Στην Κορέα ετοιμάζουν τηλεοπτικά προγράμματα σε UHD και εσύ περιμένεις να έρθει η Digea στην περιοχή σου

Στη Νότιο Κορέα η LG Electronics υπέγραψε συμφωνία με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KBS με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού προγράμματος σε ανάλυση UHD (Ultra high-definition) δηλαδή 3.840×2.160 pixels ή αλλιώς 4 φορές υψηλότερη ανάλυση από το σημερινό Full HD. Η πρώτη παραγωγή αφορά ένα ντοκιματέρ με τίτλο “Saek” (χρώμα στα ελληνικά) μέρη του οποίου θα παρουσιαστούν στην επερχόμενη έκθεση CES 2013 στο Λας Βέγκας.

Μοντέλα τηλεοράσεων με ανάλυση UHD έχουν παρουσιάσει οι LG και Sony στις 84 ίντσες, η Sharp στις 60 ίντσες και η Toshiba στις 55 ίντσες.

Η ανάλυση που εκπέμπει το ψηφιακό σήμα η Digea είναι 720×576 pixels.

, Στην Κορέα ετοιμάζουν τηλεοπτικά προγράμματα σε UHD και εσύ περιμένεις να έρθει η Digea στην περιοχή σου

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μαγκογιάν Γκάρο

Ναι, ΟΚ, γιατί έτσι όμως εμείς εδώ στην Ελλάδα; Γιατί καθυστερούν όλα τόσο;

Νικολας

Μιζέρια το μεγαλειο σου !!

costas

θελεις και UHD TV στην ελλαδα χαχαχαχαχαχαχα με εκανες και γελασα πρωι πρωι

NikosV

Για αλλη μια φορα επιβεβαιωνεται οτι ζουμε πισω απο τον Ηλιο.. Παω να παρω το ροπαλο μου να βγω να κυνηγησω για το μεσημεριανο φαγητο…

Dimitris

Μονο όταν ξεχάσουμε τι θα πει: παω πάνω να κουνήσω την κεραία, κούνησε την κεραία ο αέρας κτλ, θα δούμε άσπρη μέρα.

Nikos

XAXAXA!!!

Makis

3,5 χρόνια (έναρξη Σεπτέμβριος 2009) βρε ξεφτίλες (Digea) και δεν έχετε καλύψει ούτε τη μισή Ελλάδα, άσε που μπαίνοντας στο site τους και συγκεκριμένα στο “επόμενο σημείο” λέει αυτό:

“…Προς το παρόν δεν έχει καθοριστεί το επόμενο σημείο εκπομπής τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία. Πιο αναλυτικά, το άρθρο 37 του νόμου 4053/2012 προβλέπει ότι «με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργού στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες του Υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, μπορεί κατά περίπτωση να καθορίζονται ημερομηνίες διακοπής εκπομπών τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από τα επιτρεπτά κέντρα ψηφιακής εκπομπής που προβλέπονται στο Παράρτημα V της ΚΥΑ 21161/2008 (Β΄1680), όπως ισχύει, ή στην προβλεπόμενη απόφαση της παρ. 12 του άρθρου 13 του ν. 3592/2007 (Α΄161)». Συνεπώς η εταιρεία μας αναμένει τις σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Υπουργείων….”

Dimitris Charalampakis

“Δεν είναι έτοιμος ο κόσμος για τη Ψηφιακή τηλεόραση”

Αυτά έλεγαν (οι κύριοι) της Digea για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό το παραπάνω, σε δελτίο τύπου, νομίζω πριν 2 χρόνια.
Ικανότατοι!

chris

παιδια κλειστε την tv με οποια αναλυση και αν ειναι και ολα θα ειναι καλυτερα.

bg

Ποιος χέστηκε αν η τηλεόραση της Ψωροκώσταινας με τον σουλειμαν και την ασι είναι ακόμη SD και αναλογική… στο piratebay τα πάντα είναι σε FullHD!

Demis

@costas μπορει uhd να μην έχουμε αλλά την τέχνη να πίνεις frappe δεν την έχει κάνεις από αυτούς σε αυτό Ελλάδα έχει πρωτιά παγκόσμιος μιν το ξεχνάμε

Γιώργος Ξ.

