DVB-T HD 1080i MPEG-4, Πειραματική εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης

Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα High-Definition 1080i. Ναι, Full HD ανάλυσης 1920×1080 pixels, από αυτό που θέλει η επίπεδη τηλεόρασή σας για να χορτάσει πληροφορία και εσείς ποιότητα εικόνας, με μια απλή κεραία. Μπορείτε να το απολαύσετε στην έκθεση Electronika που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες και μέσα από το περίπτερο του περιοδικού Digital TV info. Well done guys!

Θα θέλαμε να εκπέμπει έτσι και η Digea, αλλά…. δεν!

, DVB-T HD 1080i MPEG-4, Πειραματική εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης
, DVB-T HD 1080i MPEG-4, Πειραματική εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης
, DVB-T HD 1080i MPEG-4, Πειραματική εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης
, DVB-T HD 1080i MPEG-4, Πειραματική εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

αμην και ποτε

Βαγγέλης

βάλε σωστά τόνο, αμήν και ποτέ. Τα φάγανε καλά παρέχοντας τάχα μου υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

giannis

η digea είναι ουσιαστικά μιά κοροϊδία για να τα οικονομήσουν κάποιοι απο εκεί.Άσε που δεν είναι οι πρώτοι που φέραν το ψηφιακό σήμα στην ελλάδα αλλά αυτό ξεκίνησε απο το ΤΕΙ ηρακλείου.Απλά ο κόσμος που δεν ξέρει ότι του πείς απο την τηλεόραση το δέχετε ώς αλήθεια

Βαγγέλης

Να βλέπω Τρέμη σε 1080 να μου λείπει δεν θα μπορώ να κοιμηθώ απο τους εφιάλτες. Ο Έλληνας πρέπει να ξυπνήσει επιτέλους κ να σταματήσει να βλέπει ελληνική TV.

ΥΓ: Ακόμα αφορολόγητες ειναι οι διαφημήσεις τους, το ψωμί πόσο ανέβηκε; Το γάλα άκουσα οτι ανέβηκε και αυτό;

REDODIN7

Κατα αρχην Full HD ειναι το 1080p και οχι το 1080i , απο εκει και περα πιστευω πως τηλεοπτικο σημα ψυλης αναλησης θα αρχισει ακομα και οταν ερθει δεν θα ειναι δωρεαν,,,,

Βαγγέλης

Θεωρεις δηλαδη οτι τωρα που ειναι 480 (αν δεν κανω λαθος) ειναι progressive και οχι interlaced;Γιατι έχω βασιμες υποψίες οτι είναι interlaced.

Επίσης και τα 2 Full HD χαρακτηρίζονται άσχετα αν το πρώτο απο το 2ο έχει την διπλή πληροφορία. H ανάλυση δίνει το όνομα και όχι ο τρόπος προβολής.

Βαγγέλης

Kώστα και πάλι ούτε κατα διάνοια δεν φτάνει έστω τα 720. Παραμένω αδιάφορος προς την Digea και τα λεφτά που εξαφάνισε.

michalis_Mclaren

άντε με το καλό να δούμε λίγο formula1 σε ΗD αν και μόνο αγώνα θα δείξουν φέτος αλλα μέχρι να έρθει το HD στην Ελλάδα θα έχει πάρει σύνταξη ο Χάμιλτον! 😛 Στην εικόνα έχει και την ίδια TV με την δικιά μου,την LG SL8000! 🙂

jivaras123

Πιστεύω πως μετά το 2015 θα αρχίσουν τα ελληνικά κανάλια να εκπέμπουν σε HD αφού θα πάψει να υπάρχει το αναλογικό σήμα! Προς το παρόν δεν μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις δυνατότητες της ψηφιακής τηλεόρασης παρά μόνο την αρκετά καλή ποιότητα εικόνας και ήχου! (Χωρίς να είμαι και τόσο σίγουρος)

Μιχάλης Γιατράκης

Επειδή στην Κρήτη ψηφιακό ακούμε και ψηφιακό δεν βλέπουμε, μια ερώτηση. Η εικόνα που βλέπουμε είναι 16:9 ή 4:3;

KoulisHHH

Ελπίζω ότι η ΕΡΤ θα μας δείξει (έστω και κονσέρβα) το τελικό του CL και της Eurovision σε HD φέτος..κα΄τι τέτοιο είχε ακουστεί απο φήμες…..Μπράβο στα αλάνια εκεί ! 😉

kostas

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ERT Digital άρχισε τις δοκιμαστικές εκπομπές σε mpeg-4 στo 2ο multiplex με τα κανάλια ET1, NET, ET3. Στην συχνότητα 58 UHF είχαμε και την δοκιμαστική εκπομπή με ανάλυση στα 1440×1088 του πρώτου επίγειου ψηφιακού HD καναλιού… Ναι το ERT HD είναι γεγονός. Οι δοκιμές έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Πιθανώς και σήμερα το βράδυ λίγο μετα τα μεσάνυχτα να έχουμε και πάλι τις δοκιμαστικές εκπομπές!

Βαγγέλης

Κωστα μπορουν να σηκωσουν τετοιες αναλυσεις με την ιδια κωδικοποιηση; Οι καταναλωτες δεν θα χρειαστούν επιπλέον αποκωδικοποιητές;

kostas

Λογηκα ναι 1920 x 1080 τορα γιατη η ERT Digital επελεξε δοκιμαστική εκπομπή με ανάλυση στα 1440×1088 κατη παραπανο θα Ξερουν

kostas

Αντε γιατι μου την εχει σπασει η διαφήμιση με τον τυπο…
-1080 παιζει;
-Nova εχεις;

Θελω να του απαντήσει στο μέλλον…
-Εχω ΕΡΤ ρε…

Γαρίτος Γεώργιος

Στην Καρδίτσα απο χθές 11/3/16 βλέπουμε 4 κανάλια σε HD Ant1- m.tv – Skai – Star .

Νικος

Και ναι 5 χρόνια μετά… 🙂 Πειραματική εκπομπή από Digea. Κώστα αν έχεις καμιά άκρη να μάθουμε αν υφίσταται νομικό πλαίσιο στην Ευρώπη για τη μετάβαση σε HD. Ώστε γνωρίζοντας αν ήταν επιβεβλημένο να γίνει αυτό, να υποθέσουμε το πότε αναμένεται η επίσημη εκκίνηση λειτουργίας των HD καναλιών. Προσωπικά, όσο λίγο έψαξα, δεν βρήκα κάτι. Επί τη ευκαιρία. Καλό υλικό για νέο άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.