Samsung, Ετοιμάζει τηλεόραση 3D για χρήση χωρίς γυαλιά

Η Samsung καταφέρνει τα τελευταία χρόνια να κυριαρχεί σε ότι αφορά την αγορά τηλεοράσεων, αλλά και γενικότερα οθονών. Η κυριαρχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην προσήλωση της εταιρίας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Στον τομέα του 3D χωρίς γυαλιά πάντως έχει μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά μετά την σημερινή παρουσίαση φαίνεται πως θέλει να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

, Samsung, Ετοιμάζει τηλεόραση 3D για χρήση χωρίς γυαλιά

Στη σημερινή επίδειξη της Samsung, η οποία έλαβε χώρα στην έκθεση FPD China 2011 της Σανγκάης, η Κορεάτικη εταιρία μας παρουσίασε την πρώτη της προσπάθεια στην κατηγορία των glasses-free 3D τηλεοράσεων.

Συγκεκριμένα η επίδειξη αφορούσε μια πειραματική τηλεόραση 55 ιντσών, η οποία χρησιμοποιεί δύο LCD πάνελ εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για την προβολή της εικόνας και το δεύτερο για την δημιουργία του 3D εφέ. Η τεχνολογία αυτή δίνει την δυνατότητα μετατροπής της τηλεόρασης σε 2D με την απενεργοποίηση των ενός panel. Μάλιστα όπως υποστηρίζει η Samsung η συγκεκριμένη τηλεόραση μπορεί να προσφέρει την 3D εμπειρία σε θεατές που βρίσκονται σε εννέα διαφορετικές κατευθύνσεις, χαρακτηριστικό πρωτόγνωρο για 3D τηλεόραση.

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά που έγιναν γνωστά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού πρόκειται για πρωτότυπη συσκευή, αλλά αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε είναι ότι όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος της Samsung η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να ενσωματωθεί σε τηλεόραση παραγωγής σε περίπου τρία χρόνια. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Samsung θα αντέξει στον 3D ανταγωνισμό στο ενδιάμεσο διάστημα.

, Samsung, Ετοιμάζει τηλεόραση 3D για χρήση χωρίς γυαλιά

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
takis1994

3χρονια ; Καλα σιγουρα θα τους προλαβει καποιος αλλος….οποτε τα τρια χρονια θα γινουν 1.5..

Δημητρης

Αυτο που έχει το 3ds πάνω κάτω…Αλλα πιστεύω θα δούμε τέτοιες τηλεοράσεις πολυ ποιο γρήγορα…

Solon

Είναι η πρώτη φορά που ακούω για 3d τηλεόραση που ο θεατής δεν δεσμεύεται σε μια συγκεκριμένη θέση-απόσταση προκειμένου να βλέπει το εφέ. Σίγουρα λοιπόν είναι τεράστια πρόοοδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.