Κυριακή
23/05/2010

Digea ψηφιακή τηλεόραση στην Αθήνα 18 Ιουνίου

Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει οριστικά(;) η έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης Digea στην Αθήνα. Η ψηφιακή εκπομπή των καναλιών θα πραγματοποιηθεί από τα σημεία εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Η αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών θα παραμείνει από το σημείο εκπομπής του Υμηττού έως και το τέλος του 2012 ενώ θα καταργηθεί άμεσα από αυτό της Αίγινας. Από Πάρνηθα θα συνεχίσει κανονικά η αναλογική μετάδοση.

Όσοι έχετε στραμμένη την κεραία σας προς την Αίγινα, από τα ξημερώματα τις 18 Ιουνίου 2010 θα χάσετε τη λήψη των ιδιωτικών καναλιών Mega, ANT1, Alpha, Alter, ΣΚΑΪ, Star, Μακεδονία και 902.

Για να πιάσετε τα ψηφιακά κανάλια της Digea θα πρέπει να έχετε τηλεόραση με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG-4, ή εξωτερικό δέκτη DVB-T MPEG-4 που κοστίζει από 49 ευρώ έως και 100 ευρώ. Αν μέχρι σήμερα πιάνεται τα ψηφιακά κανάλια της ERT Digital (Sport+, Prisma+ κ.τ.λ.) θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτά εκπέμπουν σε MPEG-2 γιαυτό και θα πρέπει να αλλάξετε εξοπλισμό και να προμηθευτείτε δέκτη MPEG-4. Προσοχή, οι δέκτες MPEG-4 είναι συμβατοί και με το MPEG-2, οπότε σιγουρευτείτε για το τι δέκτη ή τηλεόραση έχετε μιας και ίσως δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε.

Χάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Τηλεοράσεις με επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG4
Toshiba LCD TV με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Sony Bravia με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Τηλεοράσεις Samsung με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Τηλεοράσεις LG με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Τηλεοράσεις Panasonic με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4

Μάθε για:

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Fadasma λέει:

  Θα έχουμε κανένα review για δέκτες; :)

 2. Ο/Η Costas Gheraniou λέει:

  Αν είναι τόσο οριστικό όσο και για το Πάσχα που λέγανε τότε μάλλον το 2012 θα δούμε μαζί με την καταστροφή και ψηφιακή τηλεόραση.

 3. Ο/Η cVlachakis λέει:

  Πάντως και η τηλεοπτική διαφήμιση το έχει ανακοινώσει. Για να δούμε αυτή τη φορά! Digea και μετά το χάος! ahahahha :)

  Fadasma, ότι πέσει στα χέρια μας θα το κάνουμε review.

 4. Ο/Η Dimitris λέει:

  Και πάνω που αναρωτιόμουνα τι γίνεται με την υπόθεση… Το Techblog μας πρόλαβε!
  Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι «ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή» και θα υπάρξει καινούρια καθυστέρηση… ‘Ετσι, για να μην ξεχνάμε που αποδίδουν την δική τους ανεπάρκεια και την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τους…

 5. Ο/Η Dimitris λέει:

  Είναι έξω η Νέα Μάκρη ή μου φαίνεται;

 6. μπορείτε να μου πείτε, στους επίγειους ψηφιακούς δέκτες, μπορώ να γράψω μια ταινία σε usb stick και πόσα gbs χρειάζονται γι’ αυτό; Ακόμα ξέρετε αν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα video cassette recorders και πώς;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.