Toshiba VL863, Τηλεοράσεις 3D με τεχνολογία passive

H Toshiba ανακοίνωσε τη νέα σειρά τηλεοράσεων 3D VL863, οι οποίες χρησιμοποιούν τεχνολογία φίλτρου πόλωσης (passive) για την αναπαραγωγή τρισδιάστατων εικόνων. Χάρη σ’ αυτή την τεχνολογία, που χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στις κινηματογραφικές αίθουσες, οι χρήστες απολαμβάνουν τρισδιάστατες εικόνες φορώντας ελαφριά γυαλιά, τα οποία δεν χρειάζονται μπαταρία.

, Toshiba VL863, Τηλεοράσεις 3D με τεχνολογία passive

Τα μοντέλα της σειράς συνοδεύονται από τέσσερα ζεύγη γυαλιών με φίλτρα πόλωσης, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να προμηθευτούν πρόσθετα ζεύγη σε πολύ προσιτή τιμή. Αυτό καθιστά τη σειρά VL863 τηλεοράσεων 3D ιδανική για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τρισδιάστατες ταινίες με φίλους και μέλη της οικογένειας, χωρίς να επιβαρύνονται με μεγάλο κόστος για την προμήθεια πρόσθετων γυαλιών. Η σειρά VL863 περιλαμβάνει μοντέλα με οθόνες 42 ιντσών και 47 ιντσών και είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Τεχνολογία πόλωσης για άνετη παρακολούθηση ταινιών
Οι στερεοσκοπικές τηλεοράσεις Toshiba διαθέτουν φίλτρο πόλωσης εμπρός από την οθόνη LCD, το οποίο εφαρμόζει εναλλασσόμενη κυκλική πόλωση ανά γραμμή. Δηλαδή, πολώνει εναλλάξ τις γραμμές των pixel δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Ο θεατής πρέπει να φοράει γυαλιά με κατάλληλα χαρακτηριστικά για το πολωμένο φως. Χάρη σ’ αυτή την τεχνολογία, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τρισδιάστατο υλικό στην τηλεόραση για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να απολαμβάνουν τρισδιάστατα παιχνίδια χωρίς να κουράζονται. Η απουσία μπαταριών αυξάνει ακόμη περισσότερο την ευχρηστία, καθώς δεν απαιτείται αλλαγή τους. Τα γυαλιά που συνοδεύουν τις τηλεοράσεις παρέχονται από την RealD, συνεργάτη της Toshiba και έναν από τους κορυφαίους κατόχους αδειών τεχνολογιών 3D για κινηματογραφικές αίθουσες στον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 15 μεγαλύτερες εταιρείες κινηματογραφικών αιθουσών στον κόσμο χρησιμοποιούν οθόνες 3D με τεχνολογίες της RealD.

Φωτεινές και απόλυτα σταθερές τρισδιάστατες εικόνες
Επειδή η τεχνολογία πόλωσης προβάλει ταυτόχρονα τις εικόνες για το αριστερό και το δεξιό μάτι, μειώνει δραματικά το crosstalk (την εμφάνιση ειδώλων), το οποίο αποτελεί συχνά πρόβλημα σε άλλες τεχνολογίες. Επιπλέον, οι τρισδιάστατες εικόνες είναι πολύ φωτεινές, δεδομένου ότι στα μάτια του θεατή φτάνει πάντα όλο το φως που παράγει η οθόνη. Οι οθόνες τρισδιάστατης προβολής με τεχνολογία φίλτρου πόλωσης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με έντονο φωτισμό περιβάλλοντος και δεν προκαλούν τρεμόπαιγμα της εικόνας ή κόπωση.

Εμπειρία θέασης υψηλής ποιότητας
Η σειρά VL863 διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας Active Vision M400HD, με ρυθμό ανανέωσης 400 πλαίσια ανά δευτερόλεπτο για ομαλή κίνηση, καθώς και τεχνολογία Resolution+ για βελτιωμένη απόδοση των περιγραμμάτων και των υφών στις εικόνες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

Πολύ καλή κίνηση μπράβο τους.

makis

REGZA 42VL863 -> UK£ 699.00 = 811.176108 Euros

REGZA 47VL863 -> UK£ 799.00 = 927.224192 Euros

Λέτε να έρθουν Ελλάδα με αυτές τις τιμές?

https://www.dixons.co.uk/gbuk/toshiba-regza-42vl863b-42-full-hd-led-3d-tv-10258465-pdt.html

https://www.dixons.co.uk/gbuk/toshiba-regza-47vl863b-47-full-hd-led-3d-tv-10491155-pdt.html

Τσαμπίνο

Δηλαδή ρε παιδιά είναι ιδια τεχνολογία με αυτη που εχουμε στα Village Cinemas???? αν είναι αυτο..θα είναι τελειο.. γτ θα εχουμε 3D με παμθηνα γυαλια…και πλ ξεκουραστη παρακολούθηση!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toshiba

Η Toshiba αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισ. δολαρίων

Η Toshiba Corp. αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από έναν όμιλο με επικεφαλής την εγχώρια εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Japan Industrial Partners.

Business Toshiba

Ο ιαπωνικός γίγαντας της Toshiba σπάει σε τρία κομμάτια

Η Toshiba ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τμημάτων της σπάζοντας ουσιαστικά σε τρία διαφορετικά μέρη.

Business IBM Toshiba

Η ιστορία των μέσων αποθήκευσης δεδομένων

Η ανάγκη για αποθήκευση δεδομένων τα οποία θα τροφοδοτούσαν τις μηχανές μας υπήρξε αρκετά πριν την τον πρώτο υπολογιστή. Ας δούμε μαζί την ιστορία τους.

Business Sharp Toshiba

H Toshiba αποχωρεί από την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Μετά από χρόνια ιστορίας ως ένας από τους κυριότερους παίκτες στην αγορά των υπολογιστών, η Toshiba αποχωρεί από την αγορά.