Toshiba NP Engine, Video Streaming χωρίς την ανάγκη CPU

Η NP Engine της Toshiba επιτρέπει, σε επίπεδο hardware, το streaming βίντεο από δίσκους SSD σε δίκτυα IP χωρίς να χρησιμοποιούν host server, τον επεξεργαστή ή τη μνήμη του συστήματος. Η Toshiba υποστηρίζει ότι το hardware που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για αυτή την εργασία, θα μεταφέρει έως 64.000 x 40Gbit/sec βίντεο streams.

Η server card της Toshiba μπορεί να αντικαταστήσει τουλάχιστον δύο video-streaming servers και επιτρέπει στον μοναδικό πλέον server να εκτελέσει άλλες εργασίες.

Από την Toshiba λένε ότι η NP Engine «επιπλέον, κάνει περικοπές χώρου έως 70% και περιορισμό κατανάλωσης ρεύματος έως 77%, σε ότι αφορά server arrays που υποστηρίζουν την ταυτόχρονη μεταφορά ενός εκατομμυρίου video streams». Η NP Engine είναι συμβατή με HTTP bit rate streaming χωρίς να χρειάζονται αλλαγές σε επίπεδο εφαρμογών.

, Toshiba NP Engine, Video Streaming χωρίς την ανάγκη CPU

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Haduuken!

Αυτό τώρα τι επεξεργαστές έχει, μήπως τελικά χρησιμοποίησε τα cell της η τοσιμπα ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.