Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T MPEG-4

Σύμφωνα με την Digea, μέσα στο 2010 το 60% του πληθυσμού της χώρας μας θα έχει πρόσβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DVB-T. Για να κάνουμε λήψη των ψηφιακών τηλεοπτικών καναλιών θα χρειαστούμε ένα εξωτερικό δέκτη MPEG-4 (αποκωδικοποιητή) ή μια τηλεόραση με τον δέκτη ενσωματωμένο. Στην περίπτωση του εξωτερικού δέκτη που θα είναι και η πιο συχνή, ετοιμάσαμε έναν οδηγό βήμα-βήμα για την εγκατάσταση.

update: Αναλυτικά όλες οι περιοχές που θα έχουν σήμα ψηφιακής τηλεόρασης μέσα στο 2010.

Σήμερα το ψηφιακό σήμα καλύπτει τον Κορινθιακό κόλπο και από 14 Ιανουαρίου 2010 την Θεσσαλονίνκη. Σειρά θα πάρει η Αθήνα το Μαρτίου 2010 και τον Απρίλιο 2010 επίγεια ψηφιακή τηλεόραση DIGEA θα αποκτήσει η Λάρισα και η Πάτρα.

, Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T MPEG-4

Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης
Βήμα 1: Συνδέουμε το καλώδιο της κεραίας στην είσοδος κεραίας του αποκωδικοποιητή (ψηφιακός δέκτης).
Βήμα 2: Συνδέουμε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση με καλώδιο:
Scart, HDMI, Component ή Composite (εξαρτάται τις εξόδους που έχει ο κάθε αποκωδικοποιητής και τις εισόδους που έχει η τηλεόραση).
Βήμα 3: Βάζουμε τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα.
Βήμα 4: Ανοίγουμε την τηλεόραση και τον αποκωδικοποιητή.
Βήμα 5: Ακολουθούμε τα βήματα του προγράμματος αυτόματης εύρεσης και εγκατάστασης καναλιών, είναι τα ίδια με το να βρίσκεις κανάλια σε μια απλή τηλεόραση.

, Εγκατάσταση δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης DVB-T MPEG-4

Δείτε τις τωρινές περιοχές κάλυψης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

414 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Να ρωτησω, στο πατρικο μου εχουμε δορυφορικη, θα χρειαστει αποκωδικοποιητης?

Όσοι βλέπουν τα κανάλια από δορυφορικό δέκτη θα συνεχίσουν να τα βλέπουν χωρίς καμία αλλαγή στην σύνδεση η στην λήψη , προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αλλαγή στην δορυφορική εκπομπή !

Ότι λέει εδώ το κείμενο και η Digea έχει εφαρμογή στην επίγεια λήψη και μόνο !

Dimitris

Ευχαριστω Αγγελε για την διευκρινιση!

να είσαι καλά αγαπητέ
ελπίζω λέγοντας δορυφορική να εννοείς την λήψη με πιάτο και lnb σε ειδικό δέκτη

Dimitris

Ναι, ακριβως αυτο εννοουσα. 🙂

οκ
δεν κάνεις τίποτα λοιπόν καθώς η δορυφορική εκπομπή δεν αλλάζει αλλά μόνο η επίγεια , και από ότι έχω διαβάσει και ακούσει καθώς είμαι στον χώρο της τηλεόρασης εδώ Αθήνα μάλλον έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για το γύρισμα του διακόπτη από αναλογική σε ψηφιακή …
στην διάθεσή σου για κάθε άλλη ενημέρωση

jek

Παιδιά,μπορείτε να μου πείτε ποιας μάρκας ειναι ο αποκωδικοποιητής στις εικόνες;

(ευχαριστώ εκ των προτέρων)

Δεν το ξέρω εγώ τουλάχιστον αυτό αλλά πρέπει να λαμβάνει σε mpeg4 για να πληρεί τις προδιαγραφές που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Βέβαια το ανάγλυφο της Ελλάδας είναι το σπουδαιότερο πρόβλημα που πρέπει να μελετηθεί σωστά !

Πανανσγιωτης

η τηλεωραση μου ειναι sumsong και εναι ψηφιακη και εχει συστημα (MHEG).Θα πιανει τα ψηφιακα
καναλια?ευχαριστω

το θέμα τι Mpeg δέκτη έχει ? τύπου 2 η 4 ?
αν δεν το ξέρεις δώσε μας τον τύπο μήπως το βρούμε !
πόσο καιρό την έχεις αγοράσει ?

