Hitachi, Σταματάει την παραγωγή τηλεοράσεων

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής Hitachi ανακοίνωσε ότι σταματάει την παραγωγή τηλεοράσεων και το τελευταίο εργοαστάσιο που είχε αφήσει θα το μετατρέψει ώστε εκεί να παράγονται βιντεοπροβολείς και ημιαγωγοί. Το τελευταίο εργοστάσιο τλεοράσεων της Hitachi παρήγαγε μόλις 100.000 κομμάτια το μήνα. Αναλυτές κάνουν λόγο για τεράστια πίεση που δέχονται οι ιαπωνικές εταιρείες από τους Κορεάτες LG και Samsung.

, Hitachi, Σταματάει την παραγωγή τηλεοράσεων

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lelekis

Ο πατέρας μου είχε την δεκαετία του 80 μονάδα συρναμολόγθσης τηλεωράσεων χιτάτσι.Αλλά στην ελλάδα η παραγωγή τιυ οτιδήποτε διώκεται ποινικά.

Spyros

λογικο μιας και η lg με την samsung ειναι ποιο δυνατες σαν ονομα και πουλανε περισσοτερο..

Vasilis

Εδω η Sony δεν μπορει να τα βγάλει πέρα με τους Κορεάτες….

GiannisWST

Κριμα, ασχημα νεα. Θα μεινουν λιγότεροι να ορίζουν τιμες πλεον. Συνεπως μονο toshiba, Panasonic και sharp μενουν απο τους μεγάλους ιαπωνικους παίκτες. Η Sony εδω και καιρο παιρνει πανελ απο Samsung απο οτι ξερω απο reviews. Πολυ κριμα γιατι η hitachi ειχε βγαλει οθονες με τρελες αναλυσεις πριν βγουν οι full hd και ειχε πολυ καλα μοντελα.

md03582

δεν με πειθουν με τιποτα αυτοι οι κορεατες.. ειχα παλαιοτερα κινητα lg και samsung και ολο προβληματα, κολληματα, επανεκκινησεις, κτλ. Τωρα πηρα τηλεοραση samsung, αλλα η αληθεια ειναι οτι μια sony γλυκοκοιτουσα ομως ηταν πολυ ακριβη.. καλα χρυσα τα panel των κορεατων αλλα τους φοβαμαι.. τα ιαπωνικα ειναι εγγυηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Hitachi Διαγωνισμοί τεχνολογίας

Mega Διαγωνισμός: Κερδίστε την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 από το You.gr [Έχουμε νικητή!]

Τρελός διαγωνισμός από το Techblog με δώρο την 65άρα Ultra HD LED TV Hitachi 65HL7000 για να απολαμβάνεις σε τεράστια εικόνα Netflix και YouTube.

Home Cinema Hitachi

Hitachi Τηλεοράσεις: Στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Westnet

Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του τύπου, στην οποία βρέθηκε το Techblog.gr νωρίτερα σήμερα, η Westnet ανακοίνωσε την αποκλειστική διανομή των τηλεοράσεων της Ιαπωνικής Hitachi στην Ελληνική αγορά.

Gear Hitachi

Hitachi: To wearable που βλέπει αν οι υπάλληλοι σας είναι ευτυχισμένοι

Η Hitachi ανακοίνωσε ένα νέο wearable το οποίο μπορεί με ασύρματο τρόπο να καταμετρήσει αν μια ομάδα ανθρώπων είναι ευτυχισμένη ή όχι. Aναφέρει ότι η τεχνολογία λειτουργεί όταν όσοι συμμετέχουν στην ομάδα φορούν μια συσκευή σε μέγεθος κάρτας και η οποία είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα επιτάχυνσης που παρακολουθεί την συμπεριφορά των ατόμων και στέλνει τα […]

Gear Hitachi

Μετά το δαχτυλικό αποτύπωμα, έρχεται και η αναγνώριση φλέβας

Μετά τους αισθητήρες αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος τώρα έρχεται και η αναγνώριση των φλεβών του δαχτύλου. Η νέα τεχνολογία ονομάζεται VEIN ID και φιλοδοξεί να καταργήσει τις κάρτες ανάληψης μετρητών αφού θα εφαρμοστεί σε μηχανήματα ATM. Αυτό που κάνει είναι να «διαβάζει» το μοναδικό «συνδυασμό» των φλεβών μέσω ενός υπέρυθρου reader.