Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

Αυτή την εβδομάδα κάνουμε στάση στην εξαιρετικής ποιότητας HD μετάδοσης του τελικού κυπέλου Ελλάδας από τον ΟΤΕ TV, αλλά και την απάντηση της Nova με την δωρεάν παροχή του καναλιού Novacinema 3 στους κατόχους sports pack. Η Αττική είναι έτοιμη να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο αναλογικό switch off στις 6 Ιουλίου, το τέλος της αγωνιστικής σαιζόν βρίσκει την Nova να βραβεύει τους καλύτερους, ενώ το γνωστό ερωτικό δίκτυο Dorcel TV έρχεται να καταστήσει τις νέες smart TV όχι μόνο έξυπνες, αλλά και… πιπεράτες!

Από σήμερα και κάθε Πέμπτη το περιοδικό Digital TV info και το portal digitaltvinfo.gr, θα σας προσφέρουν τα τελευταία και πιο καυτά νέα γύρω από το χώρο της ψηφιακής και δορυφορικής τηλεόρασης μέσα από τη νέα εβδομαδιαία στήλη Sat & Digital TV News Report του Techblog!
————————————————————————————————————————————

, Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

Αναλογικό switch off στον Υμηττό στις 6 Ιουλίου!
Φαίνεται πως οι εξελίξεις στην επίγεια ψηφιακή -ελέω μνημονίου- αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Έτσι, όπως μας ενημερώνει το ΦΕΚ 862 της 20ης Μαρτίου στις σελίδες 14623-14624, στις 6 Ιουλίου του 2012 θα κλείσουν όλα τα αναλογικά κανάλια που εκπέμπουν από τον Υμηττό, με αποτέλεσμα όσοι δεν έχουν λήψη από άλλα σημεία να χρειαστεί οπωσδήποτε να αναβαθμιστούν για επίγεια ψηφιακή λήψη. Το κλείσιμο των αναλογικών του Υμηττού δεν προβλεπόταν αρχικά, παρά μόνο μετά τη λειτουργία και των 23 βασικών κέντρων εκπομπής ανά την επικράτεια. Το συγκεκριμένο ΦΕΚ ρυθμίζει και πολλά άλλα θέματα σχετικά με τις ψηφιακές εκπομπές. Aντιγράφουμε μόνο το κομμάτι το σχετικό με το κλείσιμο της αναλογικής μετάδοσης του Υμηττού: Την 03:00 πρωινή της 6ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό. Εφεξής, προϋπόθεση για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν.3592/2007 και την ΚΥΑ 21161/2008, είναι η ταυτόχρονη παύση της ενδεχόμενης μετάδοσης του προγράμματος αυτού με αναλογική τεχνολογία από το ίδιο κέντρο. Οι τηλεοπτικοί δίαυλοι που απελευθερώνονται, ως συνέπεια των ανωτέρω υπόκεινται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

————————————————————————————————————————————

, Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

Κυπελλούχος Ελλάδος ο… ΟΤΕ!
Την ευκαιρία να διαφημίσει την τηλεοπτική του πρόταση με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε ο ΟΤΕ στον τελικό της Κυριακής. Όλες οι διαφημιστικές πινακίδες περιμετρικά του γηπέδου, πίσω από τα τέρματα, οι πάγκοι, η σέντρα (πριν την έναρξη του αγώνα) και όπου αλλού υπήρχε χώρος για διαφημιστική εκμετάλλευση, όλα ντυμένα με το λογότυπο του ΟΤΕ TV. Οι διαφημιστικές πινακίδες επικοινωνούσαν με πολύ δυνατό τρόπο και την τιμή του πακέτου στα 19.90 ευρώ, τιμή αν μη τι άλλο δελεαστική, αλλά και σημαντικά χαμηλότερη από την ανταγωνιστική Nova. Όσοι παρακολούθησαν επίσης την ελεύθερη μετάδοση από τον ΣΚΑΙ, έβλεπαν πάνω δεξιά το σήμα του ΟΤΕ και ανά τακτά χρονικά διαστήματα σχετικά διαφημιστικά teasers. Έτσι, με μια κίνηση ο ΟΤΕ προώθησε το μήνυμα του στους πάνω από 40.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν από το ΣΚΑΙ, κοινό που αποτελεί σίγουρα target group του ΟΤΕ. Η ποιότητα της εικόνας για όσους παρακολούθησαν τον τελικό από το OTE Sport HD ήταν εξαιρετική, ξεκάθαρα καλύτερη από το El Classico της 21ης Απριλίου.

————————————————————————————————————————————

, Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

Βραβεία Nova Superleague 2012
Η λαμπερή βραδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου πλησιάζει. Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Όμιλος Forthnet διοργανώνει τον κύριο θεσμό επιβράβευσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα Βραβεία Nova Superleague 2012, με στόχο να βραβεύσει τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία, να αναδείξει το υγιές πρόσωπο του ποδοσφαίρου και να στρέψει τους προβολείς στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του. Τα φετινά Βραβεία Nova Superleague 2012 θα διεξαχθούν σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 στο θέατρο Badminton και θα μεταδοθούν ζωντανά και αποκλειστικά από το Novasports1. Παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Καραλής και η show woman Μπέτυ Μαγγίρα, ενώ σε ρόλο «έκπληξη» οι Αντώνης Πανούτσος και Αντώνης Καρπετόπουλος θα δώσουν άλλη διάσταση στις βραβεύσεις. Τα βραβεία αφορούν «πρώτο scorer», καλύτερη 18άδα ποδοσφαιριστών, «καλύτερη δήλωση της χρονιάς», καλύτερη ενέργεια «fair play», «καλύτερη απόκρουση», «καλύτερη assist», «πολυτιμότερος παίκτης», «καλύτερος προπονητής», «καλύτερο γκολ», ενώ φέτος προστέθηκε και η κατηγορία του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη («Rookie»). Βραβεία δίνονται επίσης στις κατηγορίες «πολυτιμότερος παίκτης», «καλύτερος προπονητής» και «καλύτερο γκολ».