Έκοψα τελείως την τελεόραση με το πρώτο ριάλιτι.Έβλεπα ειδήσεις μόνο… Με το που ξεκίνησαν τα πολυπαράθυρα στα δελτία ειδήσεων και οι ¨δραματικές μουσικές¨ πριν τις αστυνομικές ειδήσεις (φόνοι, βιασμοί κτλ) τις έκοψα και αυτές.Να είναι καλά το διαδίκτυο, αλλά και όσοι μας υπόσχονται ταχύτητες έως …24mbps και μας δίνουν τελικά το πολύ μέχρι 8-10 γιατί… φταίνε τα απαρχαιωμένα καλώδια, η απόσταση από το κέντρο, το μόντεμ του υπολογιστή, το ασύρματο γουάι φάι που είναι πιο αργό από το καλώδιο, κάτι προσωρινά έργα ¨αναβάθμισης¨του δικτύου, κάτι σκαψίματα της ΕΥΔΑΠ της ΔΕΗ του ΟΤΕ του Μετρό που έπεσαν πάνω στα καλώδια και ένα κάρο ακόμα αηδίες που έχω βαρεθεί να ακούω.Λευτεριά στον αγωνιστή Λαυρεντιάδη 🙂

bikiapo

εδώ δεν έχουμε να φάμε το Uhd περιμένουμε να κάνουμε το Σταύρο μας που έχουμε και τηλεόραση αν και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα να μην είχαμε

mariosk89

τριτοκοσμική χώρα με τριτοκοσμικό λαό είμαστε. θέλουμε και UHD. εδώ στα πρώτα βήματα της digea βγήκε συγκεκριμένο κόμμα και έλεγε για τους αποκωδικοποιητές και για τις γιαγιάδες που θα δυσκολευτούν. παίρνουμε ότι μας αξίζει και αυτό θα γίνεται μέχρι να ξυπνήσουμε.

K.boug

Δεν βλεπω TV εδω κ 5 χρονια..
οποτε ειτε digea ειτε Αηδιτζια ..να ειναι καλα τα Torrents και το FullHd.
Αυτη η Nova υπαρχει ακομα?χαχα! ηθελα να ηξερα ποιος δινει τοσα λεφτα για τετοια καναλια!!

ιωαννης

εβλεπα εχτες το amazing spiderman σε full HD,Bluray και 3d!
απλα δεν χρειαζεται το UHD..ποσο καλυτερο μπορει να γνει κατι?
καλα πια digea μωρε,και να ερθει,με τις σαβουρες που εχει η τηλεοραση,και με τις διαφημισεις που βαζει,απλα αχρειαστη θα ειναι ΟΤΑΝ ερθει..

Panos7GR

Χαχα καλά για την Digea μην το ψάχνετε… Ξέρει κανείς σας τι πρόστιμο έφαγε η Ελλάδα από την ΕΕ γιατί δεν έχει ακόμα ψηφιακό σήμα;; Αν δεν υπήρχε αυτή η υποχρέωση σιγά μην φεύγαμε ποτέ από το αναλογικό σήμα!! Οι γιαγιάδες και οι θειτσες μας νοιαξανε… Απλώς στο Ελλάντα η γραφειοκρατία καλά κρατεί και οι υπάλληλοι μόνο να ξυνονται ξέρουν! Εδώ πέρισυ δεν είχαμε τηλεόραση για 2.5 βδομάδες στο νησί γιατί είχε πέσει κεραυνός και οι 10 νοματαιοι που έχουμε διορθωναν με ρυθμούς σαλιγκαριου την βλάβη.
(Στα Δωδεκάνησα που μένω το μόνο νησί που έχει ψηφιακό σήμα είναι η Ρόδος)

@K.boung: Nova πληρώνουν (τουλάχιστον όσους ξέρω) αυτοί που έχουν HD και Full HD τηλεοράσεις σε μέρη της Ελλάδας που δεν έχει φτάσει το ψηφιακό σήμα γιατί πολύ απλά το αναλογικό σε τέτοιες αναλύσεις οθονών είναι άθλιο.

keysmith

Μην βρίζεται την Eλλάδα, σκεφτείτε στην Ουγκάντα δεν έχει πάει καν αναλογικό σήμα.. “έκλεγα που δεν είχα παπούτσια μέχρι που είδα έναν χωρίς πόδια”..

