Panasonic 3D Full HD

Το πρώτο τρισδιάστατο Υψηλής Ευκρίνειας σύστημα οικιακού κινηματογράφου στον κόσμο παρουσίασε επί ευρωπαϊκού εδάφους πριν από λίγες ημέρες η Panasonic, σε ετήσιο συνέδριό της που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Πρόκειται για την τρίτη εμφάνιση του συστήματος, μετά την CEATEC JAPAN 2008 τον περασμένο Οκτώβριο και τη CES 2009, τον Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

, Panasonic 3D Full HD

Το νέο σύστημα συνδυάζει οθόνη plasma HDTV με διαγώνιο 103 ίντσες, δίσκους με περιεχόμενο 3D και συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray για να δώσει δύο εικόνες Υψηλής Ευκρίνειας (1920×1080 pixels) που αντιστοιχούν στο αριστερό και το δεξί μάτι του θεατή. Μ’ αυτό το σύστημα, η Panasonic αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως βρίσκεται στην πρωτοπορία της τεχνολογίας, καθώς όσα είχαν παρουσιαστεί ως τώρα από άλλους κατασκευαστές δεν μπορούσαν να προσφέρουν τρισδιάστατες εικόνες πραγματικά Υψηλής Ευκρίνειας, λόγω περιορισμών εύρους και χωρητικότητας. Ο θεατής χρησιμοποιεί ειδικά γυαλιά ενεργού φωτοφράκτη, τα οποία συγχρονίζονται με την Plasma HDTV, για να δώσουν τρισδιάστατες, εξαιρετικά ρεαλιστικές εικόνες, με διπλάσιο όγκο πληροφορίας απ’ ό,τι οι απλές τηλεοράσεις HD, σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας περιβάλλοντα ήχο.

, Panasonic 3D Full HD

Ως τώρα, όλα τα καταναλωτικά 3D συστήματα υπέφεραν από μειωμένη κατακόρυφη ανάλυση και χαμηλή ποιότητα εικόνας, επειδή, λόγω έλειψης χωρητικότητας, ο διαχωρισμός δεν γινόταν σε δύο ισάξιες υψηλής ανάλυσης εικόνες, αλλά σε μία εικόνα που διαχοριζόταν σε δύο “μισά”, που αντιστοιχούσαν σε κάθε μάτι, και προβάλλονταν χωριστά, με αποτέλεσμα μειωμένη ανάλυση και ποιότητα. Το νέο 3D σύστημα της Panasonic, όμως, χρησιμοποιεί δύο ανεξάρτητες πλήρους υψηλής ευκρίνειας εικόνες (μια για κάθε μάτι) πετυχαίνοντας έτσι και πολύ ρεαλιστική τρισδιάστατη αίσθηση και καταπληκτική ποιότητα εικόνας υψηλής ευκρίνειας. Η Panasonic το κατάφερε εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας plasma, αλλά και με καινοτομικές λύσεις στο χώρο της οπτικής τεχνολογίας από τα Panasonic Hollywood Laboratories, οι οποίες επέτρεψαν την εγγραφή διπλών εικόνων (αριστερά–δεξιά) στα 1080p, στον ίδιο δίσκο Blu-ray, χωρίς καμία απώλεια ποιότητας, για αναπαραγωγή σε πραγματικό χρόνο.

Οι τρισδιάστατες εικόνες, που έχει ήδη στη διάθεσή της η Panasonic, καλύπτουν μεγάλη θεματολογία, όπως υλικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων από το Χόλυγουντ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
isidorosr20595

Αληθινό 3D είναι σαν του Village;

isidorosr20595

Μήπως ξέρεις πόσο κοστίζει όλη αυτή η εγκατάσταση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema featured LG Panasonic

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020 – Σήκωσέ τις!

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Home Cinema Panasonic

Panasonic: Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Reviews featured Hands-on Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.

Cars Panasonic Tesla

Panasonic: Νέα τεχνολογία μπαταριών αναμένεται να βελτιώσει τα Tesla Model 3 και Model Y

Η Panasonic ανακοίνωσε πως θα αυξήσει την ενεργειακή πυκνότητα των κυψελών της μπαταρίας 2170 κατά 5% με μειωμένη περιεκτικότητα κοβαλτίου.