LG Display, Η… Συμμορία των 11 κατηγορείται ότι κλέβει τεχνολογία OLED από τη Samsung

H LG Display ανακοίνωσε ότι 11 άτομα βρέθηκαν ένοχοι για την κλοπή τεχνολογίας OLED από τον κύριο ανταγωνιστή της, τη Samsung. Τα περιστατικά κλοπής συνέβησαν μεταξύ 2010 και 2011, ενώ η ίδια η LG αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της βιομηχανικής κατασκοπείας.

Τρεις από τους ενόχους εργάζονται αυτή τη στιγμή στη Samsung Display, ενώ η Samsung ισχυρίζεται ότι η LG Display κλέβει συστηματικά την τεχνολογία της, κάτι που οδηγεί σε μεγάλη απώλεια εσόδων σε βάθος χρόνου. Οι κατηγορίες της Samsung δείχνουν διευθυντικά στελέχη της LG, ως υπεύθυνους για αυτή την πράξη, αλλά από τη μεριά της η LG το αρνείται κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν έχει ανάγκη να στηριχτεί στην τεχνολογία OLED της Samsung για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό, τονίζοντας μάλιστα, ότι είναι η πρώτη που εφαρμόζει την τεχνολογία OLED σε ένα panel διαγωνίου 55 ιντσών.

Είναι δύσκολο να δει κανείς ποια είναι η αλήθεια στην ιστορία, αλλά το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση βρωμάει και κάτι έχει συμβεί… το τι ακριβώς, μάλλον θα αποφασιστεί δικαστικά.

, LG Display, Η… Συμμορία των 11 κατηγορείται ότι κλέβει τεχνολογία OLED από τη Samsung

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

οτι και να γίνει στην Ν. Κορέα θα μείνουν τα λεφτά… ξαδέρφες εταιρείες είναι…

ΧΑΡΗΣ

Εδώ φάγανε πρόστιμο για χειραγώγηση τιμών που είχαν κάνει….μια χαρά τα βρίσκουν μεταξύ τους

pk

δεν ηταν σε lg και sammy το προστιμο.ηταν σε auo optronics,toshiba και νομιζω japan display(κοινοπραξια σονυ και καποιων αλλων εταιριων)

Κώστας Βλαχάκης

Έχεις κάποιο link που το διάβασες αυτό; Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία αλλά επειδή αμφισβητείς αυτό που έχουμε γράψει εμείς. Οι πηγές του άρθρου μας βρίσκονται στο τέλος του κειμένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.