Digea ψηφιακή τηλεόραση στην Αθήνα 18 Ιουνίου

Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει οριστικά(;) η έναρξη της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης Digea στην Αθήνα. Η ψηφιακή εκπομπή των καναλιών θα πραγματοποιηθεί από τα σημεία εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Η αναλογική μετάδοση των τηλεοπτικών καναλιών θα παραμείνει από το σημείο εκπομπής του Υμηττού έως και το τέλος του 2012 ενώ θα καταργηθεί άμεσα από αυτό της Αίγινας. Από Πάρνηθα θα συνεχίσει κανονικά η αναλογική μετάδοση.

Όσοι έχετε στραμμένη την κεραία σας προς την Αίγινα, από τα ξημερώματα τις 18 Ιουνίου 2010 θα χάσετε τη λήψη των ιδιωτικών καναλιών Mega, ANT1, Alpha, Alter, ΣΚΑΪ, Star, Μακεδονία και 902.

Για να πιάσετε τα ψηφιακά κανάλια της Digea θα πρέπει να έχετε τηλεόραση με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG-4, ή εξωτερικό δέκτη DVB-T MPEG-4 που κοστίζει από 49 ευρώ έως και 100 ευρώ. Αν μέχρι σήμερα πιάνεται τα ψηφιακά κανάλια της ERT Digital (Sport+, Prisma+ κ.τ.λ.) θα πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτά εκπέμπουν σε MPEG-2 γιαυτό και θα πρέπει να αλλάξετε εξοπλισμό και να προμηθευτείτε δέκτη MPEG-4. Προσοχή, οι δέκτες MPEG-4 είναι συμβατοί και με το MPEG-2, οπότε σιγουρευτείτε για το τι δέκτη ή τηλεόραση έχετε μιας και ίσως δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε.

Χάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

, Digea ψηφιακή τηλεόραση στην Αθήνα 18 Ιουνίου

Τηλεοράσεις με επίγειο ψηφιακό δέκτη DVB-T MPEG4
Toshiba LCD TV με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Sony Bravia με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Τηλεοράσεις Samsung με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Τηλεοράσεις LG με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4
Τηλεοράσεις Panasonic με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fadasma

Θα έχουμε κανένα review για δέκτες; 🙂

Costas Gheraniou

Αν είναι τόσο οριστικό όσο και για το Πάσχα που λέγανε τότε μάλλον το 2012 θα δούμε μαζί με την καταστροφή και ψηφιακή τηλεόραση.

Dimitris

Και πάνω που αναρωτιόμουνα τι γίνεται με την υπόθεση… Το Techblog μας πρόλαβε!
Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι “ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για την μετάβαση στη ψηφιακή εποχή” και θα υπάρξει καινούρια καθυστέρηση… ‘Ετσι, για να μην ξεχνάμε που αποδίδουν την δική τους ανεπάρκεια και την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τους…

Dimitris

Είναι έξω η Νέα Μάκρη ή μου φαίνεται;

μπορείτε να μου πείτε, στους επίγειους ψηφιακούς δέκτες, μπορώ να γράψω μια ταινία σε usb stick και πόσα gbs χρειάζονται γι’ αυτό; Ακόμα ξέρετε αν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα video cassette recorders και πώς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.