————————————————————————————————————————————

, Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

Ανοιχτό το Novacinema 3 στους κατόχους sports pack
Ένα μικρό δωράκι αλλά και παράλληλα μια έξυπνη προωθητική ενέργεια ετοιμάζει η Nova για τους συνδρομητές της, κατόχους του Sports Pack. Συγκεκριμένα, την καλοκαιρινή περίοδο από την 1η Ιουνίου ως και την Κυριακή 19 Αυγούστου οι συνδρομητές του αθλητικού πακέτου της Nova θα μπορούν να παρακολουθούν χωρίς καμία χρέωση και το Novacinema3. Με την κίνηση αυτή πιθανότατα κάποιοι να παρακινηθούν και να περάσουν στο full πακέτο, ενώ το ποικίλο πρόγραμμα του καναλιού ταινιών (ταινίες, σειρές, αισθησιακές ταινίες) ίσως λειτουργήσει αναχαιτιστικά στις διακοπές συνδρομών που κατά κανόνα παρατηρούνται τους καλοκαιρινούς μήνες.

————————————————————————————————————————————

, Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

O Dorcel λανσάρει περισσότερες TV Apps
Το γαλλικό γκρουπ ταινιών ερωτικού περιεχομένου Marc Dorcel αναπτύσσει σειρά εφαρμογών (apps) σε συνεργασία με κατασκευαστές Smart TVs. Από το Σεπτέμβριο του 2011 η Dorcel App, που είναι η πρώτη εφαρμογή Smart TV για ενήλικες, είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Panasonic που διαθέτουν υπηρεσίες διασυνδεδεμένων εφαρμογών. Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι συσκευές των εταιρειών Philips, Samsung και Sony. Η εφαρμογή είναι ειδικά προσαρμοσμένη για τηλεοπτικές οθόνες και προσφέρει στην τηλεόραση εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της Marc Dorcel, όπως ταινίες, νέα, βίντεο σε native 3D, κλπ. Επίσης, η εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο κανάλι, το Dorcel XXX, που θα προσφέρει συνεχή ροή ερωτικών ταινιών από περισσότερα από 50 στούντιο. Το κανάλι θα διανεμηθεί από τον Eutelsat 16Ε. Τέλος, η υπηρεσία του 3D VOD που λανσαρίστηκε από τον πάροχο ίντερνετ Free στη Γαλλία, είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 10 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων στον Καναδά, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία και την Κορέα.

————————————————————————————————————————————

Τη στήλη Sat & Digital TV News Report επιμελείται το μηνιαίο περιοδικό για τη δορυφορική και ψηφιακή τηλεόραση Digital TV info.
, Sat & Digital TV News Report, Νέα εβδομαδιαία στήλη στο Techblog

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Niko

μπράβο παιδια που εμπλουτίζετε την ύλη σας. Περιμένω ακόμα περισσότερα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Digital TV Software

Άσχημα νέα για τους συνδρομητές της Hulu TV – Έρχεται άνοδος τιμών

Άσχημα νέα έρχονται για τους συνδρομητές τη Hulu + Live TV, καθώς το πακέτο Live TV της πλατφόρμας θα κοστίζει περισσότερο από τις 8 Δεκεμβρίου 2022.

Home Cinema Digital TV News Report Satellite News Report

Satellite & Digital TV News Report, 24-05-2012

Αυτό την εβδομάδα έχουμε την έναρξη δοκιμών για την νέα δορυφορική υπηρεσία Video on Demand του ΟΤΕ, που λογικά θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές και τη διαμάχη μεταξύ VU+ και Dreambox έληξε με το δικαστήριο να αποφασίζει υπέρ της πρώτης. Η SES Astra ήδη έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να υποδεχθεί την νέα Ultra HDTV. […]

Home Cinema Home cinema News Report Satellite News Report

Satellite & Digital TV News Report, 17-05-2012

Η δορυφορική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV ετοιμάζεται να εντάξει στο δυναμικό της, το πρώτο κινηματογραφικό κανάλι ξένων ταινιών, ενώ η Nova απαντάει μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Η Digea δεν άντεξε τα προβλήματα που είχε στον δορυφόρο Eutelsat 33Ε και μετακόμισε σε άλλο δορυφόρο ενώ οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιριάι να δουν […]

Home Cinema Digital TV News Report Satellite News Report

Sat & Digital TV News Report, Κάθε Πέμπτη στο Techblog

Το μεγάλο νέο της εβδομάδας έρχεται εκ των… εσώ, αφού μια ομάδα αναγνωστών – φίλων του Digital TV info, κατέφερε και έσπασε το κρυφό μέχρι τώρα κλειδί της Digea στον δορυφόρο Eubird 33E, αλλά η απόλαυση των καναλιών της θα κρατήσει για λίγο, αφού όπως ανακοίνωσε η Digea μέχρι το τέλος της εβδομάδας εγκαταλείπει τις […]