Πανανσγιωτης

φιλε η τηλεωραση ειναι LCD TV LE32R8 και την εχω ενα χρονο.ευχαριστω

Πανανσγιωτης

Ευχαριστο και καλη χρονια ΄΄

Fadasma

Καλύτερα να επιλέξουμε το HDMI για τη σύνδεση που υποστηρίζει υψηλότερη ανάλυση.
Αλήθεια ξέρει κάποιος σε ποια ανάλυση θα εκπέμπουν τα κανάλια;

Nikos Nt.

Τόση φασαρία για 704×576;;; Για ποιο λόγο δεν πάμε σε μεγαλύτερες αναλύσεις;

Red_Odin-7-

Γιατη δεν μπορούμε ,δεν είναι περιέργω δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η τελευτεα φορά που είμαστε πολύ πίσω σε θέματα τεχνολογίας .
Να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό βλέπουν σε ΗD εδώ και καιρό ενώ το καλοκαίρι θα έχουν την τύχη να δουν το παγκόσμιο κύπελλο σε 3D ΗD

pakitgr

Κώστα καλημέρα,μπορείς να μας ενημερώσεις τι μάρκα είναι ο decoder που έχεις και πόσο στοιχιζει?γιατί δεν έχω δεί και πολλούς με hdmi έξοδο.από που τον πήρες και από που θα πρότεινες να αγοράσουμε έναν με hdmi έξοδο?τέλος για να κάνεις εγγραφή μιας εκπομπής με προγραμματισμό μόνο απο το epg του decoder,πρέπει να έχεις συνδέσει εξωτερικό σκληρό δίσκο με usb (αν εχει το decoder), η΄ συνεργάζεται και με ένα απλό dvd εγγραφής?
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Chris

Ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια. Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει εάν η SAMSUNG LE32A558P είναι συμβατή με MPEG 4 ή θα χρειαστώ αποκωδικοποιητή; Προς το παρόν βλέπω κανονικά cine+ , ΠΡΙΣΜΑ+, ΡΙΚsat και SPORT+INFO χωρίς όμως να μπορώ να κάνω εγγραφή με το dvd recorder που διαθέτω. Σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ

Ειναι μονο MPEG 1 & 2 οποτε για το νεο συστημα εαν και οποτε τζιφος

Fadasma

Εικόνα 4:3; Αν δηλαδή εγώ πάω σήμερα να αγοράσω τηλεόραση 4:3 θα βρώ;
Λυπάμαι όσους τα “έσκασαν” για να αγοράσουν τηλεοράσεις full hd για να βλέπουν την ελληνική τηλεόραση.

Nikos Nt.

Sorry κιόλας φίλε Fadasma, αλλά όποιος τα έσκασε για να πάρει full hd tv για να βλέπει τηλεόραση είναι μάλλον χαζός.. Οι τηλεοράσεις αυτές είναι καθαρά για Home cinema καταστάσεις..

Efstratios

…Δηλ. αυτή η ‘ψηφιακή εκπομπή’ των καναλιών πότε θα καλύπτει-τουλάχιστων-την ευρύτερη περιοχή της Αττικής & σε τί τιμές κυμαίνονται οι συγκεκριμένοι αποκωδικοποιητές?

Efstratios

…Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση…

Sofoklis

Μηπως ξερετε ρε παιδια στην Θεσσαλονικη ποτε θα αρχειζει να παιζει αφτο το digea?

dimitris

meno kilkis 14 ianouariou tha piano digea

matatanasp

Παιδιά τα φώτα σας! Στο σπίτι έχω 2 τηλεοράσεις σε διαφορετικά δωμάτια, θα πρέπει να αγοράσω 2 αποκωδικοποιητές; Αν δεν θα τους έχω, δεν θα μπορώ να βλέπω κανένα κανάλι μετά την μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή του;

fiskilis agelos

τουλαχιστον στην δοφυρορικη αυτο εχει ληθει !
για αυτο που ρωτας επειδη ειναι ακομα νεα η τεχνολογια δεν εχω ακουσει κατι τετοιο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ PANASONIC (ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ) Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ CI. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ MPEG-4 ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ DIGEA?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

pouk

γεια σας!
μπορει να μου πει καποιος (ή να μου προτεινει καποιο site) τι διαφορα εχουν οι αποκωδικοποιητες DVB-T, MPEG 4 KAI H 264;
αυτους προετεινει η digea αλλα δε ξερω καθολου τι παραπανω εχει ο μια απο τον αλλον!

