Πρώην υπάλληλος της Apple σχολιάζει ότι δεν υπάρχει πλέον καποιος στην εταιρεία να πει όχι

Πρώην υπάλληλος της Apple, ο Michael Margolis που παλαιότερα ήταν υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης του user interface (UI) του Apple TV “καρφώνει” τον ίδιο τον Tim Cook αναφέροντας ότι το νέο UI του νέου Apple TV είχε παρουσιαστεί στον Steve Jobs πριν 5 χρόνια και το είχε απορρίψει γιατι δεν του άρεσε και συνεχίζει λέγοντας ότι σήμερα δεν υπάρχει πλέον κανείς να πει όχι σε ένα άσχημο σχέδιο.

Πραγματικά το έχω σκεφτεί αρκετές φορές από τότε που πέθανε ο Steve Jobs, προς τα που οδεύει η Apple; Χωρίς τον Steve θα μπορέσει να συνεχίσει καινοτομικά και να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την τεχνολογία;

, Πρώην υπάλληλος της Apple σχολιάζει ότι δεν υπάρχει πλέον καποιος στην εταιρεία να πει όχι

, Πρώην υπάλληλος της Apple σχολιάζει ότι δεν υπάρχει πλέον καποιος στην εταιρεία να πει όχι

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosChr.

Και αυτή η εταιρεία κάποια στιγμή θα κάνει τον κύκλο της.

Χρίστος

ειναι αληθεια οτι η apple αρχιζει να χανει το παιχνιδι.. ενω ηταν η βασιλισσα της μουσικης έχει καταστρεψει το ipod nano, η τελευταια του εκδοση αρεσει σε παρα πολυ μικρο αριθμο καταναλωτων και επισης εχει αφησει το ipod touch χωρις καμια αναβαθμιση οσο αφορα το hardware, κατι που το κανει πολυ λιγοτερο επιθυμιτο. αυτες ηταν οι 2 συσκευες με τις υψηλοτερες πωλησεις οσο αφορα την μουσικη. τα ipod shuffle και classic ποτε δεν ειχαν ιδιαιτερη ζητηση, το shuffle για τις πολυ λιγες δυνατοτητες του και το classic για την τιμη του, αφου 250Ε ειναι πολλά για ενα ipod. τωρα εχει σχεδον χασει το θρονο οσο αφορα τα κινητα τηλεφωνα, λογω σοβαρων ελλειψεων τοσο σε hardware(συγκριτικα μικρη οθονη, σιγκριτικα αδυνατος επεξεργαστης) οσο και σε software(bluetooth, ραδιο, customization). οσο αφορα τα tablets εινα αδιαμφησβιτιτα η βασιλισσα αλλα τα δεδομενα δειχνουν οτι αυτο δεν θα ισχυει για πολυ καιρο ακομα. οποταν ενώ ειχε την υψηλοτερη θεση σε μουσικες συσκευες, κινητα και tablets τωρα εχει χασει εντελως στη μουσικη, εχει χασει εντελως σχεδον στα κινητα και στραγγαλιζεται να κρατισει τα tablets. πραγματικα αρχιζω να απογοιτευομαι απο την apple ενω ειμαι apple fanboy (οχι στην ιδια κατηγορια με τα χαζα apple fanboys που μιλουν χωρις… Συνέχεια »

Νίκος

βασικά εμένα μου αρέσουν γενικά τα iphone για το λόγο που είπε και ο Xριστος από πάνω προς το τέλος του σχόλιου. αλλά ρε φιλέ με αυτές τις τιμές ούτε σε όνειρο δεν το βλέπω . ούτε το μηνιάτικο μου δεν φτάνει για να πάρω iphone

liakos

η apple ειναι καλυτερη οσον αφορα το τομεα των κινητνω μονο και μονο γιατι οι αλλες εταιριες ειναι επιπολαιες με το να βγαζουν καθε μηνα καινουριο κινητο Προσφατα αλλαξα απο iphone σε lumia 800. Ενω το UI ειναι απαιχτο γρηγορο και πραγματικα δε χρειαζεται να κατεβασεις καμμια εφρμογη, η καταραμενη ΝΟΚΙΑ βγαζει ολο προβληματα μια με τη μπαταρια τωρα με την κακη ποιοτητα ηχου.

Blue

Είναι λογικό όταν μία προσωποπαγής εταιρία που βασίζεται στο απίστευτα αποδοτικό της marketing και στην (χωρίς βάση για εμένα) ανάδειξη του επικεφαλής της σε guru της τεχνολογίας, που και καλά ό,τι λέει και κάνει είναι απίστευτα καινοτόμο και μπροστά από την εποχή του (δηλαδή πάλι marketing), να κλονίζεται σημαντικά όταν χάνει τον επικεφαλής της. Πέρα από τις αναταράξεις που θα έχει σε διοικητικό και ηγετικό επίπεδο, χάνει και την βιτρίνα της. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες αλλά στην Ελλάδα, που ο κάθε πικραμένος ήθελε να αγοράσει iPhone, προφανώς ένα μεγάλος μέρος όσων το αγόραζαν, δεν είχαν ιδέα πως να το εκμεταλλευτούν ή γιατί, που και αν υπερτερεί σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Οι περισσοτεροί το αγόραζαν επειδή ένιωθαν ότι η κατοχή του τους ανεβάζει στα μάτια των άλλων ή γιατί άκουγαν από πάντού ότι τα iPhone είναι τα καλύτερα ή ότι η Apple και ο Jobs είναι πολύ μπροστά ή κάτι παρεμφερές. Αν λοιπόν, πάψει να υπάρχει ο Jobs, όπως συμβαίνει πια, και πάψει να είναι τόσο αποδοτικό το marketing, για το οποίο σε μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνος ο τεράστιος marketer Jobs, είναι πολύ πιθανό όλο αυτό να ξεθωριάσει και πολλοί να σταματήσουν να σκέφτονται σαν αυτόματη… Συνέχεια »

thunderc8

καλά η apple θα πέσει, είναι αναπόφευκτο για πόσο θα στηρίζετε μια εταιρία μόνο στο μάρκετινγκ για να κάνει πωλήσεις.
Θα πουλήσεις μια δύο μετά θα ξυπνήσει ο μάγκας και θα πει “καλά γιατί πληρώνω τόσα ενώ με τα μισά λεφτά μπορώ να πάρω το ίδιο και καλύτερο”.
Φυσικά και θα παραμείνει στο παιχνίδι αλλα θα περιοριστεί στους απλούς χρήστες τύπου tap and go.
Σε αυτό που την παραδέχομαι είναι πως με το IOS έπιασε την μάζα των ατόμων με την απλότητα και την ευχρηστία του, και έπιασε τα άτομα που πάνε να αγοράσουν smartphone γιατί ακούγετε hightech και τους έδωσε την δυνατότητα να μάθουν να χειρίζονται το κινητό τους για κάτι παραπάνω απο το παίρνουν μόνο τηλέφωνο.

dimpep

@thunderc8 Αυτό ήταν αναπόφευκτο όσο προχωρούσαν τα χρόνια και τα τηλέφωνα γίνονταν από dumb σε smartphones. Απλά πουλάει πολύ το marketing και το premium-ειδές της υπόθεσης. Αν το iPhone έπεφτε 200 ευρώ, δεν θα πουλούσε τόσο. Πάντα μας τραβάει η ανωτερότητα σαν τιμή γιατί έμφυτα έχουμε συνδέσει τιμή=ποιότητα,status κλπ.

Voyager13

Το προς τα που παει η Apple θα το δούμε στο μέλλον με νεο iOS και το νέο iPhone . Όσο για τις ταμπλέττες ακομα παίζει σχεδόν μόνη της . Τα περί μάρκετινγκ και status symbol τα ακούμε χρόνια και το μόνο που βλέπουμε είναι αύξηση των πωλήσεων της apple , άραγε τόσα εκατομμύρια ανθρώπων ξεγελιουνται συστηματικά ή μήπως τελικά το όλο οικοσύστημα δουλεύει και αποδίδει γιαυτό και πουλάει ; Τέλος πιο είναι αυτο το τηλέφωνο που κάνει τα μισά λεφτά λεφτά από το iPhone και κάνει κανείς καλύτερα την δουλεια του με αυτο να το πάρω και εγω ;

Argiris

O Τζoμπς ασχoληθηκε με ανατoλικη φιλoσoφια,με διαλoγισμo.Εμεινε καιρo στην Ανατoλη.Τι θελω να πω.Απεκτησε κατι πoυ oσoι δεν τo εχoυν ζησει δεν μπoρoυν να καταλαβoυν.Αυτo εκτoς των αλλων φαινεται στα πρoιoντα της πoυ ακoμα oι αλλες εταιριες δεν τo εχoυν πιασει.Στην αισθηση απλoτητoς και oτι ειναι αγαπησιαρικα πρoιoντα.Oπoια εταιρια τo καταλαβει θα βρεθει μπρoστα.O νεoς CEO της apple δεν εχει αυτη την δυνατoτητα oσo καλoς και να ειναι.

