Google TV, Έρχεται στο σαλόνι μας και τα αλλάζει όλα

Η Google σε συνεργασία με τις εταιρείες Intel, Logitech και Sony ανακοίνωσε το Google TV ένα νέο οικοσύστημα για το σαλόνι του σπιτιού μας που βασίζεται στην πλατφόρμα Android και θα τρέχει στον Google Chrome browser. Οι χρήστες του Google TV θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα τηλεοπτικά τους κανάλια όπως και σήμερα με την προσθήκη περιεχομένου από το ίντερνετ εύκολα και απλά όπως το καθημερινό σερφάρισμα.

, Google TV, Έρχεται στο σαλόνι μας και τα αλλάζει όλα

Λίγο πριν τα ερχόμενα Χριστούγεννα, Sony και Logitech θα παρουσιάσουν τα πρώτα set-top-boxes (αποκωδικοποιητές) με τον νέο επεξεργαστή Intel Atom CE4100 που σχεδιάστηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο αποκωδικοποιητής θα συνδέεται με καλώδιο HDMI με την επίπεδη τηλεόραση και με καλώδιο ethernet με το ίντερνετ. Η Sony είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει τηλεοράσεις με ενσωματωμένο το chip της Intel και το σύστημα του Google TV.

Το Google TV είναι σχεδιασμένο για λειτουργεί με οποιοδήποτε πάροχο καλωδιακής ή web tv (IPTV) τηλεόρασης όμως προς το παρών θα διατεθεί μόνο στην Αμερική με συγκεκριμένο πάροχο. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα παραμείνει για πάντα στην Αμερική και ότι κάποια στιγμή θα το δούμε στην Ευρώπη και γιατί όχι και στη χώρα μας.

, Google TV, Έρχεται στο σαλόνι μας και τα αλλάζει όλα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Marios Basileiou

Πολυ κοολ ιδεα,το εβλεπα πριν στο Google IO live.
Θα εχεις android στην τηλεοραση σου,θα μπορεις να βαζεις προγραμματα,παιχνιδια οπως κανεις και στο κινητο,να την ελεγχεις με το κινητο,να βλεπεις τις φωτογραφιες σου απο το κινητο στην τηλεοραση.Επισης ενα ωραιο χαρακτηριστικο που εδειξε ειναι να σερφαρεις και να εχεις και σε ενα παραθυρακι την σαπουνοπερα σου 😛

Marios Basileiou

Ωραιο αυτο δεν το ειχα δει πριν.Το προγραμμα το κατεβασαμε,η τηλεοραση μας λειπει ομως 😛

Marios Basileiou

Συγνωμη που βγαινω εκτος θεματος και παρεμβαινω… αλλα πως και εβαλες για το Google Tv και δεν εβαλες για την ανακοινωση για τα 2,2 froyo?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.