θα το εκτιμουσα πολυ να με βοηθησει καποιος καθως μενω Θεσσαλονικη και θα πρεπει να “βιαστω” να αποφασισω ποιον τυπο αποκωδικοποιητη να παρω….. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ….ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ PANASONIC (ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ) Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ CI. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ MPEG-4 ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ DIGEA?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ευχαριστω, cVlachakis.

Θα το δοκιμασω τον Μαρτιο που θα ερθει το σημα Αθηνα και θα γραψω τα σχολεια μου. Ξερεις μηπως τι πρεπει να προσεξω και τι επιλογη θα πρεπει να κανω? Απο ενα μικρο ψαξιμο στο Internet ειδα οτι υπαρχουν καποιες παραλαγες αλλα ειναι λιγο μπερδεμενα (πχ. αν δινει καποια εξοδο η ιδια ή αν μπορει να δεχθει καρτα αποκωδικοποιησης αργοτερα..). Επισης βασικο ερωτημα ειναι αν η ποιοτητα της εικονας θα ειναι ιδια με αυτη του εξωτερικου αποκωδικοποιητη??

Ευχαριστω και παλι.

Αλεξανδρου Α.

Efstratios

…άραγε θα υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη σχετικά με τους αποκωσικοποιητές ή θα προμηθευτούμε τους ανωτέρω και θα τελειώσει έτσι η ιστορία? Δηλ. αν αγοράσουμε τηλεόραση με ενσωματωμένο τον υπάρχων δέκτη δεν πιστεύω να υπάρχει άλλη εξέλιξη και να αλλάζουμε πάλι αποκωδικοποιητές? Το λέω αυτό διότι όταν παρουσιάστηκαν τα ψηφιακά της κρατικής τηλεόρασης προμηθευτήκαμε τους κατάλληλους αποκωδικοποιητές και αγοράσαμε τηλεοράσεις με ενσωματωμένο τον δέκτη…τώρα όταν αγοράσουμε κατάλληλους αποκωδικοποιητές ή τηλεοράσεις δεν πιστεύω να παρουσιαστεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα καινούργια εξέλιξη?

Efstratios

…το εύχομαι και εγώ…όχι για την εξέλιξη της τηλεόρασης όσο για τις αλεπάλληλες αλλαγές που ‘εμφανίζονται’ σε αρκετά κοντινά χρονικά διαστήματα…

archesthetic

Μήπως μπορεί να βοηθήσει κάποιος ?
Εχω τηλεόραση LG 37 lg5000 έχει ψηφιακό δέκτη όμως δεν μπορώ να εξακριβώσω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κυκλοφορούν στο ιντερνετ αν o ψηφιακός δέκτης είναι MPEG 2 ή MPEG 4 . Επίσης έχω ένα tuner της crypto (TVinAbox) που το συνδέω με οθόνη pc θα χρειαστεί ψηφιακός δέκτης γι αυτό ?
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

pouk

Ευχαριστω πολυ cVlachakis!

Να ρωτησω και κατι ακόμα. αν παρω αποκωδικοποιητη, μου εχουν πει οτι μπορω να τον συνδεσω και με τις δυο τηλεορασεις, που εχω στο σπιτι μου. Αν τελικα αγορασω καινουρια τηλεοραση με ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη, θα μπορω να την συνδεσω με καποιο τροπο στην δευτερη τηλεοραση για να μπορω να βλέπω και σε αυτην με ψηφιακη εικονα ;

Λιγο απιθανο μου φαινεται αλλα ρωταω γιατι δεν ξερω καθολου το αντικειμενο…..

evita

Kalispera kai xronia polla!ithela na rotiso an i palia keraia pou eixame tha parameinei xrisimi i akyronetai i xrisi tis?kathos akousame oti me auto to neo systima den tha einai aparaitites oi keraies pia..omos stin eikona tis egatastasis tou apokodikopoiiti fainetai na yparxei ypodoxi tis keraias..ti ginetai telika…ti isxyei?
eyxaristo ek ton proteron..
kali xronia!

cVlachakis

@pouk, Φυσικά και δεν γίνεται να δώσεις σήμα από τη μία τηλεόραση στην άλλη!

@evita, Χρόνια Πολλά, την ίδια κεραία κρατάς δεν αλλάζεις ούτε καταργείς.

