Η LG παρουσιάζει την κορυφαία σειρά OLED TV στην CES 2014

Οι τυχεροί επισκέπτες της LG στην έκθεση CES 2014, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη μεγαλύτερη στον κόσμο ULTRA HD CURVED OLED TV (μοντέλο 77EC9800), καθώς και τα διάφορα OLED TV μοντέλα 55 και 65 ιντσών. Ακόμη, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δουν την κομψή τηλεόραση GALLERY OLED TV (μοντέλο 55EA8800) αλλά και τη φιλική προς το περιβάλλον CURVED OLED TV.

Τα μοντέλα ULTRA HD CURVED OLED τηλεοράσεων, 55, 65 και 77 ιντσών, συνδυάζουν την αποκλειστική WRGB OLED τεχνολογία της LG με 4K Ultra HD ανάλυση οθόνης, θέτοντας νέα standards στην ποιότητα εικόνας και στο βάθος της θέασης. Γεμίζοντας το πεδίο όρασης του θεατή με απίθανες εικόνες έντονης αντίθεσης, η αισθησιακά κυρτή οθόνη της 77EC9800 υποστηρίζεται από ένα πανέμορφο stand σε μορφή φύλλου. Αποτελώντας ένα πολύ ξεχωριστό προϊόν, το μοντέλο 77 ιντσών έλαβε το Best of Innovations βραβείο των CES Innovation Awards 2014.

Η θερμοκρασία του χρώματος σε κάθε pixel στην τεράστια οθόνη των 77 ιντσών ελέγχεται αυτόματα από τον LG Color Refiner, χαρίζοντας ανώτερη συνοχή και ισορροπία. Η απόλυτη αναλογία αντίθεσης ελέγχεται από τον High Dynamic Range (HDR) αλγόριθμο της εταιρείας. Η εντυπωσιακή ULTRA HD CURVED OLED διαθέτει ακόμη τα εντυπωσιακά οπτικά της ULTRA CINEMA 3D. Χάρη στην τεχνολογία επιβράδυνσης που χρησιμοποιείται και στα κινηματογραφικά φιλμ αλλά και την Ultra HD ανάλυση, ο χρήστης μπορεί να θαυμάσει τα πιο ρεαλιστικά 3D εφέ χωρίς να χρειάζεται να υπομείνει κάποιο τρεμόπαιγμα ή παρεμβολές που μπορεί να του αποσπάσουν την προσοχή.

Για περισσότερες επιλογές θέασης υψηλής ανάλυσης, η 77EC9800 είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία Tru-ULTRA HD Engine Pro της LG, η οποία μπορείς να αναβαθμίσει SD, HD ή και Full HD περιεχόμενο σε ποιότητα εικόνας 4Κ που κόβει την ανάσα. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο ομαλό, καθώς οι δυνατότητες διόρθωσης σφαλμάτων που προσφέρει ο υψηλής ανάλυσης αλγόριθμος, αποτρέπουν τη δημιουργία θολούρας κατά τη διαδικασία της αναβάθμισης αυτής. Η τηλεόραση, επίσης, ενσωματώνει το Motion Estimation Motion Compensation (MEMC) το οποίο επιτρέπει στις σκηνές δράσεις να εμφανίζονται πιο ομαλές, πιο καθαρές και πιο ρεαλιστικές.

LG OLED TV CES 2014, Η LG παρουσιάζει την κορυφαία σειρά OLED TV  στην CES 2014

Με σκοπό να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για τηλεοράσεις OLED παγκοσμίως, η LG εγκαινιάζει βάσεις παραγωγής σε μία σειρά από χώρες εκτός της Κορέας. Η εταιρία έχει ήδη ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις της σε Βραζιλία, Πολωνία, Κίνα και Ταϊλάνδη ενώ μία υπερσύγχρονη βάση παραγωγής στο Μεξικό θα ξεκινήσει να παράγει τηλεοράσεις OLED μέσα στη χρονιά για να εξυπηρετήσει τις αγορές της Βορείου Αμερικής. Το παγκόσμιο αυτό δίκτυο παραγωγής προσφέρει στην LG το προβάδισμα στην τεχνολογία τηλεοράσεων επόμενης γενιάς. Η εξυπηρέτηση τοπικών και γειτονικών αγορών από τις στρατηγικά τοποθετημένες βάσεις παραγωγής μειώνει τα εξαγωγικά έξοδα και βοηθά στη διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων τιμών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexis

Oled δν ειναι τεχνολογια της samsung?

Κώστας Βλαχάκης

2000 – LG Electronics develops organic EL displays for mobile gadgets
2000 – NEC, Samsung To Develop Organic Wireless Displays
2000 – Sanyo Electric to start mass production of color organic EL panels in 2001
2000 – UDC and PPG Industries Form Strategic Alliance for Development & Supply of Chemicals for OLED Manufacturers
2000 – Motorola Grants OLED Technology Rights To Universal Display And Takes Equity Position
2000 – Toshiba Corp. plans to produce (organic EL) panels in 2001
2000 – Ritek plans to mass produce OLED
1998 – Green Organic LED Shows High Efficiency
1998 – Kodak, Sanyo Show Full-Color Active Matrix Organic Display; First Color OEL Display Increases Threat to LCD Display Dominance
1997 – Pioneer Electronic Produces EL Display with 260,000 Colors
1997 – UDC Demonstrates Flexible Flat Panel Display Technology
1996 – CDT gives world’s first public demonstration of Light Emitting Polymer devices
1996 – Pioneer produces the world’s first commercial PMOLED – a monochrome 256×64 display for car audio systems.
1987 – Ching W. Tang and Steven Van Slyke develop the world’s first working OLED at Eastman Kodak
1950 – Luminance in organic materials is discovered in France.

https://www.oled-info.com/history-page-4

Gmis

@alexis η OLED ειναι τεχνολογια της LG , (οχι της samsung) αλλα αυτο δεν σημαινει πως οι αλλες εταιρειες δεν μπορουν να την χρησιμοποιησουν !

φιλικα ! 😉

Alexis

Εχει σχεση με την super amoled ?

Κώστας Βλαχάκης

Η Super AMOLED είναι “υποκατηγορία” των OLED.
https://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED

Alexis

Αρα ειναι της lg. Γτι ομως η lg δν χρησιμοποιεί oled τεχνολογια στα κινητα της?

Σταμάτης

Η εικόνα της 55αρας που την είχα δεί στην Hi End (έκθεση)
Κυριολεκτικά είναι Ασύλληπτη…

xristos p

Το LG G3 κάτι μου λέει ότι θα έχει OLED με ανάλυση 2560×1600!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.