Samsung Galaxy Camera, Μία φωτογραφική μηχανή που μοιάζει με smartphone

Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι τελείωσε το event της Samsung στην IFA, έρχεται η ανακοίνωση της πρώτης Android Jelly Bean κάμερας των Κορεατών, η οποία έχει την ικανότητα να κατεβάζει εφαρμογές, να επικοινωνεί αυτόματα με άλλες συσκευές και να ρυθμίζει αυτόματα τις ρυθμίσεις της φωτογράφισης.

Είναι μία κάμερα με Wi-fi, 3G και 4G συνδεσιμότητα και οπτικό ζουμ 21x. Η οθόνη είναι 4.8 ιντσών, τεχνολογίας Super HD AMOLED.

Έχει έτοιμες ρυθμίσεις και modes για να μην μπλέκετε με τις ρυθμίσεις και να βγαίνουν οι φωτό όπως ακριβώς το επιθυμείτε. Η κάμερα είναι ικανή να δεχτεί μέχρι και φωνητικές εντολές, ενώ έχει και εξειδικευμένο content manager. Η Galaxy Camera συνδέεται ασύρματα με το smartphone σας και μπορείτε να βλέπετε μέσα από την οθόνη του ό,τι βλέπει ο φακός της.

Ο αισθητήρας της έχει 16.3 megapixels, η οθόνη έχει διαγώνιο 4.77 ιντσών και το ISO φτάνει το 3200. Έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.4 GHz, μνήμη 8GB με επέκταση κάρτας μνήμης, μπαταρία 1650 mAh, βάρος 305 γρ. και διαστάσεις 128.7×70.8×19.1 χλστ.

, Samsung Galaxy Camera, Μία φωτογραφική μηχανή που μοιάζει με smartphone

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos Vlahopoulos

δεν είναι άσχημη ε?

petros

πολυ ωραια ειναι αλλα πολυ φοβαμει οτι θα κοτιζει παραπανω και απο το νοτε2!!!

Βασιλης

Με τι να εντυπωσιαστω ρε παιδια? Με την μπουρδολοκατασταση του android που θα το δουμε και σε πλυντηρια η ψυγεια στο τελος ? Με την εξαπλουστευση των παντων ? Με το να χανεται η προσωπικοτητα του mobile λειτουργικου μεσα απο αλλα συστηματα ? Με το galaxy 3 που κατα τα αλλα εξαιρετικο κινητο να το βλεπω και μεσα απο φωτογραφικη μηχανη ? (απαισιο ) . Δεν μου φταναν ολες οι εφαρμογες και το σεταρισμα στο galaxy να έχω 2 μωρα τωρα για νταντεμα ??? Και τοτε ρε samsung τι να τα κανω τα 8 mp και την καμερα την καλη σου στο galaxy αν ειναι να με βαζεις στο τριπακι να το παρω παλι με οπτικο ζουμ και καλα ? Τεσπα την γνωμη μου ειπα , εμενα μου φερνουν αηδια τετοιες κινησεις …. ευτυχως που η apple δεν θα σκεφτοτανε ποτε να μπασταρδευτει ετσι

Demis

να που μπορούν να χρησιμεύσουν τέτοια cpu και ram

Θεόφιλος Γ.

θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και η απάντηση στο νόκια 808 pure view. Αν διαβάζω σωστά τουλάχιστον με τα δίκτυα 3G και 4G αντίστοιχα… ο συνδυασμός μου φαίνεται απίστευτα όμορφος παρόλο που παραείναι χοντροκομμένο!

michalis

Ολα τα galaxy και γενικα τα samsung τα θεωρω μακραν τα καλυτερα απο ολα αλλα δεν μπορω να φερω αντιρηση στη γνωμη του Βασιλη πιο πανω.Βγηκαν τοσα πια που εχεις πλεον εναν γαλαξια μεσα στους χιλιαδες του διαστηματος και χανει τον χαρακτηρα και την διαφορετικοτητα του.

