Μεγάλη κάμψη για τους Ιάπωνες κατασκευαστές τηλεοράσεων

Με αφορμή τις προβλέψεις για μεγάλες απώλειες της Sharp, ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολλαρίων για το μήνα Μάρτιο, και επικείμενες ανάλογες ανακοινώσεις από Sony και Panasonic, οι Ιάπωνες κατασκευαστών TVs υποχωρούν απέναντι στο σφοδρό ανταγωνισμό από LG και Samsung.

Το forecast της Sharp που προβλέπει μεγάλες ζημιές για το επερχόμενο διάστημα είναι ενδεικτικό της κάμψης που παρουσιάζει η βιομηχανία μεγάλων panels της Ιαπωνίας. Οι αιτίες εντοπίζονται εφενός στο πολύ δυσμενές οικονομικό κλίμα της χώρας, αλλά και στις καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία της 11ης Μαρτίου σε πάρα πολλές βιομηχανίες των δυτικών ακτών της.

Η Sharp έχει ήδη μειώσει πρακτικά στο μισό την παραγωγή της που προορίζεται σε αγορές της Δύσης και προσανατολίζεται σε αλλαγή πλεύσης. Συγκεκριμένα σκέφτεται να περιορίσει την παρουσία της στην αγορά των μεγάλων τηλεοράσεων, όπου έχει ένα σπουδαίο όνομα με τη σειρά Aquos και να στραφεί στην πιο επικερδή αγορά μικρών και μεσαίων panels που προορίζονται για κινητά, tablets και notebooks.

, Μεγάλη κάμψη για τους Ιάπωνες κατασκευαστές τηλεοράσεων

27
0

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

To μωρό τι δείχνει; Αυτο ειναι το μεγαλύτερο που έχει δοκιμάσει; (πάνελ βεβαίως βεβαίως)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Home Cinema Apple Home cinema Sharp

Sharp 32” 4K monitor, Με 4.000 ευρώ από την Apple στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η διάθεση από τη Sharp, οθόνης 32 ιντσων τεχνολογίας LED με ανάλυση 4K (Ultra HD 3840×2160 pixels) μέσω των online καταστημάτων της Apple στην Ευρώπη. Μια κίνηση που δείχνει πως πλησιάζει η κυκλοφορία των ανανεωμένων Mac Pro και η Apple διαθέτει προς πώληση τις συγκεκριμένες οθόνες, έτσι ώστε οι υποψήφιοι κάτοχοι των Mac Pro […]

Home Cinema Home cinema

EPSON, Τα φωτεινότερα χρώματα στους προβολείς LCD

Η Epson παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γιατί οι προβολείς της έχουν τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους προβολείς της αγοράς. Εκπρόσωποι Τύπου και πελάτες της Epson παρακολούθησαν τα οφέλη της ομοιόμορφης απόδοσης λευκού και έγχρωμου φωτισμού των προβολέων (Color Light Output), χάρη στην τεχνολογία 3LCD που αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες.

Home Cinema Home cinema OTE TV

OTE TV, Διαθέσιμος ο δέκτης PVR για συνδρομητές μέσω δορυφόρου

Τη δυνατότητα εγγραφής των προγραμμάτων των καναλιών του, προσφέρει ο ΟΤΕ TV από σήμερα και στους συνδρομητές μέσω δορυφόρου, με τη νέα υπηρεσία PVR (Personal Video Recorder), για να μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους προγράμματα όποτε θέλουν. Με τη νέα υπηρεσία, οι συνδρομητές του OTE TV μέσω δορυφόρου μπορούν: