Panasonic, Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάδοση του Roland-Garros 2012 σε 3D

Η διοργάνωση του τουρνουά τένις Roland-Garros 2012, που έγινε στο Παρίσι, καλύφθηκε σε 3D μέσω του EuroSport και της Panasonic. H Panasonic παρείχε όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό end-to-end, δηλαδή από την αρχική εικόνα έως την τελική για την εκπομπή σε 3D. Η Panasonic, μία από τις εταιρείες που πρωταγωνιστεί με την τεχνολογία της στο 3D, παρείχε την απαραίτητη τεχνολογία, αλλά και τεχνογνωσία για να πραγματοποιηθεί η μετάδοση του Roland-Garros 2012.

, Panasonic, Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάδοση του Roland-Garros 2012 σε 3D

Ανάμεσα στον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για το 3D filming είναι το 3D Camcorder AG-3DP1. Η αποθήκευση του 3D stream γίνεται σε μνήμες με την τεχνολογία P2HD, ενώ ο φακός του τρισδιάστατου camcorder της Panasonic είναι – φυσικά – διπλός με x17 zoom. Ο φακός της AG-3DP1 διαθέτει μία ευρεία γκάμα ρυθμίσεων για τη βελτιστοποίηση του για ευρυγώνιες λήψεις, ή για λήψεις tele, όντας ικανός να καλύψει διαφορετικές απαιτήσεις ενός ζωντανού event.

Επιπλέον, η AG-3DP1 συνδυάζει υψηλή ευαισθησία, με αισθητήρες υψηλής ανάλυσης και ικανότητα καταγραφής υψηλής ποιότητας video 3D HD, ενώ την ίδια στιγμή είναι μικρή σε μέγεθος και ευέλικτη. Τα χαρακτηριστικά αυτά την κάνουν κατάλληλη για την κάλυψη ζωντανών αθλητικών γεγονότων, τηλεοπτικών παραγωγών και ταινιών 3D. Για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη ροή του 3D stream προς τους τηλεθεατές, χρησιμοποιούνται παράλληλα μία σειρά από επαγγελματικές συσκευές της Panasonic, σε όλο το μήκος της παραγωγής 3D. Στον εξοπλισμό για την κάλυψη του Roland-Garros 2012 περιλαμβάνονται τα εξής:

• Πολλαπλές AG-3DA1 Camera Recorder
• Side-by-side rig με δύο box κάμερες AK-HC1800 στη θέση της κεντρικής κάμερας
• Έξι live switchers πολλαπλών φορμά (Multi-format) AV-HS450
• Φορητό P2 Mobile-Memory Card Recorder/Player
• Μόνιτορ παραγωγής 3D BT-3DL2550 3D
• Μόνιτορ παραγωγής 3D BT-LH910 3D

, Panasonic, Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για τη μετάδοση του Roland-Garros 2012 σε 3D

Πηγή: Imageview.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema featured LG Panasonic

You.gr: Τηλεοράσεις και Euro 2020 – Σήκωσέ τις!

Το Euro 2020 μπορεί να ακυρώθηκε το προηγούμενο έτος λόγω του COVID-19 αλλά φαίνεται πως “τίποτα-τίποτα δεν το σταματά” και ετοιμάζεται να κάνει σέντρα την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Home Cinema Panasonic

Panasonic: Νέα σειρά τηλεοράσεων OLED για το 2021

Η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Reviews featured Hands-on Panasonic

Panasonic TX-65HZ2000 review: Γιορτή για τα μάτια!

Η πιστότητα της εικόνας και χρώματος είναι η καλύτερη που έχω δει ποτέ. Γιορτή για τα μάτια! Ο ήχος; Καλύτερος και από εξωτερικά soundbars.