Stelios

Βασίλη έχεις πρόβλημα ρε φίλε … ότι να ναι λες ρε φίλε …. Λοιπόν στο θέμα μας τώρα …. ΕΊΝΑΙ ΤΟΎΜΠΑΝΟ ΡΕ ΦΊΛΕ … Καλά ειδικά το note 2 το εχω τσιμπήσει ΉΔΗ …!!!

Apostolos Vlahopoulos

@Βασίλη
επειδή πήρες το galaxy s3 δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις και αυτό….κάποιοι άνθρωποι θέλουν να έχουν φωτογραφική μηχανή αντί να βγάζουν φωτογραφίες με το κινητό που ομολογουμένως έχει λιγότερες δυνατότητες από μια πραγματική φωτογραφική.Αυτό προσφέρει η Samsung με αυτό το προϊόν…κάτι που έχει κάνει ήδη η Nikon(αν θυμάμαι καλά)..αν δεν σε αρέσει μην αγοράζεις…ίσως το προϊόν δεν απευθύνεται σε σένα…
τώρα αν το android μπαίνει και σε πλυντήρια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό ενοχλεί??είναι ένα λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές…..και επειδή είναι Open source μπορεί να τροποποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε.Προσωπικά προτιμώ ένα ανοιχτό λειτουργικό παρά ένα κλειστό όπως είναι της apple. το άρθρο αυτό όμως είναι για ένα προϊόν.Σε αρέσει σε κάνει το αγοράζεις….κάνεις την δουλειά σου με αυτά που ήδη έχεις δεν το αγοράζεις…Simple as that….τελείως φιλικά και χάριν παραγωγικής συζήτησης.

Solon

Νομίζω πως είναι το πρώτο επιτυχημένο υβρίδιο φωτογραγικής μηχανής-smartphone και είναι ένα κομμάτι που έλειπε από την αγορά. Απευθύνεται σε αυτούς που σε ένα ταξίδι δεν αφήνουν τη φωτογραφική μηχανή από το χέρι τους και που τώρα με ταυτή τη νέα συσκευή αποκτούν και επιπλέον δυνατότητες επικοινωνίας. Φοβερό εργαλείο για δημοσιογράφους που θα μπορούν να βγάζουν videos και φωτογραφίες ποιότητας compaq μηχανής και να τα αποστέλουν κατευθείαν στα ειδησιογραφικά πρακτορεία χωρίς να χρησιμοποιούν δεύτερη συσκευή. Είναι η compaq που ονειρευόμουνα. Χτυπάω το κεφάλι μου που μόλις πριν 2 μήνες πήρα την Lumix ΤΖ30. Αν το ήξερα….

dionisis

Γιατι ειναι κακο ενα λειτουργικο συστημα να ειναι τοσο flexible που να μπορει να μπει απο ηχοσυστηματα car hifi εως φωτογραφικες μηχανες?

Βαγγέλης

Toυμπανο, πιστεύω θα πουλήσει.

dimpep

Δε νομίζω ότι χρειάζονταν αυτά τα specs για το συγκεκριμένο υβρίδιο. Αυτό αυτόματα φτάνει την τιμή στα ύψη χωρίς να υπάρχει λόγος. Όπως και να το κάνουμε δε θα είναι το ίδιο άνετο με το s3 λόγω μεγέθους και σίγουρα ΔΕ μπορεί να αντικαταστήσει ένα τηλέφωνο με τίποτα. Το GPS για την πλοήγηση άχρηστο…κανείς δε θα βάλει τη μηχανή σε βάση για το αυτοκίνητο. Κίνηση εντυπωσιασμού είναι παρά κίνηση χρηστικότητας

Gabriel

Νομίζω πως η σύγκρισή του με το S3 είναι λάθος μιας και το ένα είναι κινητό και το άλλο φωτογραφική μηχανή, τυχαίνει απλά να φοράνε το ίδιο OS.

MikeBlue

Είναι απλό. Το S3 είναι κινητό που βγάζει φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας (μιας και δεν είχει καλό φακό) και αυτό είναι φωτογραφική που έχει 3 επιπλέον λειτουργίες: κάνει κλήσεις-μυνήματα, wi-fi και play store!

stavros

Αχρηστο μπιχλιμπιδι, ποιος σοβαρος ερασιτεχνης φωτογραφος θα παρει κατι τετοιο???

