Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 25 Φεβρουαρίου πάει Ρόδο

Συνεχίζοντας την κάλυψη των ακριτικών περιοχών της χώρας, η Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, ανακοινώνει ότι στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η μετάδοση με ψηφιακό σήμα στην πόλη της Ρόδου. Ειδικότερα, η Digea θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από το κέντρο εκπομπής Monte Smith της Ρόδου, καλύπτοντας την πρωτεύουσα του νομού Δωδεκανήσων και φέροντας το ψηφιακό σήμα σε περίπου 80.000 κατοίκους.

Το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, σύμφωνα πάντα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος, οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να συντονίσουν τα κανάλια του δέκτη τους στις συχνότητες 27 (522MHz) και 38 (610 MHz). Επιπλέον, για τη λήψη του ψηφιακού σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής «Monte Smith». H Digea, θέλοντας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση των τηλεθεατών στη νέα ψηφιακή εποχή, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα συνεργαστεί στενά με τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση μιας στοχευμένης τοπικής ενημερωτικής εκστρατείας. Παράλληλα, οι τηλεθεατές που επηρεάζονται από τη μετάβαση, θα πληροφορούνται για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν μέσω κυλιόμενου ενημερωτικού μηνύματος (crawl) που θα προβάλλεται στις οθόνες τους.

Σχετικά με τη DIGEA
Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια  εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της. Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ανέλαβε πρόσφατα και την ψηφιακή εκπομπή 8 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6TV, ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV Greece, NICKELODEON και SPORT TV στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 25 Φεβρουαρίου πάει Ρόδο
, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 25 Φεβρουαρίου πάει Ρόδο
, Digea Ψηφιακή Τηλεόραση, 25 Φεβρουαρίου πάει Ρόδο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KFC

Στην πατρα ποτε θα ερθει ρε παιδια?

ikostas

Ακομα δεν εξαπλώθηκε παντου??? 😛

Daem0n

Θα έρθει στη Ρόδο αλλά απ’ ότι φαίνεται θα καλύψει μόνο την πόλη. Μόνο που το πρόβλημα με την λήψη των περισσότερων καναλιών υπάρχει στα χωριά της Ρόδου! Τα οποία φαντάζομαι θα περιμένουν και πάλι ΧΧ μήνες (ή χρόνια) για να δουν κανάλια χωρίς χιόνια κλπ. Με άλλα λόγια… Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα! 🙁

Tasos

Καλα εδω δεν εχουμε ευβοια και κεντρικη ελλαδα και πανε ροδο!
οτι να ναι!

katerinakicute

Γιατι φιλε Τασος τι ειμαστε εδω στη Ροδο, δεν ειμαστε Ελλαδα?
Ημαρτον δηλαδη….

mike

Φιλε τασο…Ακου , που θα βαλουν το ψηφιακο πρωτα ?? στη ροδο που εχει πλυθισμο 117.007(+τουριστες) ή στην ευβοια που εχει 105.264(+τουριστες)??? εεεε???

στοιχεια ΕΛΣΤΑΤ

μιχαλης

ρε σεις η ροδος είναι το ποιο ωραίο νησί του κόσμου!!!!
άσε που είμαστε γεμάτοι από τουρίστες..
άσε που υπάρχει χρήμα..
άσε που συντηρούμε την υπόλοιπη ελλαδα..
άσε που είμαστε και μάγκες…

τυχαίο; δεν νομίζω !!!!!!!!

vlasis

ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ 25 ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΟΔΟ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑ ?
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕΚΤΗ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.