ΚΩΣΤΑΣ

ΕΧΩ ΤΗΝ 42LG6100 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΕΚΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ DIGEA?

nassos

Η κεραια παραμενει η ιδια η πρεπει να την αλλαξουμε με καποια αλλη; Αποκωδικοποιητες μονο απο digea η και απο το εμποριο;

fiskilis agelos

Κεραια ιδια αποκοδικοποιητη στο ελευθερο εμποριο αρκει να ειναι MPEG4

ΚΩΣΤΑΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ DIGEA ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ. ΕΧΩ ΤΗΛ. LG 42 LH4000.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!

kvstas......

ΕΧΩ ΤΗN LG32LC56 ???TI ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ DIGEA??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΙΔΕΣ!!!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ?

Efstratios

…δεν θέλω να πιστεύω πως στην εξέλιξη των καταστάσεων θα ζητηθεί και συνδρομή…..
από την άλλη το να βγάζεις παραπάνω λεφτά….είναι ο σκοπός της κοινωνίας μας…και όχι μόνο της κοινωνίας μας αλλά είναι σκοπός σε παγκόσμιο επίπεδο…είδωμεν…

Efstratios

…μια και που άλλοι φίλοι ρωτούν για τις τηλεοράσεις τους, να ρωτήσω και εγώ για τις δικές μου…έχω την SAMSUNG LE 32R86B & την LG M1994D ή την LG M2094D ή την LG M2294D (είναι ίδιο μοντέλο με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις…συγχωρέστε με για την άγνοιά μου….)…!!!
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων….

Θανάσης

Έχω αγοράσει εδω και τρείς μήνες μια τηλ samsung LE37A615..Mπορεί να αναλύσει τα ψηφιακά?
Δέχεται και κάρτα ci.
Eυχαριστώ!

Παυλος

‘Exω την SAMSUNG LE40R86.Μήπως μπόρει να μου πεί καποιος τι MPEG διαθέτει?Eυχαριστω

Seva

Efstratios η M2294D φοραει mpeg 2 ,οποτε no digea

οικονομου κων/νος

Έχω μια Samsung την LE37M86BD έχει δέκτη αλλά θα μπορώ να βλέπω τα κανάλια της DIGEA;

MIXALIS

ΔΗΛΑΔΗ ”ΒΛΑΧΑΚΗ” ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΗΜΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΔΡΟ 4:3 ???ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ?ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ…!!!!

ΑΓΑΠΗ ΚΑΜΠΑ

ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ SONY ΤΙ MPEG ΦΟΡΑΝΕ?

Efstratios

Καλημέρα σε όλους…
Ερώτησης:επειδή τυγχάνη να μην είμαι και πολύ γνώστης της τεχνολογίας…η κάρτα που έχει αναφερθεί ως CI, τί ακριβώς κάνει και που τοποθετείται αυτή η κάρτα σε μία τηλεόραση?
Ευχαριστώ…

Efstratios

…και μία τελευταία ερώτηση σχετικά με τις CI….
είναι προτιμότερο να τοποθετήσεις μία τέτοια κάρτα στην τηλεόρασή σου-εφόσων υπάρχει υποδοχή- ή να τοποθετήσεις συσκευή αποκωδικοποιητή MPEG-4? Δηλ. τελικά ποιο απ’τα δύο είναι καλύτερο (και σε θέμα απόδωσης και σε οικονομική φυσικά βάση) ?

mpasiadaki amalia

σε τι τιμη θα βρουμε τον αποκοδικοποιητη ?

swtiris

paidia egw exo mia philips til LCD kai mou eipan oti exei apodikopoiiti ensomatomeno ti ginete se aytin tin periptosi??????
tha xreiasti na agoraso?

zouk

γεια σας!

Ηθελα να ρωτησω και εγω κατι. Αν βαλουμε τον αποκωδικοποιητη που προτεινει η digea δε θα πιανω τα κρατικα καναλια;
Αν οχι τι θα γινει οταν σταματησει η αναλογικη ληψη εικονας στην περιοχη μου;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Efstratios

(swtiris)…πρέπει να δεις τί είδους αποκωδικοποιητή έχει η τηλεόρασή σου (MPEG-2 ή MPEG-4)
(zouk) … ο αποκωδικοποιητής αυτός πιάνει τα κανάλια (MEGA,ANT1,ALFA,STAR…κτλ) αυτά δηλαδή που θα εκπέμπουν με το ”νεο” ψηφιακό σήμα…όσο για το αν εννοείς κρατικά τα PRISMA+,CINE+ κτλ δεν θα τα πιάνεις με αυτόν το αποκωδικοποιητή, μέχρι φυσικά και η ΕΡΤ να αναβαθμίσει σε αυτού του τύπου αποκωδικοποίησης τα δικά της κανάλια…
φυσικά κάποια στιγμή όλα τα κανάλια θα γίνουν….ψηφιακά…μέχρι τότε…

το σωστο ειναι οτι ο δεκτης mpeg-2 δεν πιανει τα νεα καναλια αλλα ο δεκτης mpeg-4 θα μπορει να πιανει και πιανει τα mpeg-2 καθως ειναι συμβατος με την παλαιοτερη τεχνολογια !

giotis

Παιδιά έχω μια ερώτηση.