Sotiris

@ Voyager

Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι HTC Trophy, απίστευτα smooth και μόλις 200€. Πίστεψε με κάνει ακριβώς ότι το iphone.Παίρνει τηλέφωνο, στέλνει μαιλ, τραβάει φωτογραφίες, βίντεο, παίζει μουσική, έχει και ραδιόφωνο κτλπ.
Δεν λέω ότι είναι καλύτερο από το iphone αλλά σίγουρα κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα!
Θα πάρει και όσες αναβαθμίσεις αντέξει σαν Hardware και θα σε αναγκάσει κανείς να το αλλάξεις πριν απ’όταν εσύ αποφασίσεις.
Δεν καταλαβαίνω γιατί για ένα τηλέφωνο που είναι κατα 15~20% καλύτερο (αν αυτό είναι μετρήσιμο) να δώσεις 400€ περισσότερα.

Τώρα στο θέμα μάρκετινγκ μπορώ να πω ότι ο Jobs ήταν από τους καλύτερους μάνατζερ που έχει υπάρξει ποτέ ήξερε τι θα πουλήσει και πως θα το σπρώξει στην αγορά αλλά μέχρι εκεί. Το 4gs για μένα δεν είχε καμία καινοτομία όλα κυκλοφορούν/κυκλοφορούσαν στην αγορά. Ελπίζω μόνο το επόμενο τηλέφωνο να δώσει και πάλι τροφή για σχόλια και να καλυτερεύσει τον ανταγωνισμό. Μακάρι να γίνει όπως και με το 3G, 3Gs και μετά 4….

a

απαραδεκτο design και δεν χρειαζεται να εισαι SJ για να το καταλαβεις.

A

Καλα, το ντιζαιν της Αππλ είχε πολλά θέματα και ΕΠΙ Σ.Τζ. Το ιδρωμένο γραφικό σαν επιφάνεια εργασίας στο ιΠαντ, τα δερματόδετα σημειοματάρια, η ξύλινη ραφιέρα στο “βιβλιοπωλείο”… ΕΛΕΟΣ!
Παλι καλά που έρχονται τα “ΠορτοΠαράθυρα” (με Νόκια βεβαίως βεβαίως)

Voyager13

@sotiris τοTrophy είναι ένα πολυ καλό smartphone με εξαιρετικό value for money και windows phone λειτουργούν άψογα και πολυ ομαλά . ΟΜΩΣ ούτε την κάμερα , ούτε το gps ουτε την οθόνη και κυρίως ούτε τις εφαρμογές του iPhone . Σίγουρα δεν είναι για όλους και σίγουρα υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές που είναι φθηνότερες χωρίς να είναι φτηνιαρικες όπως το trophy , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και καλύτερα . Αυτό που θέλω να πω χωρίς ίχνος οπαδισμού , ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί πολύ ή καθόλου με προϊόντα της Apple είναι ότι πέρα απο μάρκετινγκ , μόδες και status symbol που σίγουρα υπάρχουν , ο βασικός λόγος που πουλάνε τόσο πολυ και οποίος αγοράσει μια φορά συνήθως μένει ,είναι ότι σου παρέχουν πολυ καλη εμπειρία χρήσης . Η apple φυσικά θέλει να κερδίσει σίγουρα χρήματα κοιτάζει όμως να ευχαριστήσει και τον πελάτη της . Αυτό δεν το βρήκα στο Android που οι διάφορες εταιρείες θέλουν απλά να πουλήσουν συσκευές , η Microsoft όμως το προσπαθεί και είναι σε καλό δρόμο . Εάν η apple συνεχίσει να εστιάζει στον πελάτη της δεν θα πέσει , αν αλλάξει πορεία τότε το μάρκετινγκ και το όνομα της από μόνα τους… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.