Ξέρω πρέπει να κοιτάμε το καλύτερο αλλα τι να κάνουμε δεν μπορούμε να ήμαστε σε όλα πρώτοι. Να το πώ αλλιώς τι να το κάνω το UHD στην Ελλάδα? Να βλέπω “Τούρκικά” και “μάγειρες”. Οι Ασιάτες πρωτοπορούν στα ηλεκτρονικά γιατί είναι τρόπος ζωής. Το ίδιο και εμείς στους καφέδες. Τι καφέ να πιείς στην Ιαπωνία σε σχέση με την Ελλάδα. Εκεί είναι “μεσαίωνας”. Έκαστος στο είδος του λοιπόν 🙂 😛 ..και η Ελλάδα στους φραπέδες :-{)

Εμένα μου φτάνει το hd-ready/HD προς το παρόν..

Γιώργος

Μάλλον δεν θα πρέπει να έχουμε απορίες για όλες αυτές τις καθυστερήσεις, ούτως ή άλλως λεφτά για μίζες δεν υπάρχουν πια (βλέπε μηχανήματα, κεραίες κτλ. εξοπλισμός για την ψηφιακή εκπομπή) όπως έγινε με τη siemens, και αν υπάρχουν σίγουρα δεν θα τα διαθέσουν για να καλύψουν τις ανάγκες της τεχνολογίας, έτσι κι αλλιώς ότι έργο γίνεται στην ελλάδα ιδιωτικό ή δημόσιο θέλει τη μίζα του.

Στέλιος

@bg @K.Boug
Συμφωνώ απόλυτα. Από το να βλέπουμε Τούρκικα σε υψηλή ανάλυση καλύτερα να μην βλέπουμε καθόλου.

Έχουν σώσει κόσμο και κοσμάκη τα “παράνομα” torrent sites…

Λορέντζος

Παντος για ενημερωση προς ολους τους φιλους, Πριν 1,5 χρόνω περίπου με ολα αυτα που γίνονται στην πατρίδα μας πήρα την αποφαση και ξήλωσα την τηλεόραση εντελώς όμως, ενημερώνομαι μονο απο το διαδίκτυο κατεβάζω και βλέπω μονο ταινίες εχω αρκετα μεγαλη οθονη στο pc, και ποιο ειναι το αποτελεσμα? Ηρεμησα, σταματησα να θελω να τα σπασω ολα με αυτα που ακουγα και εβλεπα απο τα γνωστα καναλια που μονο ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεν ειναι απο τις ειδησεις μεχρι τα σηριαλ γινετε πλύση εγκεφαλου. Ευχαριστω αλλα δεν θα παρω……….

Ζαφείρης

Χαχαχα εγω εδω που μενω χαλασε ο ενισχυτης και δε πιανω ουτε αναλογικο!! :DDDDD

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Εχω την εντυπωση οτι η DIGEA δεν έχει ούτε καν 720p !!! Στα 576 ειναι και το ψηφιακο σημα….
Ναι ειμαστε αθλιοι……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung UHD

Samsung Odyssey Neo G9: Με οθόνη 57 ιντσών 240 Hz Dual UHD

H Samsung ανακοίνωσε την κορυφαία της οθόνη Odyssey Neo G9 57″, μια καμπύλη οθόνη gaming με ultrawide πάνελ 57 ιντσών.

Internet 4K YouTube

Μείωση τιμής για το YouTube TV 4K Plus

Το YouTube μπορεί να ξεκίνησε ως μία δωρεάν πλατφόρμα μουσικής, όμως πλέον οι επιλογές για τους χρήστες είναι ατελείωτες, όπως το YouTube TV 4K Plus.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Home Cinema LG OLED 4K

Mε κάθε αγορά μιας LG OLED GX TV δώρο ένα GX Sound Bar

Απόλυτη οπτικοακουστική αρμονία στον χώρο σας με την OLED GX TV και το κορυφαίο GX Sound Bar της LG. Mε κάθε αγορά μιας OLED GX TV δώρο ένα GX Sound Bar.