Έχω την οθόνη Samsung SyncMaster T220HD, στη σελίδα του κασκευαστή λέει ότι έχει αποκωδικοποιητή DVB.

Αρκεί αυτός για ψηφιακό σήμα; Λίγο που το έψαξα πρέπει να είναι DVB-T. Τι διαφορά υπάρχει;
Δεν θα παίζει δηλαδή η δικιά μου; Το mpeg4 υπάρχει μόνο σε DVB-T;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

xristos

Καλημέρα.
Κάπου πιο πάνω διάβασα πως αν έχεις δορυφορική κεραία δεν χρειάζετε αποκωδικοποιητής.
Ισχύει αυτό; Αν ναι, δηλαδή παίρνω ένα πιάτο και έχω λύσει το πρόβλημα;

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Καλησπέρα! Έχω τηλεόραση philips 32pfl5522d. Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει mpeg2 ή 4.
Αν είναι mpeg2 είναι επιβεβαιωμένο πως σε καμία περίπτωση δεν θα πιανει τα κανάλια που θα εκπέμπουν μέσω digea?

ΓΙΑΝΝΗΣ

@ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κάλεσε στο 0080031221280 στην Philips και θα σου πουν ακριβώς τι αποκ/τή έχει το μοντέλο σου. Επικοινώνησα και εγώ μαζί τους σήμερα για να μου πουν για το δικό μου μοντέλο (42PFL7603D/12) που δυστηχώς δεν έχει mpeg4.

γεια σας και καλη χρονια. εγω στο σπιτι μου εχω 5 τηλεορασεις στα δωματια. ποσους θα χρειαστω για να εχω ψηφιακο σημα? και η περιοχη των Σερρων ποτε θα μπει στην ψηφιακη συχνοτητα? Σας ευχαριστω πολυ.

Ροδόλφος

Έχω μια απορία. Αγόρασα το 2008 ένα LG DVD Recorder.Θα μπορώ να το συνδέσω σε αποκωδικοποιητή DVB-T MPEG-4 και να έχω την δυνατότητα εγγραφής ?
Ευχαριστώ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους! Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα για την απάντηση. Έψαξα την τηλεόρασή μου( philips 32pfl5522d) και είδα ότι έχει θύρα για κάρτα CI. Είδα σε κάποιες απαντήσεις σου σε άλλους ότι μπορεί να μπει κάρτα αναβάθμισης έτσι ώστε να μην χρειαστεί κάποιος αποκωδικοποιητής. Κώστα, τι είδους κάρτα θα πρέπει να προμηθευτώ?

makis

χρησιμοποιώ αποκωδικοποιητή mpeg2 στην περιοχή του Λουτρακίου, λαμβάνω σήμα ήχου από τα κανάλια της digea αλλά όχι εικόνα… η κεραία της πολυκατοικίας δεν ξέρω αν είναι στραμμένη προς το Ξυλόκαστρο… τι πρέπει να κάνω;

υπάρχει μετατροπέας από mpeg2 σε mpeg4;

ευχαριστώ πολύ

Μάκης

john

Η ποιότητα της εικόνας μέσω Digea θα έχει διαφορά από αυτήν μέσω Nova?

Δημητρης

Παιδιά, οι γονείς μου μένουν στη Νότιο Βοιωτία όπου πιάνει η ψηφιακή απο το Ξυλόκαστρο. Ετρεξα και τους αγόρασα αποκωδικοποιητή απο το πλαίσιο (49€). Πηγαίνοντας μετά στο κατάστημα ηλεκτρονικών Ακτίνιο (Πατησιων..) μου είπαν ότι για να έχω την ωφέλεια του MPEG4 πρέπει ο αποκωδικοποιητής να έχει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έξοδο HDMI. Αυτός ο φτηνός του πλαισίου ΔΕΝ ΕΧΕΙ HDMI. Μου είπαν ότι μάλλον ο αποκωδικοποιητής ήταν MPEG2 και με ένα τσιπάκι το μετέτρεψαν σε MPEG4. Πάντως η TV SONY BRAVIA πιάνει πολυ καλά τα ψηφιακά.

