονικα ψηφιακα βλεπω

noymp...

Παιδιά διαβάστε, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο κ’ χρήμα για δεύτερη κεραία. Τα ψηφιακά κανάλια μεταδίδονται από τον Υμητό και την Αίγινα (βασικά κανάλια)
Όσον αφορά τα 8 νέα κανάλια μεταδίδονται μόνο από την Αίγινα (μαζί με τα βασικά κανάλια) και στον Υμητό “Άγνωστο” για το πότε να μεταδοθούν τα καινούρια.
Όπου (σχεδόν) και να είσαστε γιατί η ψηφιακή μετάδοση της Αίγινας εξαπλώνεται σε όλο (σχεδον) το λεκανοπέδιο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΤΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ 100%

Γιώργος

noymp… είσαι σίγουρος για αυτό που λες; Το ξέρεις δηλαδή ότι η κεραία της Αίγινας βρίσκεται στο κέντρο του νησιού; Δεν μπορώ να βρω καμία σχετική πληροφορία.

Nikos

ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, NICKELODEON στη συχνότητα 54 (738 MHz) και 0-6 TV ,MAD TV, MTV GREECE, SPORT TV στη συχνότητα 63 ΑΠΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΙΑΣΩ

Paris

Παιδια…ειμαι απο Λακωνια μερια..Σκαλα λακωνιας λιγα χιλιομετρα απο την Σπαρτη…
μηπως ξερει κανεις ποτε περιπου θα δουμε και εμεις ψηφιακη τηλεωραση με τις ευλογιες της DIGEA???

Νικόλαος

Η ΕΡΤ (δλδ τα κρατικά κανάλια ΕΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3) – λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου – θα εξακολουθεί να εκπέμπει από τον Υμηττό με αναλογικό σήμα μέχρι 17 Αυγούστου 2012, οπότε την ημερομηνία αυτή είναι υποχρεωμένη να γυρίσει και αυτή (καλέ η ΕΡΤ) στο νέο ψηφιακό σήμα από τον Υμηττό με εκπομπή τώρα στο κανάλι 25 (506 MHz) και στο κανάλι 42 (642 MHz). Τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (νομίζω και η ΒΟΥΛΗ και το RIKSAT μέσω ΕΡΤ) θα μεταδίδονται στα ψηφιακά κανάλια 44 (658 MHz = σταθμοί ???), 46 (674 MHz = σταθμοί ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV) και 47 (682 MHz = σταθμοί MEGA, ΣΚΑΪ, STAR).

Τελικά αυτοί που ανέλαβαν ένα τόσο εύκολο εγχείρημα, είναι τόσο ανοργάνωτοι και άσχετοι που στο τέλος το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!! Προς τα πού να στείλω ο καψερός τις μούτζες μου;;; Ξέρει κανείς;;;

ελενα

πιανω κατι μαμακιες ξενες και δεν πιανω mad mtv nickelodeon και ολα τα κρατικα ! ποιος ξερει πως ρυθμιζονται ; ωραια ιδεα το ψηφιακο ας το φτιαχνατε ομως εντελως πριν καταργησετε το αναλογικο !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.