Samsung Ultra HD TV 85 ιντσών με ανάλυση 3840×2160 pixels [USA]

Η Samsung ετοιμάζεται για την επερχόμενη έκθεση CES 2013 τον Ιανουάριο στo Las Vegas με σκοπό να εντυπωσιάσει. Θα παρουσιάσει τηλεόραση 85 ιντσών με ανάλυση 8 εκατομμυρίων pixels Ultra High Definition (UHD), τετραπλασιάζοντας την ανάλυση που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στις Full HD τηλεοράσεις ανάλυσης 1920×1080 pixels.

Την ανάλυση αυτή στις τηλεοράσεις πολλοί από σας μπορεί να την έχετε ακούσει και ως 4Κ με ζωντανό παράδειγμα την 84 ιντσών Sony XBR-84Χ900, αλλά πλέον ονομάζεται Ultra High Definition (UHD). Άξιο αναφοράς είναι πως η μικρότερη ανάλυση που θα διαθέτουν οι UHD τηλεοράσεις θα είναι 3840×2160 pixels. H Samsung δεν είναι η μόνη που κάνει είσοδο στο χώρο των Ulta HD τηλεοράσεων, η LG διαθέτει την LED 3D 84LM9600 με αυτή την ανάλυση. Φυσικά αναμένουμε και άλλους κατασκευαστές να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι των Ultra HD.

Η μεγαλύτερη ανάλυση που πιστεύετε ότι θα φτάσει;

, Samsung Ultra HD TV 85 ιντσών με ανάλυση 3840×2160 pixels [USA]
Στη φωτογραφία απεικονίζεται η 84άρα UHD της LG Electronics.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ixtreme

…και η τιμή της τουλάχιστον 5000 euro… . Πάντως αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα την ΕΠΕΡΝΑ. Κάτι μου λέει ότι μας προ ετοιμάζουν για την επόμενη γενιά συστημάτων home cinema & console gaming (ps / xbox)

Panos7GR

Εγώ προσωπικά πιστεύω να σταματήσουν κάπου εκεί οι αναλύσεις, στο Ultra HD, τουλάχιστον για τις τηλεοράσεις που θα απευθύνονται στο καταναλωτικό κοινό για το σπίτι. Αυτή ανάλυση που βλέπω “η μικρότερη ανάλυση θα είναι 3840×2160 pixels” καταλαβαίνω γιατί τρομερή οθοναρα μιλάμε!!! Χαχα αλίμονο στις γυναίκες παρουσιάστριες… Τα κοντινά πλάνα θα είναι ο εφιάλτης τους! Με τέτοια ανάλυση δεν θα μπορούν να κρυφτούν ούτε σπυράκια, ούτε ρυτίδες, ούτε τίποτα. Τέλος πάντων στο θέμα μας. Εγώ πιστεύω πως εδώ θα “κλειδωθεί” η ανάλυση και θα συγκεντρωθούν οι κατασκευαστές στο 3D, να εξελίξουν περισσότερο τις smartTV κτλ κτλ.

Γιωργος Αγριανιτης

Για ενα pc με i7 και crossfire 7970 η sli GTX 680 καλες θα ειναι….:P

dimitris91

Ρε παιδιά εγώ έχω 40” στο σαλόνι και είναι σαν cinema…αυτή???
Μάλλον με τα χρόνια θα γίνουν τηλεοράσεις ολόκληροι οι τοίχοι!!!

takis1994

Εγω πιστευω οτι ultra hd ειναι “δυσκολη” αναλυση για το σπιτι , αφου οπως εχουμε δει μεχρι τωρα η αναλυση αυτη συνοδευεται απο 80+ ιντσες. Ποιος βαζει τετοια τηλεοραση σπιτι του; Εγω απο την full hd Tv 40′ ειμαι πολυ ευχαριστημένος. Πραγματικα δεν νομιζω οτι χρειαζεται μια τετοια αναλυση σε μια τηλεοραση 32-50 ινστες..

Ωστοσο για μαγαζια ‘η τελος παντων για διαφημιστικο περιεχομενο νομιζω ειναι μια καλη λυση οι 80+ ινστες και αυτη η αναλυση…

ploumouris

Αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζουν και διπλάσια ανάλυση της ULTRA H. D. (7680×4320) γνωστό και σαν 8k. Όπως και να έχει το 4k είναι χρήσιμο στις πολλές ίντσες γιατί μεγεθύνονται πολύ τα πίξελς και παρουσιάζετε θόρυβος.

Theodore

Εγω δεν μπορω να βλεπω πια τηλεοραση σε συσκευη-κουτι,αλλα μονο σε προβολεα 106″.
Πορωση.Iδιως στο καναλι της ΕΡΤ HD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 4K YouTube

Μείωση τιμής για το YouTube TV 4K Plus

Το YouTube μπορεί να ξεκίνησε ως μία δωρεάν πλατφόρμα μουσικής, όμως πλέον οι επιλογές για τους χρήστες είναι ατελείωτες, όπως το YouTube TV 4K Plus.

Gear Google smartTV

Realme TV Stick: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από επίσημο εκπρόσωπο της Realme, ο οποίος αποκάλυψε πως το stick θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές – 4K TV Stick και 2K TV Stick-, αναφερόμενος στη μέγιστη ανάλυση ροής 2K και 4K.

Home Cinema MediaTek smart TV

O MediaTek MT9638 είναι ένας επεξεργαστής για smart TVs

Ο MediaTek MT9638 έρχεται να δώσει λύσεις στη smart TV στο σαλόνι μας και αλλού.

Home Cinema LG OLED 4K

Mε κάθε αγορά μιας LG OLED GX TV δώρο ένα GX Sound Bar

Απόλυτη οπτικοακουστική αρμονία στον χώρο σας με την OLED GX TV και το κορυφαίο GX Sound Bar της LG. Mε κάθε αγορά μιας OLED GX TV δώρο ένα GX Sound Bar.