Seva

ΕΕΕ καλα τωρα λες και ολες οι Τv εχουν hdmi , δεν υπαρχουν παλαιοτερες? Εμενα η δικη μου εχει μια και δεν την διαθετω στον mpeg4 , σε componet θα τον συνδεσω και πολυ του ειναι.

sissys

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ SONY BRAVIA KDL 26S2010 (ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ)ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ;;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Seva

cVlachakis
μολις τιμπησα εναν απο Ελλαδα 47 Ευροπουλα

Απο
https://www.x-sat.gr/home/index.php?page=shop.product_details&product_id=93&option=com_virtuemart&Itemid=2 για HDMI switchser λεω , και ευχαριστω για την πληροφορια , οταν ειχα πρωτοενδιαφερθει κανανε γυρω στα 400ε το προιον ειναι VE394 3 Port HDMI Switch

Δημητρης

Sissy εδώ https://www.sony.co.uk/product/t15-s-series/kdl-26s2010 ΔΥΣΤΥΧΩΣ
λέει ότι έχει δέκτη μόνο για MPEG2, άρα θα χρειαστείς ή αποκωδικοποιητή ή μιά κάρτα στην COMMON INTERFACE θύρα εφόσον υπάρχει. (άλλον έχει).

alexandros

παιδια εχω LG DVD Recorder θα μπορω να το συνδεσω κανονικα με την τηλεοραση κ τον αποκωδικοποιητη κ να λειτουργουν οπως τωρα??δηλαδη να παρακολουθω καποιο προγραμμα κ ταυτοχρονα να γραφω???αν γνωριζει καποιος ας μου απαντηση..

ευχαριστω πολυ

Ionas

Ακούγεται ότι μπορείς να βάλεις κάρτα CI (Common Interface) DVB-T MPEG-4 και ότι παίζει. Είμαι απο Δράμα ,εψαξά αλλά δεν βρήκα εδώ, ξέρει κανείς κανένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου μπορώ να προμηθευτώ.Ευχαριστώ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ionas
καλημέρα! Φίλε μου μπες στο site ”toolsat.gr”. Μπορείς να παραγγείλεις ηλεκτρονικά κάρτα CI.

kapetise

Έχω μια Samsung LE32R8… Σήμερα που ξεκίνησε η Digea έχω ήχο αλλά δεν έχω εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση δεν έχει mpeg4 ή πιστεύεται ότι υπάρχει άλλο πρόβλημα…

pavlitos

προς ΒΑΓΓΕΛΗ
Εχουμε την ιδια τηλ ….μήπως πήρες την κάρτα για να μου πεις πως δουλέυει???

alexandros

cVlachakis σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες κ οτι αλλο ειναι ξανα ρωταω καλη συνεχεια..

αρης

diladi re paidia an katalava kala an i tv exei ci slot psaxnoume kati tetoio????https://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20251&cat=0&page=1

zouk

γεια…
ειμαι θεσσαλονικη..
Παλευω να συνδεσω τον αποκωδικοποιητη… αλλα ματαια…. Δεν πιανει τα καναλια.
Χρειαζεται να ειναι συνδεδεμενος και ο παλιος ενισχυτης που ειχα στην τηλεοραση;

nikos

καλησπερα παιδια. ερωτηση ?εχω LG με mpg4.τι πρεπει να κανω για να πιασω φηφιακα γιατι χαθηκα λιγο ;

Γεωργιος

καλησπερα.ξερει κανεις ποτε θα εχουμε σημα στις σερρες?

konniss

καλησπερα και εγω καινουργιος στην παρεα .εχω την lg 5000 47ιντσες μπορω να δω τα καινουργια καναλια ψηφιακα

konniss

πηγα …..και μου βρηκε τα καναλια το mega , ant1,skai ,m tv,alpha kai alter , μου τα κρατησε στην μνημη , βλεπω απο το guide το προγραμμα ολων των καναλιων αλλα η οθονη ειναι μαυρη.lg 5000 47′

MARIA

exw thn philips LCD MODEL:37PFL5322/12
mipos 3erei kaneis an exei ensomatomeno mpeg4 ?????
euxaristw….:-)

