Οι Ναζί είχαν εφεύρει το 3D;

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης Philippe Mora αναζητώντας στοιχεία στα Ομοσπονδιακά Αρχεία του Βερολίνου για το επόμενό του ντοκυμαντέρ με θέμα το 3ο Ράιχ, ανακάλυψε δυο 30λεπτα φιλμ με υλικό τραβηγμένο σε 3D! O Mora πιστεύει ότι τα δύο φιλμ έχουν τραβηχτεί με κάμερα 35mm και κάποιο πρίσμα τοποθετημένο μπροστά από τους δύο φακούς και είναι πεπισμένος ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοιας τεχνολογίας φιλμ.
, Οι Ναζί είχαν εφεύρει το 3D;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Καλά αυτό είναι το λιγότερο… Εδώ οχήματα αντιβαρύτητας είχαν κάνει (UFO)… Πολύς ο χρυσός από το ξεγύμνωμα των λαών => πολύ έρευνα…

Vassilios

Ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος ευθύνεται πάρα πολύ για την τεχνολογία που έχουμε σήμερα. Σκεφτείτε ότι πριν από αυτόν είχαμε ατμομηχανές και μετά από αυτόν πυραύλους!!!! Ο πρώτος υπολογιστής δημιουργήθηκε για να υπολογίζει το βεληνεκές κανονιών. Είναι λογικό ότι σε μία τέτοια περίοδο οι λαοί προσπαθούσαν να έχουν όπλα όσο γίνεται τελευταίας τεχνολογίας. Δείτε πόσες αναφορές υπάρχουν για επιστήμονες που κρατούνταν αιχμάλωτοι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα “gadget”! Αλλά ότι σκέφτηκαν να κάνουν 3D ταινίες δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό…! Πέρα από την τεχνολογία όμως ήταν μια φρικτή περίοδος που δεν θα έπρεπε να ζήσει η ανθρωπότητα…

orestis

Τεχνολογία που είναι κατά του ανθρώπου(κι όταν λέω άνθρωπο εννοώ και σένα..δεν είναι κάτι απρόσωπο) δεν μπορεί να λέγεται τεχνολογία! Είναι δυνατόν ο μόνος τρόπος για εξέλιξη(τεχνολογική μόνο γιατί υπάρχουν κι άλλες μορφές!) να είναι η παροχή κονδυλίων για την έρευνα και ανάπτυξη νέων όπλων που θα σε αφανίσουν!? Ο πόλεμος δεν είναι απλά ένα γεγονός κατά το οποίο γυρνάς αιώνες πίσω.. Καταστρέφεσαι κι ο ίδιος σαν ύπαρξη! Χάνεσαι, εξαϋλώνεσαι! Αυτό είναι ο σκοπός μας σαν άνθρωποι? Είναι εύκολο να λέμε κουβέντες όταν είμαστε απ’έξω!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

@ orestis

Καλά τα λες αλλά δυστυχώς οτιδήποτε τεχνολογικό επίτευγμα βλέπεις από πίσω είναι ο στρατός. Όλα ξεκινούν για τον πόλεμο και εφόσον παλιώσουν καταλήγουν στο εμπορικό κοινό.

Μοτοσυκλέτα
Ράδιο
Ιντερνετ
Δορυφορική τηλεόραση
και φυσικά υπολογιστές…

hlias

χαιρομαι που το blog παρακολουθειται απο ατομα με κριση.. keep on!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema 3D TV Philips Samsung

Phillips και Samsung: Τέλος οι 3D τηλεοράσεις από φέτος

Οι 3D ταινίες μπορεί να έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό στο σινεμά, όμως το 3D στο σπίτι, μοιάζει να μην έχει πολλούς fans. Σήμερα η Samsung και λίγο νωρίτερα η Philips, επιβεβαίωσαν επίσημα ότι η σειρά τηλεοράσεων του 2016 δεν θα περιλαμβάνει 3D οθόνες.

Home Cinema 3D TV Home cinema LG

Μεγάλος διαγωνισμός LG Smart TV για developers

H LG Electronics Hellas ανακοίνωσε έναν καινοτόμο και πρωτότυπο διαγωνισμό, στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή με ελληνικό περιεχόμενο για την πλατφόρμα LG Smart TV. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον προγραμματισμό.

Home Cinema 3D TV Home cinema newsletter

Μειώθηκαν οι πωλήσεις επίπεδων τηλεοράσεων για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι επίπεδες τηλεοράσεις (LCD, LED, Plasma) παρουσίασαν πτώση για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία απεικονίζοντας το κορεσμό της συγκεκριμένης αγοράς. Σύμφωνα με στοιχεία της IHS iSuppli το 2012 τα shipments flat τηλεοράσεων ήταν 238.5 εκ. τεμάχια μειωμένα κατά 6.3% σε σχέση με τα 254.6 εκ. τεμάχια το 2011. Τα νούμερα θα επανέλθουν […]

Home Cinema 3D TV Home cinema LG

LG και Samsung, Χωρίς δικαστική διαμάχη η εύρεση λύσης για την τεχνολογία OLED

Η διαμάχη μεταξύ LG και Samsung για την τεχνολογία OLED συνεχίζεται, αλλά από ότι φαίνεται σε πιο ήπιους τόνου. Σύμφωνα με το Κορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap οι δύο εταιρείες αποφάσισαν από κοινού να λύσουν τις διαφορές τους για την πατέντα της προαναφερθείσας τεχνολογίας οθονών μέσω διαλόγου, αφήνοντας τελείως στην άκρη τις όποιες δικαστικές διαμάχες θα […]