Σε 18 χρόνια φυλάκιση διαχειριστής site με υλικό εκδικητικού πορνό

Το λεγόμενο cyberbullying είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, ενώ οι περιπτώσεις όπου τα πράγματα φτάνουν στα άκρα γίνονται όλο και περισσότερες. Μια από τις χειρότερες μορφές του είναι το λεγόμενο revenge porn ή αλλιώς εκδικητικό πορνό.

Στη περίπτωση αυτή, άτομα επιλέγουν να ανεβάσουν στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες πρώην συντρόφων τους και εν αγνοία των θυμάτων, προκειμένου να πάρουν εκδίκηση. Δικαστήριο του San Diego προχώρησε σε μια ιστορικής σημασίας απόφαση, όπως χαρακτηρίζεται, και καταδίκασε σε 18 χρόνια φυλάκισης τον Kevin Bollaert.

Ο Bollaert ήταν διαχειριστής και ιδιοκτήτης του ugotposted.com το οποίο περιείχε πάνω από 10.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών, οι οποίες είχαν ανέβει κατά την περίοδο 2013-2014, χωρίς την άδειά τους. Ο ίδιος είχε και ένα άλλο website, όπου τα θύματα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό των 350 δολαρίων για να κατέβουν οι φωτογραφίες από το UGotPosted.

Αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοιες καταδικαστικές αποφάσεις, αυτή είναι η πρώτη φορά που η ποινή είναι τόσο μεγάλη. Δικαστήριο της Καλιφόρνια είχε καταδίκάσει άνδρα σε φυλάκιση επειδή ανέβασε στο Facebook γυμνές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του.

Τέλος, ο Bollaert υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 10.000 δολαρίων στα θύματα ως ηθική αποζημίωση.

18 χρόνια φυλάκιση εκδηκιτικό πορνό, Σε 18 χρόνια φυλάκιση διαχειριστής site με υλικό εκδικητικού πορνό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

UGotBusted

kateriniotis

18 χρόνια για τέτοια υπόθεση?!
Λίγο υπερβολική ποινή την βρίσκω!
Δηλαδή στους εκβιαστές τι βάζουν?!

Γιάννης Μαρ.

@kateriniotis Δεν νομίζω πως αν στη θέση των γυναικών αυτών ήταν η κόρη/γυναίκα/μάνα σου (ο,τι θες πες το) θα την έβρισκες υπερβολική. Και λίγο του είναι. Η ανωμαλία έχει ξεπεράσει τα όρια πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.