Seva

Απο θεσσαλονικη , σημερα εφτασε ο mpeg4 και ολα οκ Στην εγκατασταση ηθελε να δηλωσω region δεν καταλαβα γιατι? ισως για την ωρα? cVlachakis
Ειρθε και το HDMI SWITCHER δειχνει οκ ,δεν βρικα χρονο να το δοκιμασω 55Ε με την curier

konniss

φιλε cVlachakis τελευταια ερωτηση ….. μπορεις να με βοηθησεις να μου στειλεις κανα site (τεχνικα χαρακτηριστικα) που να με επιβεβαιωνει οτι εχω mpeg-4 γιατι εγω δεν βρισκω.ευχαριστω .lg 5000 47′

konniss

σε ευχαριστω cVlachakis και καλη υπομονη γιατι οπως βλεπεις ο λαος εχει πολλες αποριες …….
με τα της digea…

Seva

cVlachakis
FINLAND εχει υπομενου οπου σε αυτην την δηλωση ειναι και η Αθηνα

vagelis

H schaub lorenz LT22-354 εχει ενσωματωμενο ψηφιακο δεκτη?ευχαριστω προκαταβολικα…

Seva

cVlachakis
Εχαριστω ,για τον switcher ενοω , νασε καλα για την πληροφορηση , ναι σε μενα ολα καλα ,ολα τα καναλια τζαμι , αν και δεν ειχα προβλημα και με τα αναλογικα , ειχα πολυ καλο σημα , η διαφορα σε μενα ειναι της ταξης του 20-30%.Μονο απο ηχο ειναι υποδιεστερα πιο μπουκομενα φαινοντε τα του DIGEA δεν μπορω να καταλαβω το γιατι , λες και ειναι μονοφονικα

konniss

για να καταλαβω …….εφοσον βαλω τον καταληλλο δεκτη θα τα βλεπουμε τα καναλια HD?????

Seva

cVlachakis
Καλα δεν ειναι μεγαλη η διαφορα ,αλλα καπως μου κανει

Seva

cVlachakis Thanks

GEO

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΑΠΟ ΘΕΣ ΓΡΑΦΩ,ΕΒΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ (49Ε) ΑΠΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΡΗΚΕ ΤΑ DIGEA ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Seva

Σε μενα τα βρηκε ολα , τον ιδιο δεκτη εχουμε .

kostas3

έχω την samsung sm T220hd λέει ότι έχει mpeg4 μου βρίσκει τα κανάλια στην αναζήτηση αλλά έχω μόνο ήχο και καθόλου εικόνα.μήπως γνωρίζει κανείς;ευχαριστώ πολυ.

Seva

H Digea λεει Αν εχετε TV με ενσωματομενο mpeg4 Επανασυχρονιστε τα καναλια σας, Εγινε?
Κοινως ξαναψαξτε τα ενοει φανταζομαι. Επ αυτου ο ειδηκος cVlachakis

Staferno

Oσοι εχετε SAMSUNG η αλλη τηλεοραση που παιρνει CI CARD ID και δεν ειναι MPEG-4 μπορειτε να βαλετε την καρτα αυτη και να βλεπετε MPEG-4.(για οσους δεν θελουν να γεμισουν κουτια στο σαλονι τους..) Η καρτα μπαινει μεσα στην tv

Staferno

Ξεχασα παιδια επισης γλυτωνετε το δευτερο τηλεκοντρολ του δεκτη, την τροφοδοσια ρευματος και τα καλωδια…….Ειναι μεγαλο ατου νομιζω…..γιατι ο καθενας εχει 15 τηλεκοντρολ πλεον…..ΗΜΑΡΤΟΝ δεν θελουμε αλλα!!!

Staferno

Και για τιμες CI CARD κοιταξτε εδω..https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=digea

Seva

ΑΑ Μια ερωτηση, εχω ενα tv monitor LG FLATRON M2294D Γνωριζω οτι εχει mppeg2 Απλα εχει μια εισοδο PCMCI CARD SLOT και αναρωτιεμαι τι ρολο παιζει και αν υπαρχει κατι σχετικο σε αυτες τις καρτες με mpeg4, CI SLOT Δεν αναφερει

Τάσος

Επειδή βλέπω πήραν φωτιά οι ερωταπαντήσεις, παίρνω το θάρρος να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου, αν το μοντέλο LE32B553Μ της Samsung μπορεί να δεχτεί σήμα DVB-T MPEG-4.
Αν όχι, μήπως μπορεί κάποιος να προτείνει από που μπορώ να προμηθευτώ μία κάρτα CI CARD ID (αντιπροσωπία Samsung; Καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών; κτλ);
Ευχαριστώ.

