HDMI 2.0, 18 Gbps σε 4K και 32 κανάλια ήχου

Στην IFA Βερολίνου ανακοινώθηκε σήμερα η νέα έκδοση του HDMI, η οποία φέρνει νέες δυνατότητες στο πρότυπο σύνδεσης συσκευών την τηλεόραση μας. Η νέα έκδοση επιτρέπει μεταφορά δεδομένων έως 18Gbps, ανάλυση βίντεο μέχρι 4K στα 60fpbs και υποστηρίζει μέχρι 32 κανάλια ήχου. Το καλώδιο παραμένει το ίδιο όσον αφορά το βύσμα αλλά και το ίδιο το καλώδιο εσωτερικά, καθώς με τις ήδη υπάρχουσες προδιαγραφές μπορεί να υποστηρίξει τις παραπάνω αναβαθμίσεις.

Το HDMI 2.0 Compliance Test Specification (CTS) αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από την εκπνοή του 2013.

HDMI 2.0, HDMI 2.0, 18 Gbps σε 4K και 32 κανάλια ήχου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Το Z1 πότε θα ανακοινωθεί?

Alex

Με τις ήδη ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ προδιαγραφές.

Φιλικά πάντα…

kotsios1998

@Νικος το Ζ1 ανακοινωνεται σημερα. Αν παλι εννοεις τι ωρα δεν ξερω αλλα πιστευω κατα το βραδυ

Νιάνιος Ρωμανός

Noted and updated Alex, thanks για την διόρθωση.

Lefteris

Δηλαδή με ένα update στο firmware θα μπορεί να γίνει διαθέσιμο και στις ήδη υπάρχουσες συσκευές…??? Αλλά οι περισσότερες κλασικά αποκλείεται να ενημερωθούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Nova

Nova: Νέα εμπειρία θέασης με την EON On Demand

Η EON On Demand προσφέρει σύγχρονο και φιλικό προς τον χρήστη user interface, που περιλαμβάνει προτεινόμενο περιεχόμενο, εξατομίκευση και επιλογή λήψης (download).

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Home Cinema Samsung

Samsung 98″ Q80C: Η μεγαλύτερη τηλεόραση QLED

Η Samsung επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της κορυφαίας σειράς QLED με τη μεγαλύτερη τηλεόραση που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής, την 98″ QLED Q80C.