Pi

Και σκέψου ότι σε τιμή θα είναι κοντά με το μικρό και μεσαίο μοντέλο NEX της Sony (απ’όσο διάβασα περί φημολογούμενης κοστολόγησης) δεν νομίζω ότι μπορεί, τουλάχιστον για την ώρα, να σταθεί σαν πραγματικός ανταγωνισμός, παρα μόνο σαν κίνηση εντυπωσιασμού (για να λές στην καφετέρια “μ@λ@κ@ μου, τι βγάλαμε οι τύποι ρε συ” κλπ)

Pi

“τι βγάλαΝε οι τύποι”***

Γιάννης

Με βάση τα λόγια ενός techbloger. Ναι ελπίζω το android να μπει παντού από ρολόι ,πλυντήριο, καφετέρια ,στερεοφωνικό γιατί αυτή είναι η μαγεία του android να μετατρέπει τα πάντα σε έξυπνα και να κάνει ποιο εύκολη την καθημερινή μας ζωή. Δεν θα με χαλούσε έξυπνο σπίτι που να μιλάνε όλα μεταξύ τους.

αντωνης

Καλά εσείς τραγουδάτε κ αφήστε εμάς τους γκατζετακηδες να χορευουμε lol 😛

Apostolos

Εάν υποθέσουμε ότι η τιμή του επιτρέπει την αγορά της δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας “ερασιτέχνης” λάτρης της φωτογραφίας να μην θέλει να την αγοράσει.είναι μια καλή φωτογραφική μηχανή που προσθέτει και “έξυπνες” δυνατότητες για επικοινωνία.ήδη υπάρχουν τέτοιες μηχανές…η sasmusng προσπαθεί με κάποιο τρόπο να ενοποιήσει τις συσκευές της.τουλάχιστον αυτές του 2012 και μετά.Δεν το βρίσκω κακό.

Vasilis

Αυτή η χρήση που της κάνεις απο το smartphone ειναι όλα τα λεφτα. Επιτέλους θα έχω την δυνατότητα να βγάζω τον εαυτό μου όπως θέλω!!!

Solon

@dimpep
Καλά από πότε έχεις να δεις τις εξελίξεις στις φωτογραφικές μηχανές; Υπάρχει ξέρεις μια λειτουργία που λέγεται Geotagging και είναι εξαιρετικά χρήσιμη για αυτούς που ταξιδεύουν πολύ και βγάζουν πολλές φωτογραφίες. Για αυτό φέρει GPS.
Από εκεί και πέρα πραγματικά με εκπλήσει που σε ένα techforum υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν τα πλεονεκτήματα που έχει η πλήρης συνδεσιμότητα μιας φωτογραφηκής μηχανής compaq!
Η συσκευή αυτή παίδες δεν προορίζεται να αντικαταστήσει ούτε τα smartphones ούτε τα gps όπως ανοήτως γράφουν μερικοί. Ήρθε για να ολοκληρώσει τις λειτουργίες μια σύνχρονης φωτογραφικής μηχανής καταργώντας τις ενδιάμεσες συσκευές που χρειάζονταν έως τώρα για τον διαμοιρασμό του φωτογραφικού υλικού.
Για μένα ήταν το κομμάτι που έλειπε από την αγορά και πιστεύω πως θα κάνει θραύση στις πωλήσεις. Αρκεί η τιμή του να είναι ανταγωνιστική.

Ante_geia

Πες τα ρε Solon αυτό δεν είναι smartphone η gps …. Είναι ΚΑΜΕΡΑΑΑΑΑΑ … Που σημαίνει ότι άμα έχεις μια ψηφιακή κάμερα και θες να την αλλάξεις είναι μια πολύ καλή λύση να πάρεις αυτή την κάμερα … γιατι εχει και Android κλπ …. ΕΛΕΟΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.