Seva

Το PCMCI CARD SLOT, στην lLG μου τι ρολο παιζει?Μπενει εκει σχετικη καρτα mpeg4?

αρης

molis evala ti kartoula sti samsung k ola kala…exei diafora de mporo na po 😛

pavlitos

αρης : παρατήρησες αργοπορία οταν πατάς το τηλεκοντρολ για αλλαγή καναλιών???λένε οτι οι κάρτεσ κάνουν μια καθυστέρηση

αρης

exei mia mikri kathisterisi alla den eimai sigouros an ofeiletai sti karta…an exo nea tha enimeroso

pavlitos

an epitrepetai poso pires tin karta????kai poia xaraktiristika exei???

αρης

50 ti pira.. ti neotion pocket d-tv mpeg4 pira

σπυρος

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ(SAMSUNG LE32B550 ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ 5) ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ(ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΤΗΝ ΠΗΡΑ) ΚΑΙ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:1) ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ; ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ CHANEL LIST ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. 2)ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 576i ΠΟΥ ΕΧΕΙ; ΓΙΑΤΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 1080p FULL HD. ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ ΑΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ HDMI ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Efstratios

(άρης) ….μπράβο βρε Άρη…να κάποιος που χρησιμοποίησε κάρτα CI!!!
Από που την αγόρασες την καρτούλα??? Μπαίνει η ίδια κάρτα σε όλες τις τηλεοράσεις ή πήρες ειδικά για την δική σου κάποια συγκεκριμένη κάρτα???
Τί μάρκα είναι η τηλεόρασή σου? Εμένα είναι Samsung…

Efstratios

(άρης)…α,ξέχασα και μία LG.

αρης

i tv mou einai Samsung…mporeis na ti vreis pleon se polla katastimata ilektrikon eidon kai nai mpainei se olles tis tv…einai enas koinos aplos dektis 😛

Staferno

Υπαρχουν κατρες για ολες τις τηλεορασεις μην ψαρωσετε αμα σαν πουν οτι και καλα δε υπαρχει κατι για την δικη σας…για να σας πουλησουν το κουτι….(εκτος αμα θελετε κουτι)
αλλα η καρτα οπως προανεφερα για μενα ειναι καλυτερη απο την αποψη του χωρου..
Τωρα γιατι δε το λενε αυτο παιδια ειναι για να πουλησουν τα κουτια τους να το ξερετε αυτο.
Μη μασατε σε 1-2 μηνες θα τα δινουν δωρο τα κουτια μαζι με 3 κιλα ψωμι ! ! !

Staferno

Οσο για το αν μπορεις να βλεπεις HD που ρωταει ενας φιλος …..Ακομα ειμαστε πολυυυ πισω φιλε μου γι αυτο….Και επιτελους να φυγουν σιγα σιγα οι κεραιες τερατουργηματα που εχουμε ολοι στις ταρατσες μας….Ρωτω οσους εχουν παει στην ευρωπη αμα εχουν δει τετοιες κεραιες στις οικοδομες………Και με μια μικρη εσωτερικη κεραια θα κανεις την δουλεια σου…..
Το μονο κακο (γι αυτους φυσικα μπας και καταβασουν τις τιμες τους) σε ολοι την φαση ειναι οτι θα χασει η ΝΟVA πελατες σιγα σιγα γιατι τα χωρια που δεν ειχα καλο επιγειο σημα για να πιασουν ενα καναλι επρεπε να βαλουν NOVA για να τα πιανουν μεσο δορυφορου τωρα θα τα πιανουν μια χαρα….

fotisssss

Εχω την Philips Cineos 32PFL , ενω γραφει οτι εχει ψηφιακο δεκτη Mpeg-2 αλλα και Mpeg-4 πιανει κανονικα τα ψηφιακα της ΕΡΤ αλλα υπαρχει προβλημα με τα ψηφιακα τα καινουρια σε Mpeg-4.
Βασικα τα πιανει , εχει κανονικα ηχο , κανονικα στο info μου βγαζει το προγραμμα του καναλιου κ την ληψη σηματος σε DVB αλλα δεν εχω εικονα καθολου , για την ακριβεια μου γραφει “μη υποστηριζομενη μορφη βιντεο”.Θα χρειστω καποιον δεκτη ή ειναι ειναι ακομα καποιο προβλημα στην μεταδοση του σηματος που θα διορθωθει σε λιγο καιρο?????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.