Toshiba Glasses Free 3D TV, Πως λειτουργεί η τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά

Η Toshiba είναι η μόνη εταιρεία που αυτή τη στιγμή διαθέτει στη γκάμα της HDTV που μπορεί να απεικονίζει τρισδιάστατες εικόνες χωρίς τη χρήση γυαλιών. Το μοντέλο 55ZL2 δείχνει ως εξωπραγματικό, καθώς μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε 3D μόνο με τη χρήση γυαλιών, είτε με πολωτικά γυαλιά (Passive 3D), είτε με ενεργά Shutter Glasses (Active 3D). Πως μπορεί όμως μία τηλεόραση να απεικονίζει τρισδιάστατες εικόνες χωρίς γυαλιά;

Η Glasses Free 3D TV χρησιμοποιεί ένα σύστημα ενεργών φακών, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά από το LCD πάνελ. Οι φακοί αυτοί «μοιράζουν» την τρισδιάστατη εικόνα του πάνελ σε πολλαπλές θέσεις θέασης. Η Glasses Free 3D TV της Toshiba δίνει τρισδιάστατη εικόνα σε εννέα θέσεις. Η χρήση τόσων πολλών θέσεων θέασης 3D, πρακτικά εκμηδενίζει τα σημεία μετάβασης, δίνοντας ένα ενιαίο, ομοιογενές πεδίο 3D. Για να γίνει εφικτή η τρισδιάστατη εικόνα της Glasses Free 3D σε ένα τόσο πυκνό πεδίο, η Toshiba χρησιμοποιεί ένα πάνελ με τετραπλάσια ανάλυση από ό,τι τα συμβατικά – Quad Full HD πάνελ με ανάλυση 3840x2160pixels.

To ενεργό, αόρατο σύστημα φακών, το οποίο βρίσκεται μπροστά από το Quad Full HD πάνελ εστιάζει την εικόνα 3D στην απόσταση που βρίσκονται οι θεατές. Αυτό γίνεται εφικτό με τη βοήθεια μίας κάμερας που βρίσκεται στην κάτω μεριά του πάνελ της Glasses Free 3D TV της Toshiba. Το ενεργό σύστημα φακών επιτρέπει στην Glasses Free 3D TV της Toshiba να χρησιμοποιεί το σύνολο της ανάλυσης του πάνελ της – 8kpixel – για την απεικόνιση εικόνων 2D.

, Toshiba Glasses Free 3D TV, Πως λειτουργεί η τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά

, Toshiba Glasses Free 3D TV, Πως λειτουργεί η τεχνολογία 3D χωρίς γυαλιά

Πηγή: Imageview.gr

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business Home cinema

Ανοίγουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στο Los Angeles

Το πολυπόθητο άνοιγμα της αγοράς μπορεί να γίνει μόνο με την εξέλιξη των εμβολιασμών, όπως αποδεικνύεται στις ΗΠΑ.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.